12. oktober 2017 ob 08:55 MMC RTV SLO Grem volit 2017

MMC-klepet: Romana Tomc

Klepet s kandidati za predsednika republike
Romana Tomc
Kandidatka za predsednico republike Romana Tomc Foto: MMC RTV SLO

Gostja MMC-jeve spletne klepetalnice je bila kandidatka za predsednico republike Romana Tomc.

"Politiki prevečkrat pozabijo, da so politiki zaradi ljudi. Ne iščejo najboljših rešitev zanje, ampak vztrajajo pri svojih idejah, ki naj bi bile po njihovem mnenju edine prave. Toda najboljše rešitve se sprejemajo s sodelovanjem," je v MMC-jevem klepetu zapisala kandidatka stranke SDS na vprašanje o tem, zakaj v Sloveniji sodelovanje v politiki ni tako uspešno kot v Evropskem parlamentu.

Spoštuje pravice do samoodločbe, je odgovorila na vprašanje, povezano z dogajanjem v Kataloniji, in dodala, da obsoja onemogočanje referenduma in nasilje, ki je temu sledilo. " Kakršno odločitev bodo Katalonci sprejeli, jo bom spoštovala in podprla," je še zapisala in dodala, da bo v primeru glasovanja v Evropskem parlamentu glasovala po svoji vesti, "kar ni nujno tako, kot bo glasovala moja politična skupina".

Seznam vseh klepetov v okviru predsedniške kampanje


Romana Tomc je še poudarila, da podpira svobodno trgovino in je zato naklonjena trgovinskim sporazumom. Na vprašanje o stališču do splava, pa odgovarja, da je proti splavu kot načinu kotracepcije, je pa za pravico, da se "teh najtežjih življenjskih vprašanjih odloča ženska (s partnerjem) sama". Na vprašanje o podeljevanju koncesij v zdravstvu pa odgovarja, da jo moti predvsem način podeljevanja koncesij, ki ni pregleden in pravičen. Država pa bi po njenem mnenju morala razmisliti tudi o manjši obremenitvi plač, saj se delodajalci zaradi visokih obremenitev izogibajo zaposlovanju za nedoločen čas.

Odgovore kandidatke si lahko preberete spodaj v celotnem MMC-jevem klepetu.L. L.

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 31

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 • samy joe 12. oktober 2017 ob 09:05
  Prijavi neprimerno vsebino
  Glede na vaš moto Spoštujmo in sodelujmo, bi vas vprašal ali je menite, da je vaša stranka SDS naredila vse, da bi se to tudi v praksi dogajalo?
  +14
  -10
 • dbitls 12. oktober 2017 ob 09:22
  Prijavi neprimerno vsebino
  samy joe, SDS je edina stranka, ki je v svojem mandatu vladanja ponudila sodelovanje opoziciji, saj se spomniš Partnerstva za razvoj, a ne ..... Janševa vlada je opoziciji takrat ponudila, da je sooblikovala vladne odločitve .... Kaj takega ni storila nobena vlada ne prej in ne potem ...... tako da, to nabijanje o nesodelovanju, izključevanju so le medijska strategija očrnjenja stranke SDS ....
  +20
  -14
 • lahk 12. oktober 2017 ob 09:26
  Prijavi neprimerno vsebino
  Presenetljivo, da se kandidatka iz vrste SDS ne prepira o preteklosti, objavlja sporne twite in se obregne v vsakogar, ki se 100% ne strinja z njo. Mogoče se pa bo kaj spremenilo v Sloveniji.

  Če pa bi ji kdo rad kaj napisal, lahko Romani direktno pišete :)
  +7
  -3
 • Micesar 12. oktober 2017 ob 09:26
  Prijavi neprimerno vsebino
  Kako vas je Ivan prisilil v kandidaturo?
  +7
  -17
 • Tao3 12. oktober 2017 ob 09:32
  Prijavi neprimerno vsebino
  Tebi se zdi fajn, dobro ... glasuj zanjo. Takih vas je manj kot 8% - dobro! Kaj dobro odlično! Vedno manj ...
  +7
  -15
 • f1d0b6a500df6b061ef88af11e22b3659f6d3e07c8db5fd2e199320890a6eacf 12. oktober 2017 ob 09:34
  Prijavi neprimerno vsebino
  Štiri desne kandidatke. Kako mislijo, da bodo prišli v drugi krog? Z eno bi bilo mogoča celo zmaga. Ne pa s štirimi.
  +5
  -4
 • mend055 12. oktober 2017 ob 09:34
  Prijavi neprimerno vsebino
  Spoštovana kandidatka!
  Verjetno bo težko odgovoriti na to vprašanje, ker ste vsem na očeh in ušesih, a povejte, kaj v resnici vaša stranka SDS - ŠE BOLJE PA KAJ MISLITE VI OSEBNO - vendar misli na novo pod tem ''SPOŠTUJMO IN SODELUJMO'', ko pa vendar vsi vemo,
  da je stranka neverjetna razdiralka slovenskega občestva. Ne spoštuje Narodno osvobodilne borbe (NOB) kot enega temeljev našega obstoja, več kot zagovarja narodne izdajalce med NOB, na mnoge načine razdira naše sožitje itd....

  Saj verjetno je tudi kaj dobrega, a ni časa za kaj več vprašati... Lepa hvala za kako misel, predvsem z vidika vaše pozitivno naravnane osebnosti za SLovenije (bi rekel), in z vidika predsedniške kandidatke.
  +6
  -8
 • zelda 12. oktober 2017 ob 09:35
  Prijavi neprimerno vsebino
  Meni je gospa Romana prijetna gospa, omikana z dostojnim javnim nastopom. Me pa zanima, zakaj je podprla TTIP, pa gensko spremenjeno hrano (CETA al nekaj), skratka to me je zmedlo, ker podpiranje ameriških korporacij, ki nam poskušajo vsili nezdravo pridelavo hrane, pač ne more biti niti v interesu Slovenije niti Evrope. Bi morda lahko kaj o tem povedala?
  +5
  -3
 • SamoSamov 12. oktober 2017 ob 09:36
  Prijavi neprimerno vsebino
  Zakaj se potem obremenjujete s tem, če naj bi tako malo Slovencev volilo zanjo ?
  +2
  -4
 • SamoSamov 12. oktober 2017 ob 09:39
  Prijavi neprimerno vsebino
  Ja neverjetno, po mnenju nekaterih naj bi edina resna slovenska stranka na Slovenskem, ki ima "Slovenska" tudi v imenu, delala škodo Slovencem, narodu in državi ?
  +1
  -4

Zadnji prispevki