Radenski gre pod Kofolinim vodstvom dobro. Foto: BoBo
Radenski gre pod Kofolinim vodstvom dobro. Foto: BoBo

Ob prvi obletnici Kofolinega prevzema Radenske je direktor družbe in vodja za jadransko regijo v Kofoli Marian Šefčovič povedal, da to zanje pomeni zelo uspešno leto. K temu so prispevali vroče poletje in ugodne cene surovin, pa tudi prizadevnost zaposlenih in precejšnje naložbe v trženje. V proizvodni obrat so lani že vložili 1,2 milijona evrov, letos pa nameravajo še več.

Za letos je ključni cilj Radenske izboljšanje posla v Sloveniji, ki predstavlja njihov prvi steber, drugega pa gradnja poslovnega položaja na trgih nekdanje Jugoslavije, kar je tudi cilj. Prve korake v to smer so že storili in na Hrvaškem pridobili licenco za polnjenje in distribucijo pijač Pepsi, od družbe Badel pa kupili linije sirupov in brezalkoholnih pijač.

Tako kot pred letom dni je v Radenski, ki v deležu prihodkov Kofole predstavlja 7,3 odstotka, tudi zdaj zaposlenih 200 ljudi, s tem da jih je okoli 20 odšlo v pokoj, nove pa so zaposlili predvsem pri trženju. Do konca leta nameravajo zaposliti še od 10 do 15 ljudi, predvsem zaradi večjega obsega polnjenja pijač.