Predsednik Uprave RTV Slovenija Zvezdan Martić. Foto: BoBo
Predsednik Uprave RTV Slovenija Zvezdan Martić. Foto: BoBo

Javni zavod RTV Slovenija je vstopil v prelomno leto 2024, ko je izredno zahtevno finančno stanje zahtevalo velike programske spremembe. Vodenje zavoda je pred pol leta prevzela Uprava RTV Slovenija, na čelu katere je Zvezdan Martić.

Na naših programih bodo tako predvajani veliki športni dogodki, med njimi olimpijske igre, Dirka po Franciji in evropsko prvenstvo v nogometu. Okrepile se bodo tudi informativne oddaje.

Martić je v klepetu glede nedavno sprejetega programsko-produkcijskega načrta (PPN) pojasnil: "Vedno je treba upoštevati realne okvirje, v katerih delamo. To na eni strani pomeni količina denarja, ljudje, s katerimi sodelujemo, čas, ki ga imamo na voljo, na drugi strani pa želje in potrebe. Zato je odgovor JA. Sprejeti PPN je najboljše, kar smo v tem času in s temi viri lahko pripravili. Vse druge možnosti so bistveno slabše. Več programa se z bistveno manj denarja ne da narediti. In v fazi priprave PPN-ja je bilo bistveno preveč slišati o stvareh, ki jih ne bo ali jih bo manj, manj poudarka je bilo na številnih vsebinah in storitvah, ki bodo. In teh je zelo veliko. Od oddaj, filmov, do storitev za različne ciljne skupine."

Znova je opozoril na to, da je celoten RTV in z njim uprava v zelo nezavidljivem položaju. "Finančna luknja in že 12 let neusklajena višina RTV-prispevka nas silita v finančne in kadrovske reze na vseh področjih. Z veliko truda smo za leto 2024 uspeli pripraviti programsko-poslovni načrt, ki še zagotavlja izpolnjevanje našega poslanstva, žal je del tega načrta tudi ukinitev drugega informativnega programa, kar pa smo ne nazadnje napovedali v programih tudi ob nastopu funkcij."

Več pa v spodnjem klepetu.