Lozej naj bi si po neuradnih informacijah na čelu Kada želel nekoga iz Pozitivne Slovenije. Foto: BoBo
Lozej naj bi si po neuradnih informacijah na čelu Kada želel nekoga iz Pozitivne Slovenije. Foto: BoBo

Iz Kada so še sporočili, da so nadzorniki za člana revizijske komisije nadzornega sveta imenovali Aleksandra Mervarja (sicer namestnik direktorja Elesa), za člana akreditacijske komisije nadzornega sveta pa Staneta Seničarja (prihaja iz DeSUS-ove kvote). Podpredsednik nadzornega sveta ostaja Aldo Ternovec.

Čeprav so se v javnosti pojavile špekulacije, ali bo menjavi nadzornikov sledila tudi menjava uprave Kada, ki jo sestavljata predsednik uprave Bachtiar Djalil in članica uprave Anja Strojin Štampar, se to danes ni zgodilo.
Bo Jankoviću uspel preboj v Kad?
Spletni portal finance.si piše, da naj bi si Lozej na mestu prvega moža Kada sicer želel nekoga blizu Pozitivne Slovenije. Odločitev sicer ostaja v znamenju prihajajočega kongresa PS-ja in dejstva, da usoda ustanovitelja stranke Zorana Jankovića še ni znana. Ta sicer že dalj časa javno navija, da bi se na mestu predsednice uprave Soda znašla direktorica Javnega holdinga Ljubljana Zdenka Grozde.
Skupščina Kada je sicer prejšnj teden odpoklicala dosedanja nadzornika Janija Kavtičnika in Jožeta Jurkoviča ter za člane nadzornega sveta za štiriletni mandat imenovala Lozeja, Mervarja in Seničarja, ki so vsi trije tudi člani nadzornega sveta Soda.

Druga polovica šestčlanskega nadzornega sveta je ostala nespremenjena. Poleg tega je nadzorni svet Kada obravnaval tudi poročilo o upravljavskih aktivnostih v Perutnini Ptuj in upravi predlagal, naj nadaljuje potrebne aktivnosti za zaščito Kadovega premoženja.