Kolumne
(4)
Igor Vidmar
Igor Vidmar. Foto: BoBo

Dodaj v

Črni petek in nekaj lučk

Kolumna Studia City
4. december 2017 ob 21:25
Ljubljana - MMC RTV SLO

Le črni petek in nekaj lučk pa je veselje skoraj povsod. Vladajoči imajo drugo veselje; prvič po 13 letih bodo vladali štiri leta, vsekakor uspeh za priučene nove obraze s padlim moralistom na čelu. Njih briljanco pooseblja oglati g. Počivavšek, poduhovljenost pa finančna ministrica iz kulta Zdrava atmosfera.

Kako pa so se odrezali v skrbi za obče dobro? Simbolična je zdaj še zgodba o energetski revščini, ljudje doma zmrzujejo, ker birokrati namenskih evropskih milijonov že tri leta ne delijo potrebnim. Se jim bo kaj zgodilo? Ne bo, ker je njihov minister g. Koprivnikar, ki se na potrebe ameriške korporacije Uber odziva precej hitreje.

Ali pa inšpekcijsko šikaniranje kmetijskega podjetnika, bravo, g. Židan. To in še marsikaj bi morala biti pika na i izgubljene iluzije, da smo na zadnjih volitvah dobro izbrali. Pa tudi konec iluzije, da smo dobro vstali, kajti ob peti obletnica t. i. vseslovenske vstaje, ki je pospremila odhod druge Janševe vlade in prihod domače trojke, in nekako uvedla to vlado, je jasno, da je le-ta boljša le v odtenkih. Ti so pomembni, a bruseljsko-berlinski diktat še velja: manj gospodarske suverenosti, še slabša banka, večja skrb za varčevanje in lobije kot za upokojence, bolnike, delavce, domače podjetnike; mafija Teš 6 nima skrbi …

Bo obletnica vstaj vladajoče vsaj malo vznemirila? Ne bo, ponovitvene nevarnosti ni, pa ne le zaradi balona gospodarske rasti in lučk, tudi zato, ker jim videz popravlja še slabša desna opozicija, tudi s špecanjem lastne države v Bruslju. In mediji, ti levo opozicijo komaj opazijo. Ni čudno, da se večini državljanov ne da več vstati niti za na volitve. Spoštovani, srečno novo leto, super bo, gotovi smo. Lahko noč in srečno.

Igor Vidmar, Studio City
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
Ogroženi
# 04.12.2017 ob 21:29
Če sem bil zadnjič izjemno kritičen do kolumne Igorja, mu lahko tokrat samo čestitam in se mu ob enem zahvalim, ker je posodil svoj glas in se izpostavil, da je povedal tisto, kar je in bo še mnogokrat potrebno povedati.

Izjemno.
UPOR
# 04.12.2017 ob 21:46
#UPOR narod, samo vsesplošni #UPOR bo kaj spremenil!

Začnite razmišljati o #UPOR-u!
2. Začnite se o #UPOR-u pogovarjati!

#UPOR
UPOR
# 04.12.2017 ob 22:59
Sussudio, narobe si razumel moj poziv k #UPOR-u.
Nobena nova politična stranka, novi politični program, nove koalicije.
Pozivamo ljudi, naj pričnejo RAZMIŠLJATI o uporu zoper obstoječi sistem ter, naj se o tej možnosti začnejo na glas POGOVARJATI.
Verjemi, da je to najbolj miroljubna rešitev, ki je (še) na voljo. Če še to ne uspe, bo tekla kri.

Poziv k #UPOR-u je poziv ljudem, da ustavijo sistem - ne le politikov. Sistem je tisti, ki je izničil voljo ljudi. Sistem je tisti, ki je naredil za premnoge življenje nevzdržno, veliko je (kot posledica) že mrtvih.

Proti sistemu se je potrebno upreti. Za začetek pa je dovolj, če se o #UPOR-u kot opciji vsi skupaj začnemo na glas pogovarjati in o njem resno razmišljati.

#UPOR
Sussudio
# 04.12.2017 ob 22:16
Upor ja.... da dobimo še enega Fištravca, Cerarja...?
Še mafijske župane bi izvolili za premieje... kaj šele upor...
Igor Vidmar
link
Banalno perfidna predvolilna finta
15
19. marec 2018 ob 20:15 Spoštovani! Odstop tik pred volitvami? Predajam vam oblast? Banalno perfidna predvolilna finta, pa ne zaradi drugega tira, saj ga podpiramo vsi, četudi smo proti kravji kupčiji z Madžari.
Več novic ...
Kazalo