Gospodarstvo

Poudarki

  • Tretji sveženj ukrepov uvaja tudi pavšalno obdavčitev in izloča prihodke od najmenin iz dohodnine.
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.5 od 49 glasov Ocenite to novico!
Radovan Žerjav
Minister za gospodarstvo predstavlja tretji sveženj ukrepov za zagon gospodarstva. Foto: BoBo
Samo Hribar Milič
GZS, ki jo vodi Samo Hribar Milič, opozarja, da Slovenijo zapuščajo tuji investitorji zaradi prezapletenih postopkov in skorumpiranosti. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Prihaja javna objava davčnih neplačnikov

Žerjav predstavlja tretji sveženj ukrepov, GZS nezadovoljna
14. september 2012 ob 12:45,
zadnji poseg: 14. september 2012 ob 14:52
Ljubljana - MMC RTV SLO

Tretji sveženj vladnih ukrepov za spodbujanje gospodarstva med drugim prinaša strožji davčni nadzor nad prometom podjetij in objavo davčnih neplačnikov.

Ključni del tretjega svežnja vladnih ukrepov sta sicer pokojninska reforma in reforma trga dela, je dejal gospodarski minister Radovan Žerjav. Obenem je poudaril, da ključen predvsem spopad s trgom dela, ki s svojo togostjo spodbuja nekonkurenčnost in neproduktivnost.

Skupaj z že omenjenima reformama tretji sveženj skupno zajema 155 različnih ukrepov in rešitev, pri čemer bodo s svežnjem spremenili 21 zakonov. Po besedah Žerjava je načrt vlade, da bodo vsi ukrepi sprejeti še v letošnjem letu, saj "jih pričakuje tako gospodarstvo, kot tudi mednarodni finančni trgi."

Ukrepi bodo poostrili davčni nadzor
V okviru tretjega svežnja se bo med drugim spremenil zakon o davčnem postopku, s čimer bo vlada uvedla kazni za vse, ki bodo uporabljali računalniške programe, ki omogočajo poznejše spreminjanje oziroma "brisanje" prometa. Ukrepi pa uvajajo tudi javno objavo davčnih neplačnikov.

Z ukrepi želi vlada tudi stopiti na rep sivi ekonomiji. Med drugim bodo omogočili uvajanje dejanskih stroškov s predložitvijo računov, kjer bodo ukrepi sledili načelu "vsak račun šteje." Ukrepi predvidevajo tudi cedularno obdavčitev najemnin, ki tako ne bodo več vključene v dohodnino.

Spremeba zakona o dohodnini bo tudi uvedba t.i. pavšalne obdavčitve. To po navedbah Žerjava vključuje poenostavitev postopkov ugotavljanja davčne osnove iz dejavnosti, pri čemer se bodo upoštevali dejanski prihodki in normirani odhodki.

Na področju iger na srečo bo vlada spodbujala tuje koncesionarje, ki bi želeli vlagati v Sloveniji, obenem pa bodo poskrbeli za strožji nadzor, predvsem z vidika pranja denarja. Poleg tega pa se tretji sveženj loteva tudi sprememb na področju kmetijstva, kjer vlada med drugim predvideva hitrejše postopke za umeščanje proizvodnih objektov za kmetijsko dejavnost.

Vlada načrtuje tudi mednarodni razpis za podelitev koncesioje pri avtocestah. Ob težavah DARSa je to način, da preizkusijo zanimanje tujih investitorjev, medtem ko bi Slovenija s tem lahko iztržila kapital potreben za izgradnjo tretje osi je dejal Žerjav in dodal, da se je zanimanje za koncesije že pojavilo.

Med pomembnejšimi ukrepi po mnenju Žerjava sodijo še zmanjšanje trošarin na zemeljski plin in vzpostavitev enotnega sistema za določanje cen obveznih storitev občinskih javnih služb. Pri slednjem je Žerjav dodal, da želijo vzpostaviti enotno ceno komunalnih prisprevkov. Ti so po njegovih besedah ponekod poleteli v nebo in kot taki odgnali morebitne investitorje.

GZS ni zadovoljna z izvedbo
Vlada pri pripravi reform, ki jih vsebujejo paketi ukrepov za spodbujanje gospodarstva, ni upoštevala priporočil in predlogov gospodarstva, pravijo v Gospodarski zbornici Slovenije (GZS). "Gospodarstveniki smo vlado in pristojna ministrstva na večkratnih razgovorih redno seznanjali z našimi ocenami in predlogi, vendar jih niso upoštevali," so se na tretji paket ukrepov za spodbujanje gospodarstva odzvali iz GZS.

