Izjava dneva
(6)
Živa Kavka Gobbo

Dodaj v

Živa Kavka Gobbo

2. december 2018 ob 10:42
Ljubljana - MMC RTV SLO

Zares šokantno je, ko prideš na kraj, kjer se pokažejo vsa nasprotja današnje družbe – na eni strani črno opustošenje, na drugi strani družine, ki živijo ob morju; na eni strani zaprte soseske, kjer živijo delavci velikih korporacij z nakupovalnimi središči, golfišči, bazeni, na drugi skromni domačini. Začela sem jokati, bilo je preveč.

Živa Kavka Gobbo, predsednice Focusa, društva za sonaraven razvoj, okoljevarstvenica in borka proti hiperpotrošništvu, ki je nedavno obiskala delto reke Niger v Nigeriji, MMC.

Prijavi napako
Komentarji
Janko1973
# 02.12.2018 ob 13:31
Lepo ime.
Simba
# 03.12.2018 ob 21:58
@malikan: dej ne seri. ja, evropejci smo krivi... od prazgodovine, ko smo se odločili oditi iz afrike in se spariti z neandertalcem naprej. zato ker smo jih tam pustili, ane?
ja, kr stoletja dolgo se izčrpava celotno afriko! čestitam. ej, kva ti bereš: white man guilt?!
Čudno da nisi nikjer omenil bukve: islam, occupation of africa... ah ne, sigurno je teorija zarote. to vse je krivda belega človeka.
malikan
# 03.12.2018 ob 21:29
cairns, ni res. Evropa je bogata in razvita, ker je kolonizirala in izčrpavala Afriko in Azijo. V Aziji so bogate le države, ki imajo ali nafto, ali pa nikoli niso bile kolonizirane. V Afriki so pa itak revne vse države. In za to niso krivi afričani, ampak kar lepo evropejci. Kar poglej kaj se dogaja zdaj, ko domačini umirajo v rudnikih kovin v Nigeriji za pol dolarja na dan, zato da lahko mi imamo lepe nove svetleče telefone.

In ko stoletja dolgo eno državo izčrpavaš, je jasno, da je uničena, in se težko sama postavi na noge. Zato pa imajo diktatorje in plemenske vojne. Če bi se evropejci malo odrekli luksuza, in pomagali postaviti Afriko na noge, bi bilo za cel svet bolje, saj ne bi bilo več toliko revščine in zato tudi ne toliko migracij.
cairns
# 03.12.2018 ob 18:26
Začela sem jokati, bilo je preveč.

Evropa je razvita in bogata zaradi Evropejcev. Mi smo naredili Evropo takšno kot je. Afrika pa je takšna kot je po zaslugi Afričanov. Tu ni nobene globoke filozofije. Če se hoče kaj spremeniti se morajo spremeniti ljudje.
novi_xy
# 04.12.2018 ob 09:05
@malikan
Zelo enostavno razmišljanje. Vse države, ki se danes smatrajo kot bogate in razvite, so imele v preteklosti kolonije, ki so jih izčrpavale, izkoriščale in iz njih dobivale poceni delovno silo. Ko to počneš leta in leta, se ta država še dolgo ne bo pobrala, gospodarsko, kulturno, etično, psihološko. To pusti posledice. Sedaj se pa te bogate države delajo najbolj demokratične.
navigator007
# 03.12.2018 ob 23:49
462.251,34 EUR proračunskih sredstev od leta 2011 do danes. Ni slabo za borko proti hiperpotrošništvu.
Izjava dneva
Izjava dneva
link
Miro Cerar
4
15. december 2018 ob 15:02 Prepričan sem, da danes odpiramo novo poglavje v odnosih z ZDA. Ne le, da smo utrdili dosedanje dobre odnose, ampak smo si tudi iskreno povedali, kje jih lahko izboljšamo in kje vidimo težave.
Več novic ...
Kazalo