Bitka za drugačno Slovenijo se šele začenja. Če jo res želimo. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Bitka za drugačno Slovenijo se šele začenja. Če jo res želimo. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Pa je bila izbira le večja. Poleg nepopisanega lista g. Cerarja pa je zmagal tudi teflonski g. Erjavec, vselej pri oblasti, nikoli odgovoren. Obstala je stranka vernikov zaprtega eksosamosvojitelja, ki sedaj zanika legitimnost volitev. Kot komunisti v jugoslovanski kraljevini! Evropski van Rompuy jih pa podpira!

Tudi veleizdaja prejšnjih vlad z razprodajo Mercatorja in druge dobre državne lastnine ni kaznovana. Gospe Bratušek je uspelo z zavajanjem o ustavitvi privatizacije in dopisovanju s papežem. Uspeh Združene levice je pravo čudo spričo konkretne cinične infozabavnosti poptelevizij. Več ključnih tem v TV-soočenjih sploh ni bilo, npr. tajnih pogajanj o trgovinskem sporazumu med EU-jem in ZDA, ki že potekajo.

Samooklicani politični zapornik ima prav, soočenja so bila podobna šolskim nalogam in resničnostnim šovom, tudi zato so bile procesije njegovih vernikov ves čas na popzaslonih. Volitve so pozitivno presenečenje, a realnost je trda, do začetka konca koruptnega, Evropi kapitala pokornega vladanja Sloveniji je še daleč. Morda pa je to vsaj konec začetka, če bo nova vlada zelo drugačna in če jo bomo stalno nadzorovali in kaznovali.

Bitka za drugačno Slovenijo se šele začenja. Če jo res želimo.