Izjava dneva
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.9 od 15 glasov Ocenite to novico!
Jana Dular
Jana Dular Foto: Osebni arhiv Jane Dular

Dodaj v

Jana Dular

10. marec 2013 ob 13:12
Ljubljana - MMC RTV SLO

V Afriki velja stereotip, da pri nas denar raste na drevesih in da je treba samo priti v Evropo in denar se ti bo vsul v naročje.

Slovenka, ki živi v Malaviju, kjer vodi humanitarni projekt pomoči otrokom z učnimi težavami in s posebnimi potrebami, o stereotipih, ki v Afriki veljajo za Evropo, MMC.

Prijavi napako
Komentarji
Ivo Lola
# 10.03.2013 ob 22:52
Ta stereotip goni vsa zahodna medijska industrija, kako ne bi verjeli v Afriki, če je celo pri nas kar nekaj tepcev, ki temu verjamejo?
zemljemerec
# 11.03.2013 ob 07:22
Imam slabe izkušnje. Nikoli več ne bom sodeloval na nobenem volonterskem projektu v Centralni Afriki. Afrika je postala smetišče zahodnih civilizacij. Plenjenje naravnih bogastev se izčrpava, turizem je edini vir za spodobno preživetje prebivalstva, toda redke Oaze civiliziranih središč so ogrožene od verskih blaznežev in kriminala. V Centralni Afriki sem občutil predvsem tesnobo stahu... za bakšiš.
Izjava dneva
Izjava dneva
link
Simon Popek
21. oktober 2014 ob 13:18 Poleg retrospektiv moje srce bije še za Ekstravaganco, sekcijo, ki sem jo tudi sam uvedel. V tej sekciji je izvirna, učinkovito strašljiva ameriška grozljivka o najstnikih, Zlo za petami (r.
Več novic ...
Kazalo