Rimske terme so se po 10 letih premora odprle pred poletjem. Foto: MMC RTV SLO
Rimske terme so se po 10 letih premora odprle pred poletjem. Foto: MMC RTV SLO
Rimske terme dobro zasedene

Iskra ob tem še dodaja, da jih zdaj čaka še priprava strateškega načrta, s poudarkom na razvoju zdravstvene dejavnosti in marketinga, ki bo Rimske terme uveljavil kot ponudnika storitev za goste z višjimi pričakovanji. To bo po njenih besedah tudi dovolj dobra osnova, da bodo lahko z bankami upnicami kakovostno nadaljevali pogajanja glede reprograma dolgoročnega kredita.

Kmalu izredna skupščina o netransparentnosti porabe denarja med gradnjo
Iskra je še povedala, da so tudi upniki že nakazali pripravljenost za potrditev prisilne poravnave, ni pa želela komentirati njihove zahteve, da celjsko sodišče razreši prisilnega upravitelja Borisa Dolamiča. Bo pa že kmalu sklicala izredno skupščino družbe, ki so jo zahtevali upniki, ki zahtevajo glasovanje o izredni reviziji poslovanja za ves čas gradnje, saj obstaja sum "nepravilne, nezakonite in netransparentne porabe sredstev med celotnim procesom gradnje".

Predsednica uprave je še prepričana, da tudi dokapitalizacija, če bo prisilna poravnava uspešno izpeljana, ne bi smela biti problem. Rimske terme sicer v tem trenutku niso sposobne plačevati obresti bančnih posojil, a je to, da podjetje v začetku, "start up", ni sposobno poravnavati vseh svojih obveznosti iz prilivov, po njenem mnenju nekaj normalnega.

Tudi zato se je z bankami treba dogovoriti okoli reprogramov, je dodala Iskra, ki se je z bankami sicer že srečala, a te po njenih besedah najprej pričakujejo, da jim uprava predloži strateški načrt, iz katerega bo natančno razvidno, kaj in koliko lahko družba v naslednjih letih ustvari ter kako se lahko banke iz tega poplačajo.

V povprečju 40-odstotno zasedeni
Rimske terme so sicer od odprtja marca letos v povprečju dosegale 40-odstotno zasedenost zmogljivosti, medtem ko v času novoletnih praznikov pričakujejo okoli 70-odstotno zasedenost, se je pohvalila Iskra in dodala, da je takšen dosežek za novega ponudnika na trgu turističnih storitev soliden. Največ gostov je bilo domačih, manjši del pa je bil tudi iz Avstrije, Italije in s Hrvaške.

Rimske terme dobro zasedene