Kolumne
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.7 od 51 glasov Ocenite to novico!
Donald Trump
Donald Trump je računal, da se bo zlahka prebil med vodilne republikanske kandidate za predsedniško nominacijo, a po izpadu proti Mehičanom je politično mrtev. Foto: Reuters
Donald Trump
A Trumpov izpad, za katerega se (ne)presenetljivo ni znal opravičiti, meče senco tudi na preostale republikanske kandidate, saj je celo z Mehičanko poročeni Jeb Bush potreboval dva tedna, da se je distanciral od strankarskega kolega. Foto: Reuters
Donald Trump pinata
Prav po Trumpovo je priložnost za zaslužek pograbil mehiški obrtnik Dalton Ramirez, ki je izdeluje "pinate", ki so nepogrešljive na vseh pravih mehiških zabavah. Kaj je slajšega za Mehičane kot s palicami razbiti papirmaše, v katerem se skrivajo sladkarije. Foto: Reuters
Melania in Donald Trump
Donald Trump je predsedniško kandidaturo oznanil v svojem newyorškem Trump Towerju. Na dogodku seveda ni manjkala niti žena Melania (rojena leta 1970 v Sevnici kot Melanija Knavs), pri čemer pa v uradnem biltenu ni bilo navedeno, da je bila žena rojena zunaj ZDA. Foto: Reuters
Edvard Žitnik je od leta 2011 dopisnik RTV Slovenija v ZDA in je nastanjen v New Yorku. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Ko slovenski zet zarohni …

O avtogolu republikanskega predsedniškega kandidata
7. julij 2015 ob 07:52,
zadnji poseg: 7. julij 2015 ob 09:03
New York - MMC RTV SLO

Kljub poletnemu času o najslavnejšem slovenskem zetu Donaldu Trumpu ter vsakoletnem tekmovanju v žretju hrenovk na newyorškem Coney Islandu načelno ne pišem.

Oboje je že na prvi pogled milo rečeno bizarno, v primerjavi z rekorderji, ki se na četrtega julija, torej na državni praznik, bašejo s hrenovkami, pa Donald Trump govori!

Lahko rečete nečimrnost dopisnika nacionalke, ki ima privilegij, da mu ni treba pokriti čisto vsake stvari, ki v domovini dviguje ratinge gledanosti. Morda pa to lahko razumete tudi kot moj skromni prispevek k slovenski demistifikaciji človeka, ki bi bil brez medijev zgolj in samo eden izmed dolgočasnih ameriških milijonarjev.

Nemalo Slovencev v mednarodni družbi najbrž še vedno rado pove, da je Trump poročen s Slovenko. V frizerskem salonu gospe v priložnostnem branju morda še vedno s prstom ponosno pokažejo na našo tamlado s perfektnim nasmehom in vsem drugim perfektnim, kar spada v Trumpovo družbo. A hkrati ne vedo ali pa morda celo nočejo vedeti, kako nepomemben je podatek o Sloveniji za Trumpa, in ne le zanj!

Da, vsi smo slišali "There is no such thing as bad publicity!", a verjemite, zaradi ebole si v Liberiji najbrž ne morejo obetati navala tujih turistov. Po tem, kakšne klati naš zet po Ameriki, bodimo veseli, da je človek ob objavi svoje predsedniške kandidature izpustil eksotično podalpsko deželico južno od Schwarzeneggerjeve domovine.

Sicer mi je žal, da nisem bil povabljen na razglasitev v eno od njegovih črnih stolpnic na Columbus Circlu na 60. ulici. Vsak udeleženec je dobil 50 dolarjev; a ne gre za to, mislim, da bi si kot dopisnik nacionalke iz domovine bodoče prve dame ZDA zaslužil vabilo! In kljub pridušanju v prvem odstavku priznam, skoraj gotovo bi poročal o dogodku; Trump ne bi bil Trump, če ne bi poskrbel za škandal in prav to se je zgodilo!