Dodajajo, da so vseskozi podpirali njihovo usmeritev, da je treba porabo uskladiti z možnostmi, torej da je nujno varčevanje v javnem sektorju. "Z izvedbo nismo zadovoljni, saj se javna poraba zmanjšuje predvsem na račun razvoja in novih investicij. Posledica sicer obetavnega sporočila o plačah v javnem sektorju je le, da je masa plač v javnem sektorju manjša zgolj za dobre tri odstotke," so zapisali.

Investicije praktično ustavljene
Investicije pa so praktično ustavljene, številni gospodarski subjekti, ki sodelujejo z javnim sektorjem, morajo znižati svoje cene za vsaj 15 odstotkov. "Ali naj za toliko znižajo plače svojih zaposlenih? Ocenjujemo, da bo največje breme varčevanja v javnem sektorju nosilo gospodarstvo, tokrat sicer ne zaradi višjih davkov, temveč zaradi dodatnega zmanjševanja povpraševanja in pritiskov na cene", se sprašujejo.

Ob krčenju javne porabe pa ni ustreznih ukrepov, ki bi z večjim obsegom novih domačih in tujih investicij dali gospodarstvu nov zagon, opozarjajo.

Japonci opozorili na preveliko skorumpiranost države
Kot primer navajajo sporočilo z japonskega veleposlaništva, da je pomembno japonsko podjetje zapustilo že začeto investicijo v Sloveniji, ker so "postopki preveč komplicirani, država prek sodnega sistema, ki dolga leta neuspešno razrešuje gospodarske spore, preveč skorumpirana, trg dela pa katastrofalno rigiden".

GZS ponavlja stališče, da predlagana reforma trga dela ne bo prinesla želenih učinkov - večje fleksibilnosti in nižjih stroškov dela - in da bo še dodatno administrativno obremenila gospodarske subjekte.

L. L., S. B. L.

Prijavi napako
Komentarji
kenda
# 14.09.2012 ob 12:50
Podpiram te ukrepe.
Vaati
# 14.09.2012 ob 12:54
Tako je prav, naj se ve!
samy joe
# 14.09.2012 ob 13:14
Hribar Milič je najbolj proti, ker ščiti interes kapitala. Kr naj pokažejo reveže, ki nimajo za davke plačat, imajo pa za nove terence za 100.000 evrov.
jaskelainen
# 14.09.2012 ob 13:08
podpiram! Naslednji ukrep - prečesati premoženje in kapital raznih privatnikov (v SLO jih je, kot mravelj) in jih malo povprašati, od kje so si nabrali vse to premoženje, če jih pa 99,9% vsako leto prikazuje nulo... od kje potem hiše in avtomobili, jahte, vikendice, 3 X na leto drage počitnice v tujini, itn... točno pri takih grejo mimo države milijoni in milijoni € nepobranega davka na leto!!!
trenta
# 14.09.2012 ob 13:12
Pravilno!
Objaviti vse dolžnike, itak so sami levakimin njihovi podrepniki!
Al Caponeja so zašili zaradi davkov, ne zaradai umorov.
Tudi pri nas je potrebno udbomafijo na ta način razgont.
Ćićo
# 14.09.2012 ob 13:04
B R A V O ! ! !

