Do konca leta nameravajo Revozove proizvodne kapacitete povečati na 800 vozil na dan. Foto: BoBo
Do konca leta nameravajo Revozove proizvodne kapacitete povečati na 800 vozil na dan. Foto: BoBo

Za delo v dveh izmenah in pol potrebujejo približno 450 novih delavcev, dobro polovico od teh pa so že zaposlili in jih bodo v prihodnjih dneh začeli izobraževati. Preostalih 200 delavcev bodo zaposlili v prihodnjih dveh tednih, je povedal član uprave Revoza Franci Bratkovič.

Proizvodnjo v dveh izmenah in pol bodo začeli predvidoma na začetku decembra.

V Revozu so za potrebe proizvodnje navedenih novih modelov v letošnjih treh zaposlitvenih valih zaposlili skoraj tisoč ljudi. V prvem so zaposlovali na račun popolnitve druge izmene, drugi val je bil namenjen dvigu proizvodnje z 42 na 46 vozil na uro, tretji pa je namenjen vzpostavitvi polovične nočne izmene, je pojasnil.

Do konca leta 800 vozil na dan
Trenutno izdelujejo 600 vozil na dan, kar je polna zmogljivost dveh izmen, z dodatno polovično nočno izmeno pa bodo skupaj na dan izdelali približno 800 vozil. Načrtovano proizvodnjo 800 vozil na dan naj bi dosegli do konca leta, čeprav so dolgoročne napovedi v avtomobilski industriji nehvaležne, pa si prihodnje leto obetajo dober izid, je dodal.

V novomeški tovarni zdaj izdelujejo dva oziroma tri modele vozil: v približno dveh tretjinah model novega twinga in v približno tretjini model novega štirisedežnega smarta, je še povedal Bratkovič.

Po Revozovih podatkih bodo novozaposleni delavci - poleg obsežnega programa uvajanja in usposabljanja na novem delovnem mestu, ki ga opravi vsak kandidat - uživali tudi vse prednosti zaposlitve, kot so med drugim organiziran prevoz na delo, organizirana prehrana ter popust pri nakupu Renaultovih in Nissanovih vozil.

V Revozu tudi načrtujejo, da bodo poleg zdajšnjih 19 avtobusnih linij za prevoz na delo uvedli nove z območij Ljubljane, Kočevja, Zasavja in od drugod.

S tako obsežnim zaposlovanjem, ki je povezano z občutno povečanim obsegom poslovanja, bo Revoz znatno prispeval k znižanju stopnje brezposelnosti v regiji, hkrati pa povečal svoj delež v slovenskem izvozu in se vnovič uvrstil med največja slovenska podjetja, so še zapisali v Novem mestu.