Igor Vidmar
(4)
Igor Vidmar
Igor Vidmar. Foto: Bobo

Dodaj v

Bolj kot v programih in obljubah najdemo razlike v minulem delu

Kolumna Studia City
14. maj 2018 ob 21:51
Ljubljana - MMC RTV SLO

Spoštovani! Bomo volili prijatelja Viktorja Orbana in mladega favorita Ameriške trgovinske zbornice ali prijatelja Rusije, podpornika TEŠ 6 ali celo stranko za ponižane in razžaljene? Ali pa je delitev levo -desno že preživeta in velja samo še sredina?

Od abonenta na levosredinsko TV-komentiranje smo te dni slišali, da zdravstvena reforma ni ne levi ne desni problem: drži ko pribito - ampak »sredinski« pristop je prinesel le višje plače zdravnikom, ne pa medicinskim sestram, neuspeh reforme »prostovoljnega« zavarovanja, torej v korist zasebnih zavarovalnic in daljše čakalne vrste. In ta »sredina« še zdaj, ko ni več nujno, pristaja na dogme evroneoliberalizma: »strukturne reforme« v korist kapitala, manj javnega in delavskih pravic, izigravanje sindikatov itd.

Prvak SD-ja poudarja, spogledujoč se kar z g. Toninom: porabimo lahko le toliko, kot imamo! Ekonomsko to sicer ni niti kmečka pamet, a predvsem: je gospod minister to govoril tudi zaradi kriminalno pretirane »porabe« TEŠ 6 in dokapitalizacije bank?

Skratka, bolj kot v programih in obljubah najdemo razlike v minulem delu in ne-delu vladajočih in opozicije, če le hočemo pogledati izza varljivih obrazov in kameleonskih osebnosti na malih zaslonih. Vodja desne opozicije je tako spet menjal dlako, kot pred 14 leti.

V tem labirintu videzov in obljub pa nam je Ariadnino nit in kompas ponudil kar večni minister, prostodušni g. Erjavec, pa ne le z navezo na g. Jankovića, ampak je oznanil, da so edini pravi – »polnokrvni« politiki – Pahor, Janša in seveda on sam! No, glede na vladne dosežke te trojice gre kvečjemu za namig, koga naj ne volimo – vsaj če hočemo drugačno Slovenijo. Lahko noč in srečno.

Igor Vidmar, Studio City
Prijavi napako
Komentarji
Sklonjen
# 25.05.2018 ob 12:01
Bolj kot v programih in obljubah najdemo razlike v minulem delu

Predvsem to, minulo delo g. Vidmar, to največ pove tudi o vrednosti vaših kolumn!
borut20002
# 30.05.2018 ob 08:00
si predstavljate vlado, v kateri bi bila Igor Vidmar in Mesec ter ostala levica'!
:-)))))
GeorgeB
# 22.05.2018 ob 14:01
Samo Erjavca, Cerarja, Židana in Tonina ne pa se obeta kaj boljšega za SLovenijo....
Pa lahko noč in srečno!
martuljek
# 30.05.2018 ob 10:43
Ne morem verjeti, da RTV Slovenija tolerira takšne spakedraščine. Sicer pa je tudi RTV Slo predvsem politični agitator in zelo malo profesionalno novinarstvo.
Kazalo