Zabava
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.9 od 19 glasov Ocenite to novico!
Nejc Šmit
Gostitelj nove glasbene oddaje Popšop je Nejc Šmit. Foto: Žiga Culiberg
       To je večno vprašanje na vseh področjih ustvarjanja, tudi v komediji. Menim, da jih sicer ni tako malo, začetki so težki. Recepta za to pa ni. Tudi pri občinstvu bi se morala spremeniti miselnost tako, da bodo z veseljem dali 5 evrov vstopnine za mlado perspektivno skupino.       
 Kaj menite, da bi morali storiti drugače, da bi več ljudi lahko živelo od glasbe?

Nova platforma za slovenske glasbenike - oddaja Popšop

Gost MMC-jeve spletne klepetalnice Nejc Šmit
4. oktober 2016 ob 07:09,
zadnji poseg: 4. oktober 2016 ob 10:43
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Mislim, da je slovenska popscena močnejša, kot je bila včasih. Veliko je dobrih mladih izvajalcev in tudi odrov, kjer se lahko predstavijo."

Novo priložnost za predstavitev pa bodo slovenski popglasbeniki dobili v novi oddaji o slovenski popularni glasbi Popšop, ki jo boste lahko prvič videli že jutri, 5. oktobra, na 2. programu TV Slovenija.

"Ta oddaja bo gotovo pripomogla k temu, da bodo glasbeniki imeli neko platformo, kjer bodo lahko predstavili nove kakovostne izdelke," je v MMC-jevi klepetalnici povedal voditelj Popšopa Nejc Šmit, ki tudi sam rad prisluhne slovenski glasbi: "Na svojem telefonu imam vsaj 48,5 % slovenske glasbe."

Oddaja bo na sporedu vsako drugo sredo zvečer. "Izmenjavali se bomo z Aritmijo, ki pokriva bolj alternativni del glasbene scene, čeprav je težko potegniti ločnico. Vsak teden bo dovolj glasbe za vse okuse. Mislim, da se oddaji dobro dopolnjujeta. Ima pa Aritmija lepšo voditeljico," se je pošalil Nejc.

Prvi Popšop si lahko ogledate že v sredo, 5. oktobra, ob 22.30 na 2. programu TV Slovenija. Na sporedu bo vsakih 14 dni.

Novice in novosti iz sveta slovenske popglasbe, pregled najzanimivejših glasbenih dogodkov, koncertov, nastopov, izvajalci, predstavljeni na bolj sproščen način ... Z vsem tem bo postregla nova oddaja, za katero poleg Nejca Šmita skrbi še majhna, a izkušena ekipa: "Klavdija Kopina skrbi za vse odlične prispevke s terena skupaj s snemalcema in montažerjema Nikom in Davidom. Imamo mladega režiserja Aljaža in prinese tudi sveže ideje v ekipo."

"Narediti nekaj, zaradi česa se bodo drugi počutili bolje"
Koliko improvizacije pa si bo Nejc, ki je tudi stand-up komik, lahko privoščil v oddaji? "V rubriki POPMOBILE je veliko improvizacije, saj se glasbenikom prilagajamo sproti in tam je nekaj prostora za komedijo. Improvizacija pa seveda prav pride pri ustvarjalnem procesu oddaje. Je pa to v osnovi glasbena oddaja, posvečena kakovostni slovenski pop mainstream glasbi."

Nejc je diplomirani psiholog, kdaj, kako je naredil preskok na televizijo, je zanimalo enega izmed uporabnikov: "Morda se zdi, da sta to dve popolnoma nepovezani področji, a ni tako. Psihologi delajo z ljudmi, pri televiziji delaš z ljudmi, za ljudi. Pri obeh je motivacija za delo enaka. Narediti nekaj, zaradi česa se bodo drugi počutili bolje."

Kaj se še obeta v novi oddaji, lahko izveste v spodnjem klepetu.

