Po neuradnih podatkih Dnevnika se del finančnega oddelka seli v Krakov na Poljskem.

Konec lanskega leta je bilo v Pivovarni Laško Union zaposlenih 527 oseb, na področju financ 56. Kot so pojasnili za STA, so trenutno v fazi prenosa dejavnosti, zato še ne morejo deliti več informacij o samem postopku in o vplivu na njihovo poslovanje ali zaposlene.

"Na splošno se v podjetju trudimo zagotoviti čim manjši vpliv posameznih projektov na ljudi in v sklopu individualnih pogovorov z zaposlenimi iščemo različne možnosti, vključno s premestitvijo na razpoložljiva delovna mesta, kadar gre za primerljive kompetence, znanja in veščine," so zapisali.

Poudarili so, da ostajajo pomembno razvojno središče znotraj družbe Heineken. Na ravni skupine so poenoteni v izvajanju poslovne strategije Evergreen, katere ključne usmeritve so rast, upravljanje stroškov in vrednosti, digitalno in tehnologija, trajnost in odgovornost ter ljudje in kultura, so še navedli.

So pa odločno zanikali neuradne informacije Dnevnika, da bi pivo union v prihodnje lahko proizvajali tudi v hrvaškem Karlovcu. "V podjetju izvajamo dejavnosti v povezavi s selitvijo dela proizvodnje piva union iz Ljubljane v Laško. Selitev zajema le postopka varjenja in fermentacije piva, ki sta vezana na dotični hladilni sistem, katerega smo morali zaradi varnostnih razlogov konec preteklega leta zaustaviti," so poudarili.

Ne glede na selitev v Laško oskrba s pivom union na trgu ostaja nemotena, so zapisali v podjetju in dodali, da proces polnjenja piva tudi v prihodnje ostaja v Ljubljani.

Poudarili so še, da vizija razvoja lokacije Pivovarne Union vključuje projekt vzpostavitve mestne pivovarne Union na obstoječi lokaciji. "To bo inovacijski center za razvoj in preizkušanje novih okusov za naše potrošnike, hkrati pa dom za posebne izdelke z omejeno serijo, ki bodo predstavljeni v tesni povezavi s pivnico Union in drugimi izbranimi lokali," so dodali. Prepričani so, da bo vzpostavitev mestne pivovarne prispevala h krepitvi negovanja pivovarske dediščine v Ljubljani.