Upam, da se Nataša Pirc Musar, zagovornica tajkunov in sovražnih govornikov (samozvanih "levih") ne vmeša...
Kynetiks
# 14.09.2012 ob 12:58
Naj le objavijo seznam neplačnikov davkov. To je v tujini nekaj običajnega, le pri nas se bo določena skupina ljudi spet pritoževala, da gre za kršenje osebnih podatkov. Smo res tako izjemni, da le pri nas prepoznamo to za nekaj nedopustnega? Podpiram ukrepe.
SAM
# 14.09.2012 ob 13:01
Saj ukrepi in predlogi so, samo kaj, ko je tako težko spremeniti mentaliteto v Sloveniji.
minnaema
# 14.09.2012 ob 13:00
Lepo so povedani ti ukrepi, le da bi iz deklerativnosti to bilo čimprej realizirano tudi v
konstruktivnosti, in velika škoda, da se vse to NI pisalo v zakonodaji vsaj leta 1995 - pa se akuratno usklajuje zakonodaja (kakor zazdaj deklerativno izgleda ) zdaj,ko se piše-leto 2012, sicer bolje zdaj-kakor nikoli .....kajne in Lp
BACK
# 14.09.2012 ob 16:17
Tisti, ki podpirate to, ne veste, kaj podpirate. Primer: človek je dolžan 5000€ DDV-ja, ki ga ne more plačati, ker ima za 20.000 cca neplačanih računov. Kdo je seda kriminalec, tisti, ki je opravil storitev, lepo naročniku izstavil račun, lepo izkazal DDV davčni, na koncu pa od naročnika ni dobil plačano niti centa?? In seveda za državo in za vas superpametne je neplačnik slednji in izpade kriminalec...Dajte misliti malo!!
necromncr
# 14.09.2012 ob 13:38
Primer: imaš s.p., zaradi plačnikov padeš v neplačilnost ker podpiraš družino. Da se zaščitiš, lahko razglasiš "osebni bankrot". Prijava košta +2000€. Kje je tu logika? DURS se ti obesi na račune, ne moreš prdnit in si označen kot sovražnik družbe.

Govorim iz lastnih izkušenj za vse vas, ki podpirate take ukrepe. Država bi morala objaviti spisek neplačnikov STORITEV GOSPODARSTVU, za ostalo pa poenostaviti plačevanje davkov. Da si plačuješ en preprosti s.p. te srat prime. Še posebej nora zahteva je, da kljub neplačanim storitvam in pomanjkanju prilivov od tebe zahtevajo +300€ na mesec.

Še ena cvetka: da zapreš s.p., moraš imeti vse dolgove poravnane. Če čakaš na nakazilo za poravnavo dolgov do DURS več kot 1 mesec, si avtomatsko dolžan še več. Preprosto padeš v črno luknjo.

Hvala za objavo dolžnikov, res te naredili veliko.
mortir
# 14.09.2012 ob 13:18
kaj pa zakonodajalci ki so pisali zakone ki so dopustili nastanek davcnih neplacnikov. Npr. Ropov zakon o moznosti odloga neplacevanja davkov in prispevkov???? Se te ta odgovorne pras*** napopajte na tablo!!!!!!!!!!!!!!!!!! In da potem ne vidim vec enega samega volilca da jim se kdaj da glas!!!!!!!!!!!!!!
Tunček
# 14.09.2012 ob 13:14
Problem s to objavo neplačnikov je točno to, kar pravi Binder Dandet. Vem za kar nekaj primerov obrtnikov in malih podjetij, ki jih je Dars opetnajstil in jim je še vedno dolžan milijon evrov. Prav ti obrtniki pa so zaradi tega največji lopovi in davčni neplačniki. Drugače je prav, da se stopi na rep vsem, ki državo prinašajo naokoli, moramo pa vedeti, da nekaj teh "neplačnikov" ni niti malo krivih za to.

Drugi ukrepi so pa po mojem v redu, pa tudi čas je že ...
Nikec3
# 14.09.2012 ob 13:10
Uvedli bodo tudi t. i. MSP-test, po katerem se bo moral presoditi vpliv vsakega zakona ali uredbe, ki bodo sprejeti na vladi, na gospodarstvo.

To zveni dobro.
Danger_Mouse
# 14.09.2012 ob 15:52
Povem vam, da bo ta kriza prinesla s seboj tudi veliko dobrega. Če se ne bomo želeli potopiti, bomo prisiljeni obračunati z balkansko mentaliteto in ko bomo enkrat to storili in prevzeli srednjeevropske vzorce obnašanja, bo to za nas velik korak najprej. Takrat privatnik, ki prikazuje pozitivno nulo in mu občina plačuje 9/10 ekonomske cene vrtca za njegove otroke, vozi pa se v ladji vredni 50.000+ eur in ima vikend na obali, ne bo več frajer, ki se znajde, ampak pezde, ki krade naš davkoplačevalski denar in zaradi katerega bodo naši otroci npr. morali plačevati šolnine, mi pa večino zdravstvenih pregledov, operacij, zdravil. Ko bomo enkrat razčistili takšne stvari, bomo na pravi poti.
Brezkosti.si
# 14.09.2012 ob 13:43
@Mindmaster
Krivdo bo preusmeril na državljane namesto na nesposobne inštitucije, ki bi morale zagotoviti transparentno in učinkovito pobiranje davkov.

