Gospodarstvo
(5)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.5 od 8 glasov Ocenite to novico!
Magna Steyr
Magna je v roku oddala pisne odgovore na vprašanja in pripombe glede naložbe v novo lakirnico v Hočah. Foto: Reuters

Dodaj v

Magna glede naložbe odgovorila Arsu, zdaj je na vrsti še ustni "zagovor"

Za status stranke v postopku je do roka zaprosilo 72 organizacij in posameznikov
27. junij 2017 ob 16:46
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Kanadsko-avstrijska multinacionalka Magna je agenciji za okolje oddala odgovore na vprašanja in pripombe 12 strank, od katerih jih je 10 nevladnih organizacij. Agencija mora odgovore še preučiti.

Na agenciji za okolje so dodali, da bodo razpisali tudi ustno obravnavo, na katero bodo poleg Magne vabljeni tudi vsi stranski udeleženci. "Na ustni obravnavi bodo imeli tako nosilec nameravanega posega kot tudi stranski udeleženci možnost, da se izrečejo o vseh dejstvih in okoliščinah, ki so pomembne za odločanje, in o zahtevah stranke z nasprotnim interesom," je pojasnil Andrej Vuga in dodal, da v tem trenutku še ne morejo napovedati, kdaj bo končan postopek izdaje okoljevarstvenega soglasja.

Za status stranke v postopku je do roka zaprosilo kar 72 organizacij in posameznikov, priznali pa so ga 10, občini Miklavž ter enemu izmed lastnikov zemljišč Radu Lobniku.

Med nevladnimi organizacijami so status pridobile Umanotera, Inštitut za politike prostora, društvo Focus, Inštitut za trajnostni razvoj, društvo Ekologi brez meja, CIPRA Slovenija društvo za varstvo Alp, društvo Gibanje za trajnostni razvoj Slovenije, Zveza ekoloških gibanj, Društvo za ekonomiko energetike in ekologijo ter Alpe Adria Green.

V okviru upravnega postopka bodo tisti s priznanim statusom stranke v postopku lahko sodelovali na ustni obravnavi s podajo pripomb in mnenj ter imeli pravico do pritožbe na izdano odločbo.

A. Č.
Prijavi napako
Komentarji
SF0100
# 27.06.2017 ob 23:45
Zbrisali so me, ker sem poudaril, da po mojem vlada ne dela prav, da nekaterim daje prednost s posebnimi zakoni, Lex Magna, Mercator, 2 tir in da minister Počivalšek ne ve kaj počne.

On se gre samo turizem s STO in sem siguren, da bo po koncu vlade tam parkiran, kot velik strokovnjak (kvazi).
vrtojb5
# 27.06.2017 ob 22:46
Odlocno prevec udelezencev
JBT
# 27.06.2017 ob 22:20
In kaj so odgovorili?
izo
# 28.06.2017 ob 12:04
Kanadsko-avstrijska multinacionalka Magna je agenciji za okolje oddala odgovore na vprašanja in pripombe 12 strank, od katerih jih je 10 nevladnih organizacij. Agencija mora odgovore še preučiti.

tole nima pravno čisto nobene teže, kar se tiče gradnje, razen če je v okviru javnih razgrnitev ipd (ampak pod a) magna ji jvano podjetje, čeprav je dobilo tistih 200 mio, recimo, pod b) je to že zdavnaj mimo).
pravno, kar se tiče gradnje ipd ima težo samo ta predvidena ustan obravnava, ampak to bi moralo prej sklicat upravna enota, kot sam soglasodajalec (če gre za kakšno uradne pripombe na cel projekt, v čemer je pač arso udeleženec).

v glavnem, spet nekaj po domače, ker se vsi otepajo oidgovornosti, ko pride do tega, da se izkažejo tam, za kar so dragi plačani po uradih ipd..
Bombek
# 27.06.2017 ob 22:48
Kar zavlačujte, d bo na koncu vse v vodo padlo pač Slovenija.
Kazalo