TIB Transport iz Ilirske Bistrice je edina večja prevozniška družba za prevoze nevarnih tovorov v Sloveniji. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
TIB Transport iz Ilirske Bistrice je edina večja prevozniška družba za prevoze nevarnih tovorov v Sloveniji. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

Postopek prisilne poravnave je vodila Alenka Krivec Nabernik, ki bo delo nadaljevala tudi v stečajnem postopku. Upniki družbe, specializirane za prevoz naftnih derivatov in kemikalij, lahko terjatve prijavijo v treh mesecih.

Kot je razvidno iz oklica o začetku stečajnega postopka, objavljenega na spletnih straneh Ajpesa, upnikom TIB-a Transporta, ki so svoje terjatve že pravočasno prijavili v postopku prisilne poravnave, teh ni treba znova prijavljati.

Na TIB Transport se vežejo tudi manjši prevozniki
TIB Transport iz Ilirske Bistrice je edina večja prevozniška družba za prevoze nevarnih tovorov v Sloveniji, nanjo pa se vežejo tudi manjši prevozniki, ki dopolnjujejo tovrstne storitve, kot je oskrba s kemikalijami in gorivi. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije je zato pred časom vse deležnike pozvala k rešitvi družbe.

Vendar pa TIB Transport, ki skupaj s povezanimi družbami zaposluje približno 220 delavcev, v postopku prisilne poravnave, ki se je začela 12. marca, ni uspel s predlogom konverzije terjatev v kapital.

Za dobrih sedem milijonov evrov terjatev
V postopku prisilne poravnave TIB Transporta so upniki prijavili za 7,1 milijona evrov terjatev. Med večjimi upniki družbe so Abanka Vipa, Finančna uprava RS, Hypo Leasing in OMV.