Izjava dneva
slice
Zdenka Čebašek-Tratnik
19. september 2018 ob 14:47 Demenca mora biti skrb vseh nas. Če bomo dolgo živeli, se bomo vsi srečali z njo. Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije o razsežnostih demence.
6
Ariel Salleh
2
18. september 2018 ob 14:00 Nekatere moti povezovanje ženske in narave, kajti patriarhalni sistem, patriarhalne filozofije, patriarhalne religije, celo zakoni in ekonomske teorije so ženske zvedli na področje narave in jih ...
Janja Garnbret
3
17. september 2018 ob 14:33 Želim si seveda ponoviti vse naslove, še enkrat.
Nives Dolšak
2
16. september 2018 ob 13:47 "Evropo svet vidi kot voditeljico ekološke politike, Amerika je bila vodilna v 70. letih, a je to mesto izgubila. EU ekološke probleme rešuje lažje, ker jih rešuje iz Bruslja. Ker so del unije, ...
Dušan Jelinčič
15. september 2018 ob 15:01 Kjer je kruh trd, je čut za pravičnost močnejši. Upor je človekova nuja. (...) Zavest upora je zavest dostojanstva.
Christian Ketels Neposredne posledice brexita bodo gotovo negativne, saj bo spremenil finančne razmere, ni dober za britansko gospodarstvo, in to bo vplivalo tudi na Evropo.
Marjan Šarec Če predlagaš nekoga, ki je že opravljal funkcijo, potem so tu očitki o kontinuiteti. Če postaviš novo ime, ne potihnejo vprašanja o usposobljenosti.
2
Jean-Claude Juncker Evropa je varuhinja miru. Hvaležni bi morali biti, da živimo na mirni celini, kar je omogočila Evropska unija. Zato jo bolj spoštujmo. Nehajmo blatiti njeno ime.
6
Urša Menart Med mladimi se pogosto pojavi vprašanje, kaj naj sploh tukaj počnem, če pa je drugje lahko bolje. Tudi starejšim se včasih zdi čudno, da še vedno obstajajo mladi, ki si želijo ostati v Sloveniji.
1
Rudi Medved Državljanom moramo ves čas dokazovati, da je javna uprava njihov servis, zato je moja vizija delovanja javne uprave pravzaprav popolnoma enaka kot vizija slehernega državljana, podjetnika, ...
Serena Williams Nikoli ni prisodil kazni moškemu, ki mu je rekel tat. /.../ Videla sem tenisače, ki so sodniku rekli še hujše stvari. Borim se za pravice žensk in enakovrednost ter za vse mogoče stvari.
5
Barbara Ravnik Srce nam igra. To je velik dan.
2
Zdravko Počivalšek Na dolgi rok bodo preživela samo tista podjetja, ki delavce vidijo kot del družine. Tisti, ki jih vidijo samo kot sredstvo, verjamem, da nimajo prihodnosti.
1
Samo Fakin Veliko direktorjev sem srečal, ki so se učili sproti, bolj ali manj uspešno.
5
Vesna Györkös Žnidar Tovrstna dejanja so skrajno zavržna in vredna največjega obsojanja.
7

Kazalo