V Laškem so se odločili prodati Delo in Večer, saj ne sodita v osnovno dejavnost. Foto: BoBo
V Laškem so se odločili prodati Delo in Večer, saj ne sodita v osnovno dejavnost. Foto: BoBo

Po pojasnilih predsednika nadzornega sveta pivovarjev Malenkovića so glede prodaje Mercatorja nadzorniki sprejeli stališče, da uprava pivovarne nadaljuje prodajo svojega 23,34-odstotnega deleža. Ali bo prodaja potekala posamično ali znova znotraj kakšnega konzorcija, pa za zdaj še ni znano.

Malenković je opozoril, da bo s četrtkom prenehala veljati konzorcijska pogodba, v okviru katere so deležniki skušali prodati več kot 50 odstotkov Mercatorja. Po njegovi oceni uprava in nadzorni svet družbe sledita strategiji intenzivne odprodaje vseh naložb, ki niso neposredno vezane na proizvodnjo pijač.

Odzivi bank pozitivni
Glede na to, da Pivovarni Laško konec tega meseca zapade v plačilo okoli 160 milijonov evrov posojil, je Malenković dejal, da je mnenje uprave pivovarne, da pogovori z bankami upnicami potekajo dovolj dinamično in da so odzivi bank pozitivni.

Ostajajo odprta še nekatera vprašanja, ki jih je treba doreči, zaradi aktualnosti situacije pa so se uprava in nadzorniki dogovorili, da do konca tega meseca skrbno spremljajo razmere glede reprograma posojil.

"Če bo potrebno, bo na to temo sklicana tudi izredna seja nadzornega sveta, v vsakem primeru pa bomo imeli do konca meseca še eno redno sejo, na kateri bomo natančno obravnavali tudi lanske rezultate poslovanja, ki smo jih tudi danes obravnavali," je še dejal Malenković.