Izjava dneva
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 6 glasov Ocenite to novico!
Miha Kos. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Dodaj v

Miha Kos

7. maj 2018 ob 13:05
Ljubljana - MMC RTV SLO

Možgani so kot prstni odtisi. Eni so bolj dovzetni za fiziko, drugi za ekonomijo, tretji za politiko. Moraš slišati, kje najbolje zveniš. V šolah ne bi smeli imeti učiteljev, ki so samo to. Morali bi imeti navduševalce. Šola bi morala biti varen prostor za delanje napak.

Vodja Hiše eksperimentov, kjer z inovativnostjo pri spodbujanju ustvarjalne radovednosti otrok in mladih že več kot 20 let skrbi za neprecenljiv prispevek k promociji znanosti. Za številne dejavnosti ga je z medaljo za zasluge odlikoval tudi predsednik republike. Postal je Ime tedna na Valu 202.

Prijavi napako
Komentarji
presenečen
# 07.05.2018 ob 19:44
Šola bi morala ponuditi predvsem osebnostno rast, čustveno opismenjevanje in komunikacijo. Kaj ti bo doktor, ki se ne zna pogovarjati?
qwertz
# 08.05.2018 ob 08:11
Točno tako... šola se od časov Marije Terezije ni bistveno spremenila - vsaj pri nas - med tem ko se je družba skoraj "postavila na glavo"...
Izjava dneva
Izjava dneva
link
Marjan Šarec
6
21. september 2018 ob 12:22 Če bomo čakali, kdaj nam bo kdo rekel hvala, bomo lahko razočarani. Delajmo, kot da bomo imeli desetletni mandat, bodimo pa pripravljeni, kot da bomo šli jutri iz pisarne.
Več novic ...
Kazalo