Foto:
Foto:

Tušmobil.
"Tušmobil z novim lastnikom načrtuje znatne naložbe v nadgradnjo mobilne infrastrukture, da bi lahko uporabniki že naslednje leto uživali v mobilnem omrežju četrte generacije. Podjetje želi uporabnikom v Sloveniji zagotoviti izkušnjo, ki je enakovredna najboljšim v Evropi in po svetu ter jo omrežje četrte generacije prinaša v kombinaciji s hitrim fiksnim internetom s hitrostmi dostopa preko 200 Mbps in privlačno ponudbo vsebin v visoki ločljivosti," so zapisali v sporočilu za javnost.
Za Tušmobil se je sicer potegoval tudi Simobil oziroma njegov lastnik Telekom Austria, neuradno pa naj bi Telemach oz. njegov lastnik ameriški sklad KKR za mobilnega operaterja ponudil okoli 150 milijonov evrov, piše portal finance.si. Toliko je Mirko Tuš za Tušmobil želel pred leti, ko so mu zainteresirani kupci ponujali zgolj okoli 50 milijonov evrov, a jih je zavrnil.

Tušmobil je sicer na spomladanski dražbi frekvenc za 20 milijonov evrov zakupil tudi del frekvenčnega spektra, namenjenega za četrto generacijo mobilne telefonije t. i. LTE. Z novim lastnikom KKR-jem pa bo zdaj imel tudi močno finančno zaledje.

Konsolidacija trga pa bo očitno potekala še naprej, saj so vse glasnejše informacije, da se Simobil zanima za lastniški vstop v T-2, ki je sicer v stečaju, vendar ima dobro razvito optično infrastrukturo. Simobil je namreč drugi največji mobilni operater, manjka pa mu ponudba fiksnega telekomunikacijskega omrežja.

Prihodki Tušmobila so v letošnjem polletju glede na lansko zrasli za 7,7 odstotka, na skoraj 40 milijonov evrov. Močno pa se je popravila dobičkonosnost, saj so v letu dni splezali z okoli 100.000 evrov izgube na 1,5 milijona evrov čistega dobička. Tuš Holding Mirka Tuša je moral Tušmobil prodati zaradi prezadolženosti, še poroča portal.