T. K. B., D. S.
Prijavi napako
Komentarji
Steffy
# 04.10.2016 ob 08:47
Ne poznam človeka, ki bi vedel povedati eno samo lepo besedo za Nejca Šmita. Samo kritike in predvsem - zoprn zoprn zoprn!

Ampak fant dobiva nove in nove priložnosti na očitno zasebni RTV.
Žalostno. Tako očitno, tako vsem na očeh dobivajo priložnosti ljudje, za katere je jasno, da tam nimajo kaj iskati.
čak mal noris
# 04.10.2016 ob 08:50
Še na štirinajst dni bo prepogosto. Tale "šop" bo bolj kot ne prazen, če ga bodo pa na silo napolnili, bo pa na nivoju " vse za 1 evro ".
pixelbitch
# 04.10.2016 ob 10:48
Jaz bi raje Punk Rock Shop
Ples
# 04.10.2016 ob 16:00
Tudi meni tale voditelj ni všeč. Mogoče je čisto ok človek, ampak na ekranu ne deluje pristno, čisto preveč se sili, da bi bil zabaven, kar me odbija.
Drugače pa pozdravljam takšne oddaje. V bistvu je čudno, da vsak petek ob 20.00 (prime time) lahko delajo dolgo narodno-zabavno oddajo, Aritmijo in tole zdaj pa potiskajo v sredo ob 22.30 ... Kaj to pove o TVS?
ti-ne
# 05.10.2016 ob 12:21
Kdo bo imel več gledalcev Topšop ali Popšop?
Ime je res originalno, kupujmo slovensko press
JurcJ
# 04.10.2016 ob 13:00
WTF?

PopŠop in začnejo z Vladotom Kreslinom? Očitno se obem stranem že malo kisa. Vlado zakaj?
stewie
# 04.10.2016 ob 11:58
Kako si je pa sploh izračunal teh 48 procentov in pol? Nič jasn...
anjaanja
# 15.10.2016 ob 21:18
Cestitke za oddajo-nekaj novega, svezega in super voditelj! Nejc kar tako naprej pa bo;)
Lp*
Merlot
# 07.10.2016 ob 01:59
No, pa je RTV le našel še en poligon za promoviranje Raaya in njegove "glasbe".
dory
# 06.10.2016 ob 10:50
stewie: rekel je VSAJ toliko. torej jih ima 48,61 ali več. A ti je zdaj jasno?

Če ne - mislim, da se je šalil.
izo
# 04.10.2016 ob 11:55
Na svojem telefonu imam vsaj 48,5 % slovenske glasbe

plačane seveda. retorično--
Kotnik90
# 04.10.2016 ob 09:05
Pipi ;)

Steffy, Nejca poznam iz osnovne šole, skupaj sva igrala, mogoče sva skupaj igrala v njegovi prvi igri sploh, in lahko ti povem da je fant na mestu.
WaZpeX47
# 04.10.2016 ob 08:56
Šmit je čist zakon. Pejte ga kdaj še dol s TVja gledat na gledališke odre. Tip je res faca.
#MMCklepet

Uporaba
Za sodelovanje v klepetalnici ni potrebna prijava. V največjem oknu lahko spremljate potek klepeta. Svoje vprašanje lahko oddate z vpisom v manjše okno, vpisati morate tudi vzdevek, ki bo prikazan ob vašem vprašanju. Vprašanje pošljete s klikom na gumb Objavi!.

Odgovarjanje na vprašanja
Spletne klepete moderirajo novinarji Uredništva za nove medije. Gostje klepetalnice ne izbirajo vprašanj, odgovarjajo na vsa vprašanja, ki jim jih posredujejo v odgovarjanje moderatorji. Vprašanja, ki niso primerna ali se ne nanašajo na tematiko klepeta, ne bodo posredovana gostu v odgovarjanje.
Zaradi omejitve časa spletnega klepeta gostje pogosto ne morejo odgovoriti na vsa vprašanja, ki jih posredujejo uporabniki.
Uporabniki lahko pošiljajo vprašanja za goste klepetalnice že pred začetkom klepeta, ko moderator klepet aktivira.

Kazalo