Skubin bo na položaju generalnega direktorja nasledil Blaža Košoroka, ki se mu štiriletni mandat izteče novembra. Foto: BoBo
Skubin bo na položaju generalnega direktorja nasledil Blaža Košoroka, ki se mu štiriletni mandat izteče novembra. Foto: BoBo

Skubin bo na položaju generalnega direktorja nasledil Blaža Košoroka, ki se mu štiriletni mandat izteče novembra, je poročala Televizija Slovenija.

Razpis za generalnega direktorja so nadzorniki HSE-ja objavili 14. aprila, iztekel pa se je sredi maja.

Novega generalnega direktorja HSE-ja čakajo težke naloge nadaljnjega finančnega in poslovnega prestrukturiranja, upravljanja z negativnimi posledicami in starimi bremeni, ki izhajajo iz gradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj, ter iskanja odgovorov na izzive nizke cene elektrike na grosističnem trgu. Pri tem se poslovodstvo HSE-ja sooča z močnim nasprotovanjem sindikatov, saj spremembe posegajo tudi v delavske pravice.

Nasprotovanje sindikatov
Pri tem se poslovodstvo HSE-ja sooča z močnim nasprotovanjem sindikatov, saj spremembe posegajo tudi v delavske pravice.

Revidirano poslovno poročilo HSE-ja za lani sicer še ni znano, a mediji že nekaj časa poročajo, da je imela družba HSE lani 323 milijonov evrov izgube, prihodki pa so presegli 1,3 milijarde evrov in bili nekoliko nižji kot v letu 2014, ko so se približali 1,4 milijarde evrov. V skupini HSE je lani največjo izgubo po poročanju medijev pridelala Termoelektrarna Šoštanj (Teš), to je 437 milijonov evrov. Izguba Premogovnika Velenje naj bi dosegla 66 milijonov evrov.