Še danes ni popolnoma jasno, ali je šlo za Trumpov besedni spodrsljaj v govorniški vznesenosti (osebno dvomim!) ali pa za zavestno provokacijo, za katero je vedel, da mu bo utrla pot na naslovnice tokrat ne le rumenega tiska. Njegove besede, da Mehika pošilja v ZDA preprodajalce mamil, kriminalce in posiljevalce … včasih pa tudi kakšnega dobrega človeka, so bile nekaj, česar na razglasitvi predsedniške kandidature preprosto ne bi smeli slišati, ne glede na politični predznak …

Američani so vajeni, da iz Trumpovih ust prileti marsikaj; njegovi narcisizem, širokoustenje, nepredvidljivost, bizarnost itd. so tako brezmejni, da bi mu moral ameriški rumeni tisk postaviti spomenik. Znameniti televizijski komik Jon Stewart in pomemben javnomnenjski voditelj, ki se sicer poslavlja, je dejal, da si zadnje tedne svojega šova ne bi mogel niti v sanjah želeti božjega daru, kot je Trumpova kandidatura.

Žalitev milijonov ljudi, ki prihajajo iz Mehike v Združene države Amerike s trebuhom za kruhom, načelno čisto nič drugače kot nekoč naši evropski predniki, je seveda nemudoma prerasla mejo običajnega Trumpovega burkaštva. Televizija Univision, ki velja za latinsko različico ameriške CNN, je odpovedala prenos Miss USA in sodelovanje z vsemi organizacijami, kjer sodeluje Trump, enako so storile nekatere ameriške televizijske mreže.

Trumpovi milijoni zaradi tega ne bodo usodno skopneli, stavim pa, da tudi njegov zakon zaradi tega ne bo trpel. A četudi je imel Trump zgolj teoretično možnost, da svojo poslovno kariero nadgradi s politično, kar si brez dvoma želi, zdaj so njegove politične ambicije dokončno pokopane. Njegovih skritih sanj, da bo nekoč ugleden in spoštovan voditelj, in ne le bogat gradbeni baron, iz katerega se dela norca vsa Amerika, je konec.

Trumpu, selfmademanu, naslednji dan seveda ni padlo na kraj pameti, da bi se po ameriško opravičil, priznal napake, se posul s pepelom, latinsko skupnost prosil odpuščanja … Ne, Trump je vsakič znova, ko je stopil pred kamere, v bistvu ponovil, kar je že povedal, kajti Trump ima vedno prav! In pripadnike latinske skupnosti samo še bolj užalil …

Drugi republikanski kandidati so se zavili v pomenljiv molk, ki je samo potrjeval njihovo silno zadrego. Več kot štirinajst dni je moralo preteči, da se je oglasil Jeb Bush in za njim previdno vsi drugi, ki se poskušajo nekako distancirati od Trumpa. Kritiki opozarjajao: prepozno, premalo, premlačno!

Številni Američani, večinoma tradicionalni republikanski volivci, sicer odkrito delijo Trumpovo mnenje. Njegova priljubljenost je po objavi kandidature odskočila in ne bo presenečenje, da mu bo uspelo izboriti si mesto med deseterico republikanskih kandidatov, ki se bodo soočili pred televizijskimi kamerami.

Če se mu uspe prebiti na televizijsko soočenje, bo s svojo nestrpnostjo, poenostavljanjem, neizprosnostjo ... protikandidate v republikanski stranki zagotovo primoral k radikalnejšim stališčem, ne le do priseljencev iz Južne Amerike.

Republikanski volilni strategi svarijo pred skušnjavo Trumpovega populizma: ameriških predsedniških volitev preprosto ni mogoče dobiti brez glasov, po Trumpu, preprodajalcev mamil, kriminalcev in posiljevalcev iz Mehike ter njihovih potomcev in sorodnikov.

Trumpovo rohnenje ob objavi predsedniške kandidature se utegne izkazati za veliko usodnejše, kot si je gradbeni baron zamislil. Najbolj črnogledi opozarjajo: Trump je morda odločil celo predsedniške volitve.

Edvard Žitnik, RTV Slovenija
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
mymind
# 07.07.2015 ob 08:04
Kakšen slovenski zet... še ve ne kje je Slovenije, kot jo je tudi Melanija pozabila... vse za denar.
juret
# 07.07.2015 ob 08:00
Ta model je odraz ameriške družbe.
Geres*
# 07.07.2015 ob 08:11
Tip je primitivc.
LjudjeSoOvce
# 07.07.2015 ob 08:21
Nemalo Slovencev v mednarodni družbi najbrž še vedno rado pove, da je Trump poročen s Slovenko.

