Klabjanu je igra omogočila finančno neodvisnost in zdaj že načrtuje nove podvige. Foto: Davor Lonzarič
Klabjanu je igra omogočila finančno neodvisnost in zdaj že načrtuje nove podvige. Foto: Davor Lonzarič

"Prejšnjo službo sem pustil, ker se je monotonosti upiralo že telo. Kar naprej sem imel migrene. Želja po kreativnosti je bila vse močnejša in odločil sem se za nov korak. Danes vidim, da sem naredil prav, kreativnost in realizacija lastnih idej sta močno prispevali k boljšemu zdravju," pojasni.

Njegova igra je otroško preprosta: z dotikom na zaslon razporejamo, dodajamo ali odstranjujemo vžigalice, glede na zadano nalogo. Z njimi moramo postaviti določene geometrijske like ali pa reševati enačbe, je za portal 3-reg.com poročal Matej Rodela.

Preprostost pa je očitno prepričala tudi uporabnike, ki so njegovo igro na svoje mobilne telefone naložili že devetmilijonkrat. Igra je namreč prevedena v 15 jezikov, ima pa 1.000 stopenj, kar igralce lahko zaposli za kar nekaj časa. Najboljši so jih sicer končali v 14 dneh.

Igra je Klabjanu prinesla tudi finančno neodvisnost in direktorsko plačo, predvsem pa si je z njo pridobil čas zase. Veliko se izobražuje in že razmišlja o naslednji igri, ki mora prav tako biti čim bolj preprosta.