Drži. Hkrati s tem država poskrbi zgolj za svojo malho - ta seveda ne sme biti prazna. Da pa bi država prevetrila npr. zakon o DDV-ju in uzakonila plačilo DDV-ja po realiziranih in ne izdanih fakturah, to pa ne.

Primer: če podjetje izda račun (npr. Mestni občini Maribor, za katere danes ugotavljam, da so dolžni lepe vsote denarja za razne projekte), je dolžan v naslednjem mesecu za ta račun poravnati državi DDV. Tudi, če plačila še ni prejel in ne glede na to, da mu dolžnik plačila ne bo poravnal še mesece ali leta. Bistveno je, da država pobere svoje. Če pa ne pobere, bomo pa objavili, da je Franček lopov. Na neplačnika, v našem primeru Mestno občino Maribor, pa seveda ne bomo pritisnili.

Se pa ni za čuditi. Že zadnjih 20 let gledamo med oblastniki zgolj populizem, ki je ironično kulminiral v g. Žerjavu. Ta je v tej "vrlini" preprosto brez konkurence. Kaj zdaj, g. Žerjav? Bomo "zavihali rokave"? :) Pokop.
velenjcan
# 14.09.2012 ob 13:31
potem bo pa tudi čas, da se objavi, koliko in komu je dolžna država, pa ne samo državni aparat, ampak tudi sodišča, pa občine itd.
crusader
# 14.09.2012 ob 12:56
zdej se bo s to listo neplačnikov na zavodu za zaposlovanje zelo razširila lista delodajalcev z negativno referenco, če bo sploh še kdo ostal izven nje
divjejabolko
# 14.09.2012 ob 14:39
Juj, kakšen pogled! Se pokakaš od strahu (ali smeha?)

Dobro, naredili bodo en korak naprej. Ampak kakšen bo hasek?
demetra
# 14.09.2012 ob 13:41
odlično
bud00
# 14.09.2012 ob 13:35
Sem za objavo.
Prvi korak k urejanju plačilnega reda. Tudi podjetniki bodo tako premislili s kom poslujejo, da ne bodo končali na teh seznamih. Gordijski vozel je treba nekje presekati.
GD
# 14.09.2012 ob 13:19
Bravo vlada, v primerjavi z levičarsko ste Vi odlični...
abria
# 14.09.2012 ob 17:05
ENAKPRAVNOST ZA VSE !!!!
Ljudje, sedaj pa ZAHTEVAJTE ŠE RAČUN od vsake frizerke, maserke, pleskarja, krovca, kmeta, ličarja, mehanika, zobozdravnika, zdravnika, maserja, učitelja, svetovalca, parketarja, kermičarja, električarja, vodovodarja, zidarja, fitnes kluba, gostilničarja, slaščičarja, medarja, trgovca, serviserja, ...
ZATO, da bodo tudi oni plačevali davke in ne samo vi, ki imate službo in dobivate plačo na svoj osebni račun na banki.
trstenjak
# 14.09.2012 ob 16:36
Objaviti bi bilo potrebno samo podjetja, ki imajo več dolgov kot terjatev. Tako bi odpadli tisti, ki so zapadli v nelikvidnost zaradi neplačevanje drugih.
valcek2010
# 14.09.2012 ob 16:02
pol pa še podjetij ki neprestrano menjuje jejo delavce,
ljudi ki so v oaze izvozili miliarde evrov
ljudi, ki so spravili največ firm na kant
ljudi, ki so kradli podjetjem, ki so kasneje šla v stečaj
ljudi, ki so najboljši prijatelji med seboj in kako so organizira potopili slovenijo in podjetja , banke, in se jim ne more nič zgoditi
firme , ki psihičlno matretirajo delavce
firme, ki dajejo mnimalno plačo, pa ne izplačujejo regresa
firme, ki ne plačujoe prispevkov za delavce ( aja to ni v interesu države, zadržavo je važno da je plačan davek na plačo, vseostalo jo ne zanima)

spisek bi bil dolg koliko takis javnih objavc bi potrebovali
konfin
# 14.09.2012 ob 14:43
Edino kar se mora storiti je objava ,tistih kine plačujejo kredita ki soga dobili na bankah.BREZ kritja.
brasilinho7777
# 14.09.2012 ob 14:42
Največji javni dolžniki so ravno politiki, ki imajo vsi povrsti odprte bančne račune v davčnih oazah....vrnite denar pa bo krize konec!
ales24
# 14.09.2012 ob 14:32
Kako pa ta model "kumštno" gleda ! Če ga ne bi poznal, bi celo mislil, da je sposoben...
Cublen3000
# 14.09.2012 ob 14:06
Končno nekaj pametnega, kar ne udriha samo po "malih" ljudeh. Čeprav ena lastovka še ne prinese pomladi...
bud00
# 14.09.2012 ob 13:58
Tej objavi bo sledil drugi val. Takrat se bodo zmigali in povezali "po krivem" objavljeni neplačniki. Naredili bodo akcijo in se bo spremenila določena zakonodaja.