Uboge malomeščanske reve, da se jim to sploh da omenjati. Ta človek je sramota za zdrav razum.
Falcon 22
# 07.07.2015 ob 08:10
v ZDA je vsem bolj kot ne v posmeh. Vsak late night show ga ima za klovna in prav je tako. Ne kandidira ne prvič ne zadnjič - nikoli pa ne bo prišel dlje od naziva "nominee" oz. kandidat.
skriti
# 07.07.2015 ob 08:06
Tip je od denarja pijan!
dixyowsky
# 07.07.2015 ob 08:21
na prvi sliki ga je glih prdnil :)
Krissssss
# 07.07.2015 ob 08:19
Nevem zakaj rabte napisat slovenski zet , srcno verjamem da kokr meni tudi vecini ljudi dol maha kaj je on ... se najbolj pa njemu dajte mu mapo pa bo pokazu da je slovenija pomoje nekje v Rusiji tok razgledan je no sj Americani so vsi taki vse kar ne poznajo je Rusija za njih ha
Žiga21
# 07.07.2015 ob 08:37
Prav patetični smo v tej svoji majhnosti in želji po priznanju, da pripnemo nase vse debile, ki so samo malo ovohali Slovenijo.
Sebastjan666
# 07.07.2015 ob 08:34
Republikanski volilni strategi svarijo pred skušnjavo Trumpovega populizma: Opozarjajo, ameriških predsedniških volitev preprosto ni mogoče dobiti brez glasov, po Trumpu, preprodajalcev mamil, kriminalcev in posiljevalcev iz Mehike ter njihovih potomcev in
sorodnikov.


Populizem je, da predsedniške volitve kaj pomenijo. So samo šov, kot vrestling, med republikanci in demokrati, ki že dolgo ne odločajo o ničemer pomembnem.
Obama care ali Romney care ........
frozen pingvin 2
# 07.07.2015 ob 08:39
@Nikec3

se mi zdi, da pri nas ekonomija nima nobene veze z levico ali desnico.

kar loči levico in desnico pri nas je 2. svetovna vojna, Cerkev in istospolni. Praktično vsak desničar pri nas bi bil v zda demokrat.
zeleleni
# 07.07.2015 ob 07:56
ti ti lump ti
el CARTEL
# 07.07.2015 ob 09:09
sicer pa trump sedaj lahko se*je po vsakemu priseljencu in nižjih slojih, ki jih je izkoriščal in zasužnjeval, da je sploh prišel do bogatstva (z oddajo svojih bednih stanovanj srednjim in nižjim slojem)

upam, da doživi masovne izgrede, ki se pripravlajjo zaradi nakumulirane jeze nižjih slojev.
da vidimo, če bo tako pogumen, ko bo visel z nogami v luftu
venčeslav
# 07.07.2015 ob 08:35
ločenec poročen drugič z ukrajinko nima šans v republikanskem taboru
LjudjeSoOvce
# 07.07.2015 ob 08:33
"Več kot štirinajst dni je moralo preteči, da se je oglasil Jeb Bush, in za njim previdno ostali, ki se poskušajo nekako distancirati od Trumpa. Kritiki opozarjajao: prepozno, premalo, premlačno!"

Kako to? Saj smo vendar na MMC izvedeli, da je Jeb latino volilce že prepričal s tem, da govori špansko in je poročen z latino žensko. Ob takih dveh argumentih pa res ne more izgubiti!
Kekec99
# 07.07.2015 ob 08:45
Ona pravi da je Avstrijka, in naj kar tam ostane.
frozen pingvin 2
# 07.07.2015 ob 09:09
@Nikec3

jaz bi težko katerokoli politično opcijo v sloveniji na podlagi ekonomskih prepričanj sploh opredelil ali so levi ali desni.

če bi jih primerjal s tujino...bi rekel da so kar vse stranke leva sredina (zelo posplošeno rečeno). vsaka ima pa neke svoje finte, prepričanja, programe, usmeritve, itd, ki so načeloma značilne za desne stranke. in kot si sam rekel, tudi SMC... za slovenske razmere bi lahko rekel celo da so ekonomsko zelo desni, kot si sam že ugotovil :)
kolibri123
# 07.07.2015 ob 08:49
Problem je v tem, da tak primitivizem pade na plodna tla in znižuje povprečno komunikacijsko raven v družbi - kar je bilo pred leti bizarno in nesprejemljivo, postaja vsakdanje. Kot ko je bila vsaka slovenska družina v času pred-predzadnje volilne kampanje obdarjena z neverjetno primitivnimi brezplačniki, pa četudi so si potem s to tiskano besedo brisali hrbtni podaljšek, smrdljivi gostilniški kvant se je iz smrdljivih pajzelnov razlezel po vsej sloveniji.
redred
# 07.07.2015 ob 08:45
Nikec3

Mira Cerarja (Še posebej pa Mramorja) se je pri nas prikazovalo kot text book levičarja - tako se ju je prodalo volivcem. Pustimo ob strani dejstvo, da vse slovenske vlade izvjajo blago obliko neoliberalizma, govorimo o tem, zakaj je nekdo izvoljen.

