Hit po razrešitvi Podobnika začasno vodi Dimitrij Piciga. A nadzorniki že iščejo njegovega naslednika. Foto: MMC RTV SLO
Hit po razrešitvi Podobnika začasno vodi Dimitrij Piciga. A nadzorniki že iščejo njegovega naslednika. Foto: MMC RTV SLO

Kandidati za predsednika uprave morajo k prijavi na osnovi javno dostopnih podatkov v pisni obliki na največ petih straneh pripraviti svojo vizijo vodenja družbe, predloge ukrepov za optimiziranje stroškov in povečanje realizacije, piše v pogojih razpisa, ki ga je družba objavila v časopisu Delo.

K prijavi pa morajo kandidati priložiti še svoje videnje organiziranosti družbe, model kadrovske politike in predlog kandidatov za člane uprave. Dokument je lahko dolg največ pet strani.

Poznati morajo področje, zaželene so izkušnje iz igralništva
Kandidati, tako za predsednika kot člane uprave, morajo sicer poleg zakonsko določenih pogojev imeti vsaj sedmo stopnjo izobrazbe ekonomske, organizacijske ali druge smeri in vsaj pet let delovnih izkušenj na vodilnih oz. vodstvenih delovnih mestih velikih gospodarskih družb. Hkrati morajo kandidati poznati dejavnost in problematiko Hita, zaželene so tudi izkušnje s področja igralništva ali turizma. Med pogoji sta tudi izdelan menedžerski profil in sposobnost upravljanja sprememb ter aktivno znanje italijanskega ali angleškega jezika.

Nadzorni svet družbe, ki sicer ni dolžan izbrati nobenega od prijavljenih kandidatov, bo izbranega predsednika uprave in predlagane člane uprave imenoval za petletno mandatno obdobje.

Znano je, da je nadzorni svet Hita pred kratkim zaradi, kot so navedli, hujših kršitev obveznosti in nesposobnosti vodenja razrešil dotedanjega predsednika uprave družbe Draga Podobnika in na njegovo mesto za šest mesecev imenoval Dimitrija Picigo. Nadzorniki so razrešili še člana uprave Uroša Kravosa in Stojana Pliberška.