Igor Vidmar
(5)
Igor Vidmar
Igor Vidmar. Foto: BoBo

Dodaj v

Transparentnost – sopomenka za nepreglednost, šlamparijo in zavajanje

Kolumna Studia City
8. oktober 2018 ob 21:39
Ljubljana - MMC RTV SLO

Že po mesecu vladnega vladanja je marsikaj bolj transparentno: g. Črnčec je še vedno državni sekretar, dobil je celo hudo domoljubno nalogo implementiranja arbitražnega sporazuma. Seveda, poleg strokovnosti ima najbrž tudi dostop do hrvaških telefonskih številk svojega političnega vzornika.

Tudi ministrska fotelja nekdanjega premierja in vodje projekta 2. tira g. Lebna nista ogrožena, kljub laganju in zavajanju o nujnosti Madžarov za evropska sredstva. Si pa delita zgodovinsko zaslugo za to, da se je beseda transparentnost iz preglednosti spremenila v sopomenko za nepreglednost, šlamparijo in zavajanje.

Pristojna ministrica ga. Bratuškova je sicer resno zastavila, 2. tiru je že prihranila kar 2,4 milijona! Fantastično! In je tudi odločno izjavila, da Madžarov ne potrebujemo. Ampak v družbi nekdanjega premierja, ki še vedno prisega nanje, bo težko vztrajala pri tem. Sploh pa je treba mednarodne zaveze spoštovati, kot rada poudarja nekdanja voditeljica slovenske trojke: zbogom, NLB, nove davkoplačevalske milijarde pa v tujo zasebno last.

Tudi novi upravljavec narodnega zdravja dr. Fakin ustvarja vtis hitrosti in odločnosti, a ne s popravki slabih zakonov, ampak s pogovori ena na ena z direktorji bolnic, ali, prosto po Dnevniku: velikih, s prostim očesom vidnih problemov se je lotil z mikroskopom. Se bo pogovoril ena na ena tudi z Mladimi zdravniki Slovenije? Ali s kriminalno profiterskimi dobavitelji in zasebnimi zavarovalnicami? Morda na prijateljski kavi.

Kam torej pelje vladni Kamničan? Kmalu bo jasno, morda že po izidu pogajanj s sindikati javnega sektorja in po podpisu ali nepodpisu protokola z Levico, to venezuelsko peto kolono, kot vpijeta slovenski klub biznismenov in pop televizija. Sploh pa prebiva g. Tonin, drugi največji ameriški prijatelj med politiki, ob isti končni postaji kot premier.

Lahko noč in srečno.

Igor Vidmar, Studio City
Prijavi napako
Komentarji
vnk
# 09.10.2018 ob 18:56
Ne vem kaj ima zaposleni na RTV-ju za govori o transaprentnosti, RTV se napaja iz javnega prispevka, vemo pa da se marsikaj dogaja v zakulisju in pometa pod preprogo in mnogi uidejo sankcijam, kljub kršenju RTV pravil, kajne gospod Vidmar? Seveda veselo čakam kritičnost Levice v vaših zapisih.
carlos_carlos
# 09.10.2018 ob 10:03
Sklonjen

kaj od povedanega ne drži?
krosnjar
# 13.10.2018 ob 09:08
Igor je vrhunski raziskovalni novinar. Zato ima svojo kolumno na nacionalni TV. Za plačilo nekaj položnic le navrže. :)
Kobilica-poet
# 13.10.2018 ob 06:50
Vidmar,,,,drži se raje muzike...
Sklonjen
# 08.10.2018 ob 22:38
Pa kako je ta prišel do medijskega prostora in to ob toliko sposobnih, ki bi jim ljudje z veseljem prisluhnili??!
Kazalo