Največja stranka v Belgiji:
The New Flemish Alliance (Dutch: Nieuw-Vlaamse Alliantie, N-VA) is a right-wing Flemish nationalist and conservative political party in Belgium, founded in 2001. It is a regionalist and separatist movement that self-identifies with the promotion of civic nationalism. It is part of the Flemish Movement, and strives for the peacefuland gradual secession of Flanders from Belgium.

Finska ima na oblasti center.

Največja Nizozemska stranka VVD pa ima v svoji agnedi:
Minimize the option of dual citizenship. Social security should only be fully open for Dutch nationals. Migrants will have to integrate in order to become citizens.
Njihov slogan med lokalnimi volitvami pa je bil: 'In Rotterdam we speak Dutch'

Nenazadnje, tudi Angela Merkel se mora v času volilne kampanje zateči k multikulti, pa je CDU precej zmerna stranka.

Moj point torej še vedno stoji: neoliberalna stranka ne more priti v parlament brez sklicevanja na imigracijo, 'welfare queens' itd. Skratka, na teme, ki so v resnici popolnoma nesprejemljive z neoliberalizmom in konceptom laissez faire.
Nikec3
# 07.07.2015 ob 08:19
Tipični desničar torej.

Tipični Mehičan torej...

Že zaznavaš ironijo?
mornar1310
# 07.07.2015 ob 14:09
Mene je pa sram da ga imenujejo slovenski zet. Dajmo se distancirat od njega!!!!!
kin baropu
# 07.07.2015 ob 10:33
Žalitev milijonov ljudi, ki prihajajo iz Mehike v Združene države Amerike s trebuhom za kruhom, načelno čisto nič drugače kot nekoč naši evropski predniki... kaj je pa avtor članka s tem hotel povedat?
tristokosmatih
# 07.07.2015 ob 10:22
@KLIPAN
Tipični desničar torej.

Nisem povsem prepričan.
Iz prispevka:
Več kot štirinajst dni je moralo preteči, da se je oglasil Jeb Bush in za njim previdno vsi drugi, ki se poskušajo nekako distancirati od Trumpa. Kritiki opozarjajao: prepozno, premalo, premlačno!

Glede na to, da Bush precej pozornosti namenja ravno volilcem latinskega porekla, ga bo tole zelo bolelo. :D
Povsem možno je, da so tega kljukca uvalili demokrati, da zhebe Heba.
Ernesto
# 07.07.2015 ob 09:43
On je avstrijski zet. Tisto bitje iz Štajerske se je namreč prepisalo v Melanie Knauss in na veliko poudarja neke dunajske korenine, dvomim, da ji splih še uspe razmišljati po slovensko... Vredna sta drug drugega. Ti ti Donald, emigrantko si poročil, glede na to, da lep nisi in se je obesila na tvoje miljarde tudi ekonomsko...
DE(j)MOKRA(s)T
# 07.07.2015 ob 08:54
Kot bi naše desničarje poslušal
el CARTEL
# 07.07.2015 ob 08:50
Prav po Trumpovo je priložnost za zaslužek pograbil mehiški obrtnik Dalton Ramirez, ki je izdeluje "pinate", ki so nepogrešljive na vseh pravih mehiških zabavah. Kaj je slajšega za Mehičane kot s palicami razbiti papirmaše, v katerem se skrivajo sladkarije

pravilno.
razbijati podobe bogatih milarderjev, iz katerih padejo sladkarije je samo uvod v razbijanje dejanskih milarderjev...

iz njih pade denar in svoboda...
zamudnik
# 07.07.2015 ob 08:20
Hopla, kaj pa, če je vse res?
carlazar76
# 07.07.2015 ob 09:49
KLOVN.
In to za povrh še antipatičen ko 100 mater.