Če nihče ne naredi prvega koraka pa lahko samo gledamo kako gre vse skupaj v maloro in samo nekaj jamramo. Sedaj je vsem ustrezalo. Davki niso bili izterljivi, ti ki bodo sedaj "po krivem" obdolženi pa so še zmeraj poslovali in davčni dolg se je tako kot nestabilnost državnih financ večal.
umilave1
# 14.09.2012 ob 12:58
Javna objava davčnih neplačnikov: Podpiram! Pa da bodo res VSI objavljeni.
Koncesija za avtoceste? Mnja. Kaj to pomeni? Da bo nekdo drug prevzel cestninjenje, država pa naprej vzdrževela ceste?
Investicijski sveženj? Brez rešitve bančnega sistema stvari nikakor ne morejo polno zaživeti. Sicer pa korak v pravo smer.
pd
# 14.09.2012 ob 12:56
na področju iger na srečo bo vlada spodbujala tuje koncesionarje
Pametno naj zadevo zastavijo. Drugače bo denar, ki ga da športna loterija za šport in invalide šel v zrak.
vsiisti
# 14.09.2012 ob 21:33
javni sektor,še posebaj krivosodci in javni poročevalci so drag hobi,še posebaj če se te pijavke osredotočajo na kurje lopove in neškodljive ljudi si ustvarjajo umetno delo,zraven pa podpirajo vaške veljake pri nategovanju hlapcev in sužnjev!
Bombek
# 14.09.2012 ob 21:26
S tem ne bodo rešili plačil dolžnikov a ne..Vlada se more prvo vprašati zakaj je prišlo do tega....nenasita država in pohlepna....Jaz osebno, kot državljan nobenega denarja več ne držim v slovenskih bankah..tujina...
valcek2010
# 14.09.2012 ob 16:07
mogoče bo kdo dolšan 1 cent pa bo na spisku in bo enako oblaten ko nekdo , ki ga ni gori zaradi politčnih vez ki je dolžan milijone

bistvo je očem skrito
in zato se poraja človeku milijon vprašanj
se pravi vseh ali samo tistih ki jih vi želite pokazati?
kje je spodnaj meja da se tisti ne prikazujejo?
je kakšna zgornja meja dolga nad katero so te osebe izpisujejo?
ali bo seznam pregleden?
ali bodo napisan od kdaj je dolg?
ali bodo izračunane zamudne obresti?

pokazali bodo tisto kar oni želijo in to kar mi hočemo videt, ostalo je skrito za javnost
tech
# 14.09.2012 ob 15:38
Mene še najbolj moti podelitev koncesije pri avtocestah...tolko smo jih preplačali...zdaj pa se bo našel nekdo in bo s tem služil...če bi to bilo od začetka in bi tudi sam kaj vložil, ni panike...zdaj ko pa je že več ali manj vse zgrajeno...ne vem če ima smisel...
vojnaslo91
# 14.09.2012 ob 15:25
d240580

Država od tega ne bo imela nič. Korist bodo imeli tisti, ki pošteno delajo oz bo pomemben podatek za investitorja. Tako bomo vedeli koga se je treba na daleč izogibati. Kdo ni vreden zaupanja. Rešitev za tiste, ki niso po svoji krivdi na spisku, bi se dalo najti. Je pa tudi res to, da tisti, ki ne upošteva informacij, ki jih ima na voljo, še težko zgovarja, da ni kriv.
Zgodovinar_666
# 14.09.2012 ob 14:54
Tale Žerjav se mi zdi ravno tako kot Kordež. Predvsem image, za katero pa ni nobene prave vsebine.

Jaz sem nad predlaganimi ukrepi izrazito razočaran. Razlika med temi ukrepi ter tistimi, ki jih je pripravljal Svetlik so minimalni. Prav čutiti je Križaničev duh v teh zakonih.

