Delo je do zdaj vodil vršilec dolžnosti odgovornega urednika Bojan Budja, sicer odgovorni urednik Slovenskih novic. Foto: BoBo
Delo je do zdaj vodil vršilec dolžnosti odgovornega urednika Bojan Budja, sicer odgovorni urednik Slovenskih novic. Foto: BoBo

"Kolegicam in kolegom v uredništvu se najprej iskreno zahvaljujem za podporo kandidaturi. Njihove podpore sem zelo vesela in je velika spodbuda mojemu nadaljnjemu delo," je Babič Stermeckijeva zapisala v izjavi ob odločitvi uredništva.

Nova odgovorna urednica Dela je prepričana, da bodo s skupnimi močmi v uredništvu kos izzivom in številnim projektom, s katerimi se že ukvarjajo, in tudi tistim, ki jih čakajo v prihodnjem letu.

V uredništvu Dela je namreč po njenih besedah dovolj znanja in energije, da bralcem in obiskovalcem spletnih strani lahko zagotavljajo "visokokakovostne vsebine z verodostojnimi informacijami, kar je hkrati naš prvi cilj, ki mu bomo brezkompromisno sledili tudi v prihodnje".

Glasovanja se je udeležilo 98 udeležencev oziroma 67,12 odstotka upravičencev. S 55 glasovi za in 41 glasovi proti so podali pozitivno mnenje oziroma soglasje za imenovanje odgovorne urednice Mateje Babič Stermecki, ki jo je nadzorni svet Dela izbral med devetimi kandidati, iz hiše in zunaj nje.

"Odločili smo se, da izberemo kandidata znotraj hiše in se na podlagi pogojev, ki jih imamo v družbi, kdo je lahko odgovorni urednik, odločili za Matejo Babič Stermecki, ki pomeni nadaljevanje kontinuitete, ki jo hiša že ima. V njenem programu pa nam je simpatično tudi to, da ve, da mora uvesti določene spremembe, ter da želi obdržati časnik Delo na ravni vseslovenskega časnika s kakovostjo, ki si jo Delo zasluži," je pretekli teden povedala predsednica nadzornikov Marjeta Zevnik.