Ampak dokler zganja cirkus za svoj denar, ga zaradi mene kar naj.
Meni se z njim ni treba ukvarjati. In MMC-ju, vsaj po moje, tudi ne.
LjudjeSoOvce
# 07.07.2015 ob 09:09
DE(j)MOKRA(s)T
Kot bi naše desničarje poslušal

Določena desna falanga je "sumljivo" tiho kar se tiče vprašanj migracije. Ni potrebno biti Sherlock Holmes, da se ugotovi, kje tiči razlog - čakanje na probleme, da bodo potem lahko pametovali.
la.sonrisa
# 07.07.2015 ob 13:08
Ona pravi da je Avstrijka, in naj kar tam ostane

misli si o njej, kar hočeš (tudi jaz si), ampak je večkrat povedala jasno in glasno, da je slovenka, tako da neresnic ni treba širit

dajmo že nehat s tem, da se ima za avstrijko (na 1:50)
https://youtu.be/P6i0YlHriKk
Sebastjan666
# 07.07.2015 ob 11:15
HULK008

Očitno mu marsikateri zavida, da je uspešen poslovnež, pač taki smo ljudje. Jaz pa ga občudujem, da je dosegel to kar je. Priporočam da preberete njegovo knjigo Amerika we deserve, v katerem je njegov pogled kaj bi kot predsednik spremenil.

Trump je šarlatan v politiki. Če bi bil resen kritik dosedanje ameriške politike:
1. ne bi šel med republikance (tudi ne med demokrate, ker so isti)
2. ne bi kritiziral Obame (kot nekoga, ki vlada) kot človeka ki dela politiko, ampak tiste nad njim, ki dejansko vladajo ZDA in večjemu delu sveta, ter ki imajo resnično moč v svojih rokah
Ostalo pa dela vse isto, kot večina kandidatov ali pred njim recimo Carter, ki je obljubil neko renesanso v politiki ( in bil zato populistično izvoljen), potem pa tako kot vsi pred njim izbiral že vnaprej pripravljene ljudi iz CFRa (bankirji), ki v resnici vladajo ZDA.

Če bi bila papiga ali Trump ali Clintonova v Beli hiši, bi vse ostalo isto kot je, dokler se stvari ne spremenijo v glavah in dejanjih ostalih 99,9%.
DETROITS
# 07.07.2015 ob 10:13
Na prvi sliki je lepo videti, kako se še ni navadil na novo XXL zobno protezo.
vidaest
# 07.07.2015 ob 09:17
Potrjuje pregovor: money talks bull*hit walks.
Sebastjan666
# 07.07.2015 ob 08:55
Kdo in kako se vlada v ZDA je lepo pokazal eden najbolj znanih ameriških komunistov, ki je preko republikancev zmagal na predsedniških volitvah - Ronald Reagan.
Saj bi bilo smešno, če ne bi bilo res. CFR preko medijev naredi kar hoče.
Dajana_B
# 07.07.2015 ob 08:27
Spominja me na Jelinčiča, čeprav je Jelinčič veliko bolj primitiven. A oba sta grda, rasistična, bogata, imata lepo mlado ženo, enega otroka z njo in odrasle otroke od prej.
Otoček
# 08.07.2015 ob 09:28
Damjan Murko po Amerisko :)
Bivši uporabnik
# 07.07.2015 ob 13:16
Slovenski zet in avstrijska snaha sta najlepš par?
KennyPowers__
# 07.07.2015 ob 11:26
nikoli nisem rekel tega.
rekel sem da revni sloji (ne glede na barvo kože) v tem sistemu plačanega suženjstva nimajo pač dostojnega življenja homo sapiensa v 21. stoeltju


se strinjam, samo to je razredni boj ne rasni. Katerakoli rasa ima danes najboljše pogoje za uspeh, v zahodnem svetu. Priviligirane so manjšine, seveda...
lookaaa
# 07.07.2015 ob 10:48
mymind

07.07.2015 ob 08:04
Kakšen slovenski zet... še ve ne kje je Slovenije, kot jo je tudi Melanija pozabila... vse za denar.

