Nova vlada pa bi se morala  taki Evropi zoperstaviti, ne pa da se ji prilizuje z vnašanjem fiskalnega pravila v ustavo. Res pa tudi vstaje niso pozvale k odstopu npr. našega eko komisarja Potočnika, ki ni imel nič proti Tešu 6 z megavatom, dvakrat dražjim od avstrijskega. Foto: MMC RTV SLO
Nova vlada pa bi se morala taki Evropi zoperstaviti, ne pa da se ji prilizuje z vnašanjem fiskalnega pravila v ustavo. Res pa tudi vstaje niso pozvale k odstopu npr. našega eko komisarja Potočnika, ki ni imel nič proti Tešu 6 z megavatom, dvakrat dražjim od avstrijskega. Foto: MMC RTV SLO

Lepo, a kaj, ko so v prvi vrsti sedeli mnogi odgovorni za sedanje stanje; na čelu s predsednikom države – vemo, ni zagnal gospodarstva in ustavil jalovega zadolževanja, ni preprečil Teša 6 ali vsaj podražitve, zdaj pa prodaja Slovenijo neoliberalni Evropi bank in finančnih trgov. Komu je v resnici odgovoren?

Nova vlada pa bi se morala taki Evropi zoperstaviti, ne pa da se ji prilizuje z vnašanjem fiskalnega pravila v ustavo. Res pa tudi vstaje niso pozvale k odstopu npr. našega eko komisarja Potočnika, ki ni imel nič proti Tešu 6 z megavatom, dvakrat dražjim od avstrijskega. No, njegov šef Barroso je nedavno zašepetal, da varčevanje ne deluje; a ta umik Bruslja je enako pristen, kot je bilo našega predsednika predvolilno delavsko poziranje ali kot je pristno zavzemanje Bruslja za dober zrak, ekologijo in socialo, ob hkratnem dopuščanju dolžniškega uničevanja celih držav.

Zdaj smo na vrsti mi, če se ne pokorimo in uklonimo. A prav zdaj je vstaja zastala, zasebni mediji in družbeno neuporabni akademiki in mladi ekonomisti pa na veliko propagirajo razprodajo Slovenije, sesuvanje javnega sektorja, zmanjševanja vpliva državljanov na politično elito …, kot da si želijo enotnost enega folka, ene države in enega vodje. No, naš Žižek si želi Gospodarja. Zanimivo.

Lahko noč in srečno.