Klepet
Rok Golob
Golob bo na enem mestu zbral pestro četico glasbenikov. Foto: MMC RTV SLO
Rok Golob
Preizkuša se v različnih glasbenih zvrsteh. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Rok Golob: "Slovenci bi morali glasbenike podpirati kot športnike"

30. junija na Kongresnem trgu Simfonična ekstaza 2
12. junij 2018 ob 10:35,
zadnji poseg: 14. junij 2018 ob 13:43
Ljubljana - MMC RTV SLO

Dirigent, skladatelj, aranžer, producent in vsestranski glasbenik Rok Golob, ki pripravlja nadaljevanje koncerta Simfonična ekstaza, je dejal, da je njegovo vodilo v glasbi naslednje: "Pojdi s tokom. Bodi iskren v glasbi, sledi temu in upaj si!"

Po uspešni premieri Simfonične ekstaze leta 2012 v Križankah bo Golob nadaljeval projekt skupaj z orkestrom zagrebške filharmonije 30. junija na Kongresnem trgu. Pod njegovo dirigentsko taktirko bodo nastopili tudi Perpetuum Jazzile s solisti: Gibonni, Tomi M (Siddharta), Nuška Drašček, KiNG FOO, Maja Keuc, Katrinas, Murat & Jose, Lana Trotovšek, Metalsteel, Nina Strnad, Omar Naber in Tinkara Kovač.

V Simfonični ekstazi 2 bo predstavil svoje aranžmaje, avtorske skladbe in tudi predelave slovenskih ljudskih pesmi ter ponovno poskušal pokazati brezmejnost glasbe v svoji edinstveni glasbeni viziji, kjer se ne ustraši združevanja elementov in izvajalcev različnih glasbenih žanrov v glasbeno ekstazo na velikem odru.

Z gosti ima skupno zgodbo
V MMC-jevem spletnem klepetu je dejal, da projekt s toliko vpletenimi glasbeniki zahteva svoj čas in svojo rast. "Pa tudi sinhronizirati vse te glasbenike ni enostavno. Ko pa nam to uspe, je zadeva toliko lepša in močnejša," je dejal in dodal, da je povabil na koncert tiste goste, "s katerimi ima neko skupno zgodbo, kemijo in medsebojno spoštovanje. Pa rad imam take, ki so nekaj posebnega, da res izstopajo na svojem področju."

O stroških koncerta na Kongresnem trgu ni želeli govoriti: "To je približno tako, kot da skočiš v prepad in upaš, da se boš ujel neko vejo. No, brez sponzorjev nikakor ne bi šlo."

Golob je odgovarjal tudi na splošna vprašanja o slovenski glasbi. "Imamo ogromno izvrstnih glasbenikov, imamo profesionalne orkestre, okoli 300 zborov, okoli 120 godb. V glavnem, ni, da ni. Včasih manjka samospoštovanja in spoštovanja do drugih. Cenim vse glasbenike, ki trdo delajo, imajo talent, ga gradijo in sledijo svojemu srcu, ne glede na zvrst glasbe!"

"Trenutno je moj največji ventil igranje bobnov pri KiNG FOO-jih. Res skrajno uživam pri bobnanju, nekaj za dušo in telo. Zelo rad tudi dirigiram. Sicer pa je pri meni glasba kot hrana. Različni stili glasbe so kot različni meniji in rad jih raziskujem," je dodal.K. K., A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
Regedit
# 13.06.2018 ob 15:19
sicer verjamem da je šolan glasbenik ampak negova glasba nima nobenega soula. prazna je
Druga Švica
# 14.06.2018 ob 15:44
Eni se izučijo obrti, drugim (le redkim) pa je dano, da so umetniki. V glasbi so to tisti, ki prinesejo nekaj novega, ki se te dotaknejo s svojim delom, ki odpirajo glasbi nova obzorja za prihodnje generacije ....

Rok je zame ODLIČEN obrtnik.
cene vols
# 14.06.2018 ob 07:46
Šolan morda, ampak je res ..glasba je prazna. Za Katrinas je pisal dolgčas od komadov, za King Foo en kvazi prazen rock...ni talentiran pa še bolj če se meče "vsestransko" ven.
cicarito
# 14.06.2018 ob 18:47
Stanuje v Mengšu in sva skoraj soseda. Njegova žena ful prijazna in vedno pozdravi, on pa raje
pogleda v tla ali vstran . Njegova visokost Rok Golob.
Nikec3
# 14.06.2018 ob 14:36
Da pa bi bil rok brez talenta pa ... ne vem no njegove klasične kompozicije so tehnično dokaj zahtevne in precej premišljene

