Igor Vidmar. Foto: BoBo
Igor Vidmar. Foto: BoBo

pa je še kako živo, kljub obljubam premierke, da se bo pod njo to "končalo".

In se seveda vsi sprenevedajo, tudi PS, češ "to nismo mi". Sedaj pa naj bi se Mišiča lotil PS-jev šef SOD-a in še KAD-a!

Le koga farbajo? In to ob rezultatu raziskave, da nas je strankarsko kadrovanje stalo 1,5 milijarde! Pravi škandal je torej še eno nadaljevanje stare politike, ki pa je le drobec uničevalne kontinuitete vladanja.

Kaj pa obdavčevanje kmetov in novih industrijskih nepremičnin, višji davek na dohodek za vse, pa nevarnost izgube celih 900 milijonov evrov in menda še 600 milijonov zraven zaradi počasnosti vladajoče birokracije, pa počasnost saniranja bank s pogubnim trajanjem nekreditiranja gospodarstva itd., itd.

Je v ozadju te čudne počasnosti leve vlade morda (poleg Bruslja in nesposobnosti) še kaj hujšega? Morda finančni minister Čufer, ki je menda vlada v vladi in ki ne obljublja le privatizacije vsega državnega gospodarstva, ampak tudi javnih storitev, zdravstva, šolstva, torej legalizacija tistega, kar nas je spravilo na rob?

Če se temu ne bomo zoperstavili, če protesti - pa ne v Kopru - ne bodo prerasli v organizirano grožnjo predčasnih volitev, bo Slovenija res "šla k vragu", kot je dejal veliki slavljenec, g. Pahor. Je pa sedaj jasno, da je predsednik napačen Pahor.