Kje je kakšno krčenje in nižanje plač v javni upravi? Kje so razbremenitve gospodarstva? Ali so podjetniki res kriminalci, da si zaslužijo takšno obravnavo? A se bo potem ko bo brezposelnost narasla na 150.000 ali celo 200.000, kar z dekretom zaposlovalo? Tako kot v času najhujšega komunizma?

A vam res ni jasno, da najbolj talentirani mladi odhajajo v tujino? Da bodo v Sloveniji kmalu ostali samo še upokojenci, zaposleni v javni upravi in brezposelni! Kdor misli, da je na tak način mogoče preživeti, se moti.
Optima
# 14.09.2012 ob 14:54
In desni zagovorniki tem ukrepom ploskajo pred letom nazaj pa so jih rušili in pljuvali. Za razliko od vas jaz podpiram vse te ukrepe in sem jih še za časa Pahorja. Samo to kar je tu navedeno ne bo zagnalo našega gospodarstva. To je bila naloga za naza,j ki je nismo naredili še v času konjunkture. Sedaj pa je potrebno prečesati vsak člen posebej, saj vse to kar je tu napisano je preveč splošno. Kaj bodo dejansko ti ukrepi prinesli gospodarstvu. Kje so izračunice koliko bodo ti ukrepi povečali konkurenčnost našega gospodarstva ali za koliko bodo podjetja imela nižje stroške poslovanja. Tu ni nič računic s strani vlade in jih ni bilo tudi v prejšni vladi. To se mora spremeniti. Vsak ukrep, ki ga da vlada ven in prizadane večje število ljudi morajo le ti vedeti kaj bomo kot družba imeli od tega. To vse zame izgleda kot spet ena propaganda.
proteus
# 14.09.2012 ob 14:03
objava davčnih neplačnikov in koliko dolguje, da ne bodo vsi v enem košu
Zelena Viola
# 14.09.2012 ob 13:57
In kaj bo potem?
Nikec3
# 14.09.2012 ob 13:53
Ko je Musarjeva dejala da se ne strinja z objavo ste jo pljuvali. Sedaj vlada pove da bodo objavili in spet ni vredu.

Samo da se pljuva.
maxbernie
# 14.09.2012 ob 12:54
v slogu Maratoncev: serem se vam u taj ton film. Spet bodo naj...bali mali. Največji dolžniki pa z odpisi.
CtrlDelete
# 14.09.2012 ob 23:59
Rabimo zapore!
vsiisti
# 14.09.2012 ob 21:25
Minister za gospodarstvo-butalec iz prlekije vodi gospodarstvo in krivosdci z udbofašisti vas bodo rešili iz
lastoročno nakradene procesije :)))))
SAUC
# 14.09.2012 ob 21:22
In kaj bo bolj, če bo javno objavljeno, da je SCT dolžen državi, če je v STEČAJU ....

in večina ostalih firm tudi, kajti če nebi bile v stečaju, bi jim država itak že porubila premoženje ...

uglavnem beda ...
sanja25
# 14.09.2012 ob 19:58
Glavno vprašanje ki ostaja me bo očitno mučilo do konca življenja. So ti naši politiki tako glupi, da ne vedo, da nas uničujejo, ali so tako zlobni in osredotočeni samo na svoje riti da so se prodali najboljšemu ponudniku, ki mu ustreza uničenje in podjarmljenje države. In ne vem kaj od tega je hujše.
atal
# 14.09.2012 ob 19:49
Če ne bo informacijska pooblaščenka sprožila kakšnega ustavnega spora.
atal
# 14.09.2012 ob 19:47
Bravo vlada, podpiram.
Hephaestus
# 14.09.2012 ob 18:09
Podpiram javno objavo davčnih neplačnikov saj, če država nima denarja je tudi zaradi njihovega ravnanja. Zvenelo bo malce preostro, ampak neplačevanje davkov je enakovredno kraji. Saj po eni strani koristiš javno šolstvo, zdravstvo, kulturo itd, ampak po drugi strani za vse to neposredno ne prispevaš ničesar.

Zanima me reakcija Nataše Pirc Musar.
Oglasno sporočilo
link
Perfektno grilan pišek brez dodatkov in e-jev
21. maj 2018 ob 08:30 Perfektno grilan pišek brez dodatkov in e-jev Slastnega “piščanca po ptujsko” najbrž vsi poznamo, izvira iz našega najstarejšega mesta, kjer ptujsko perutninarsko podjetje z več kot 110- letno ...
Več oglasnih sporočil ...
Kazalo