Nihče ni rekel, da njegova glasba ni dobra v tehničnem smislu. Problem njegove glasbe je, da je hladna. Kar je velikokrat problem pri poklicnih glasbenikih, ki nekaj napišejo ker “je to pač njihov šiht” in ne zato, ker so takrat ravnokar dobili navdih.
el kondor prevc
# 14.06.2018 ob 20:34
Težko bo presegel svojega očeta Janija, ki nam je dal:

- "Moja dežela" (Gostje prihajajo)
- "Planica" (počasni posnetki)
- "Čisto pravi gusar / Pustite nam ta svet"
- "Prisluhni školjki"
- "Sejem želja / Scaraborough Fair" (aranžma)
- "Zrejlo je žito" (aranžma)....


furbo
# 16.06.2018 ob 04:59
Alpa nimas casa ne za ene ne druge ker mores na siht za minimalca
Shux64
# 15.06.2018 ob 02:10
Bolje Golob na strehi
thegreatescape
# 14.06.2018 ob 18:14
Športniki v zadnjih letih svojemu narodu dajejo na večih področjih izjemne rezultate, kar pa za domačo glasbo roko na srce ne moremo reči . Dvignite kvaliteto in podporniki bodo prišli.
liliput793
# 14.06.2018 ob 12:01
Na ljubljanski glasbeni akademiji je baje izjemno priljubljen.

Se mi pa zdi, da bi moral s takšnim talentom ostati v ZDA in tam narediti kariero, kot je sprva kazalo. Mogoče se je vrnil prehitro domov.

Tovrstna glasba njegova pa ni za moj okus.
bruhnmici
# 14.06.2018 ob 09:49
Samo ena stvar me moti na njem. Rahle predelave že prodanih lastnih komadov + ponovna prodaja. Torej štancanje za dnar.

To je stvar odnosa, etike in moralne drže proti osebam, ki jim svoje delo prodaja. Ostalo je stvar osebnega okusa, zato se v tehnicistične eskapade s katerimi (morebiti) dokazuje svojo bravuroznost ne bom spuščal, ker bi mu lahko delal krivico.
bluppo
# 14.06.2018 ob 07:58
Sem prišel, da najdem slovence med komentarji in nisem bil razočaran.

Glasba je pač stvar osebnega okusa, enim je všeč taka, drugim drugačna.
Kar se tiče njegovega dela s King Foo (rock? nisem vedel, da želijo biti rock band) je meni dokaj ok, glasbeno so komadi precej dovršeni in v nekaterih delih tudi precej tehnični.

Da pa bi bil rok brez talenta pa ... ne vem no njegove klasične kompozicije so tehnično dokaj zahtevne in precej premišljene, je pa res, da so nekatere precej avantgardne in zato zmedejo oz. ne sedejo v uho marsikateremu poslušalcu.
kingeston
# 15.06.2018 ob 08:28
"Slovenci bi morali glasbenike podpirati kot športnike"

ko bodo tako uspešni vsekakor. če pa se sam hvališ in si sam ceno zvišuješ potem pa žal...
evaevi
# 14.06.2018 ob 17:52
svoj čas in srce namenjam više
Lupo
# 14.06.2018 ob 15:35
To je muzika!
fantasycamp
# 14.06.2018 ob 16:52
Kdo je on?
Rotrolatte
# 12.06.2018 ob 17:40
Eden največjih slovenskih glasbenikov
#MMCklepet

Uporaba
Za sodelovanje v klepetalnici ni potrebna prijava. V največjem oknu lahko spremljate potek klepeta. Svoje vprašanje lahko oddate z vpisom v manjše okno, vpisati morate tudi vzdevek, ki bo prikazan ob vašem vprašanju. Vprašanje pošljete s klikom na gumb Objavi!.

Odgovarjanje na vprašanja
Spletne klepete moderirajo novinarji Uredništva za nove medije. Gostje klepetalnice ne izbirajo vprašanj, odgovarjajo na vsa vprašanja, ki jim jih posredujejo v odgovarjanje moderatorji. Vprašanja, ki niso primerna ali se ne nanašajo na tematiko klepeta, ne bodo posredovana gostu v odgovarjanje.
Zaradi omejitve časa spletnega klepeta gostje pogosto ne morejo odgovoriti na vsa vprašanja, ki jih posredujejo uporabniki.
Uporabniki lahko pošiljajo vprašanja za goste klepetalnice že pred začetkom klepeta, ko moderator klepet aktivira.

Kazalo