Perutnina Ptuj je imela lani 9,8 milijona dobička iz poslovanja. Foto: BoBo
Perutnina Ptuj je imela lani 9,8 milijona dobička iz poslovanja. Foto: BoBo

Prvi mož Perutnine Ptuj Roman Glaser podrobnosti sporazuma ni želel razkriti, saj naj bi bila to skladno z dogovorom poslovna skrivnost, zato nihče izmed partnerjev ne sme razkrivati kakršne koli vsebine.

"Kar pa lahko povem, je, da že od januarja letos bankam upnicam proaktivno plačujemo mesečno približno milijon evrov anuitet po sistemu pro-rata. To pomeni, da hkrati odplačujemo tako glavnico kot tudi obresti," je povedal Glaser.

Perutnina Ptuj je s sporazumom sklenila enega izmed pomembnih razvojnih procesov, v katerem so konzorciju predstavili poglobljene analize in strateške projekcije poslovanja do leta 2017.

Rast dobička
Aktualno poslovanje Perutnine je stabilno, saj je lani po nerevidiranih podatkih ustvarila za 265,2 milijona evrov prodaje in 274,7 milijona evrov bruto prihodkov, leto pa končala z 9,8 milijona evrov dobička iz poslovanja.

Načrt za leto 2014 poleg povečanja izvoza in večje prodaje živil z višjo dodano vrednostjo vključuje štiriodstotno rast, kar pomeni, da bo Perutnina realizirala 267,2 milijona evrov prodaje in 18,5 milijona evrov dobička iz poslovanja.

Časopis Finance je sicer pred kratkim navajal, da naj bi upravi plače znižali za 30 odstotkov, podjetje bi moralo v korist bank zastaviti tudi vse do zdaj nezastavljeno premoženje, kamor spada tudi desetodstotni lastniški delež menedžerjev, ki ga imajo ti prek holdinga PMP. Prav tako naj bi bila vendarle izvedena izredna revizija, ki je do zdaj Kadu in malim delničarjem ni uspelo doseči prek skupščine in sodišča.