____

in zakaj so potem v steklarni rogaska izdelali kipec za njegov tekmovanje miss universum, poleg tega pa se za miss zda in miss junior zda?

povezava
DETROITS
# 07.07.2015 ob 09:50
Mislim da bi se Slovenci morali sramovati takega zeta. OBUP
Ramus
# 07.07.2015 ob 09:45
"Trump ima vedno prav! "

Ja seveda, ON ima trump tower!
LjudjeSoOvce
# 07.07.2015 ob 09:45
KP: Ok...hvala za dodatno pojasnilo.
BojanD
# 07.07.2015 ob 09:20
Carska kajla! LINK
redred
# 07.07.2015 ob 08:27
Nikec3

Desničarska ekonomska politika brez obskurnih socialnih idej težko pride v parlament/na predsedniški stolček - Cameron ima imigrante in EU, republikanci splav, rasizem itd. Ljudi boš težko prepričal, da glasujejo zate, če je na tvoji agendi krčenje sociale, delovskih pravic, zdravstva, vojaške intervencije itd - zato potrebuješ imigrante, splav, homoseksualce, ebolo ...
Nikec3
# 07.07.2015 ob 08:20
Ko bodo letos in čez 5 let republikanci zgubili, bodo to 4-je mandati zapored v rokah demokratov. To bo precej streznilo republikance, ki bodo v prihodnje takšne tiče kot je Donald Trump preprosto vrgli iz stranke.
kenda
# 07.07.2015 ob 18:00
Seveda je užalil Mehičane in seveda je človek populističen. Ampak jaz ga ne bi tako hitro politično odpisal. Trenutno je drugi na lestvici republikancev. Razlog, zakaj ima še vedno možnosti, je, ker je rekel tisto, kar si veliko Američanov misli potiho. Ne toliko glede Mehičanov, ampak glede mednarodne trgovine, splošno glede imigracije, glede ameriške vojske, zunanje politike, gospodarstva. Meni se zdi realno, da mu uspe celo dobiti republikansko nominacijo. Kamorkoli v ZDA gre, pritegne velike množice ljudi. Človek je popularen in marsikdo mu bo dal svoj glas, zato ker je Trump neodvisen od lobijev (ima svoj denar). Drugo vprašanje pa je seveda, ali je to za ZDA ali svet dobro.. Zdi se mi, da ga je avtor tega članka prehitro odpisal.
lol37
# 07.07.2015 ob 12:33
Ne poznam Donalda, ker ne gledam televizije, ampak sem šel malo surfat, da se prepričam o čem govori oz. ali imajo njegove besede kakšno težo....

Samo za vas gospod Žitnik:

https://news.vice.com/video/the-femicide-crisis-in-the-state-of-mexico-full-length?utm_source=vicenewsyoutube&ut
m_medium=video&utm_campaign=relatedv
ideo


6 žensk na dan...

Vi pa o nekih hrenovkah...

MMC bo šlo to skozi vaš nadzor?
el CARTEL
# 07.07.2015 ob 11:10
KennyPowers__ @ čaki malo Cartel, a biti miljarder je nuja za dostojno življenje, kaj to mešaš? VSAK črnec v Ameriki je deležen spodobnega življenja kot vsak drug Američan, če ga le hoče. Priložnosti so dane vsem, črncem še najbolj. Ostane le volja do življenja.

nikoli nisem rekel tega.
rekel sem da revni sloji (ne glede na barvo kože) v tem sistemu plačanega suženjstva nimajo pač dostojnega življenja homo sapiensa v 21. stoeltju
nato.slo
# 07.07.2015 ob 11:04
Res je jadan tale donald, še bolj pa žitnik, tko užaljen ker ni biu povabljen da je miljarderja spremenil v miljonarja.
janezdolzan
# 07.07.2015 ob 11:00
Pa naj da kdo statistiko koliko kriminala dejansko povzročajo imigranti in koliko ostali prebivalci...
http://cis.org/Immigrant
Crime


Včasih resnica boli, in ne pomaga, če se jo pomete pod preprogo.

Če bi bil jaz Američan, si sigurno ne bi želel, da ZDA postanejo kot Mehika...kot si ne želim, da Evropa postane kot Afrika ali Bližnji vzhod.
Edvard Žitnik
link
Velika pričakovanja
45
21. marec 2017 ob 06:50 Med montažo oddaje o Obami v Ljubljani mi je kolegica iz redakcije navrgla: "Kdo danes sploh še ve za Obamo!" Po "moško" sem preslišal ne ravno prijazno opazko, na nacionalki sicer nič nenavadnega.
Več novic ...
Kazalo