Kolumne
(5)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.1 od 15 glasov Ocenite to novico!
Igor Vidmar
Igor Vidmar. Foto: BoBo

Dodaj v

Leto nevarnega učenja

Kolumna Studia City
7. december 2015 ob 21:43,
zadnji poseg: 7. december 2015 ob 22:04
Ljubljana - MMC RTV SLO

Bilo je prvo leto krasne nove vlade upanja in novih obrazov. Kaj smo dobili? Leto nevarnega učenja; pokornost navzgor: do Bruslja in Berlina, počasnost, nesposobnost, birokratska inercija, nekdo je rekel "birokratski terorizem".

Navzdol: leto vladanja, nevarnega za suverenost in za suverene, državljane in bolnike, delavce in celo za varuhe države policiste, pa za medicinske sestre in za male tatove, a tudi leto, varno za sumljive stečajne upravitelje, prodajalce državnega premoženja, za velike kriminalce belih ovratnikov, za slabe bankirje na čelu z Banko Slovenije, za ustavne sodnike in legalno pranje patriotskega Patriotizma, za omogočanje g. Bavčarju, da na nacionalni televiziji obljublja vrnitev v politiko ...

Toliko o novi moralnosti in pravni državnosti moderne sredine in njenih medijskih lakajev. Ta sredina se je z bodečo žico še bolj približala politiki strahu predmoderne desnice, za pesek v oči pa koketiranje s Silicijevo dolino. V zameno lahko "levi" TEŠ 6 nemoteno proizvaja milijonsko izgubo. Boja proti veliki korupciji je tako in tako konec, indici niso več dovolj! Kod hodi minister Klemenčič?

In seveda je bilo še eno dobro leto za zasebne zdravstvene zavarovalnice, za lobije in lovce na javne denarje, varno leto tudi za nestrpnost in demagogijo - glej bližnji referendum. Ta naj bi bil za otroke, v resnici je proti enakosti pred zakonom in za diskriminacijo, za spodkopavanje demokracije kot svobode in enakosti. Tu je plitki Rodos, tu skačimo. Lahko noč in srečno novo leto.

Igor Vidmar, Studio City
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
MultiHunter
# 08.12.2015 ob 00:14
počasi pa ziher gremo v k. :/
SamoRes
# 07.12.2015 ob 23:58
Pljunem na takšno državo, domovine mi pa nihče ne vzame
PONEUM
# 08.12.2015 ob 14:30
pokornost navzgor: do Bruslja in Berlina
, počasnost, nesposobnost, birokratska inercija, nekdo je rekel "birokratski terorizem".

Politicna elita igra isto pesem in v isti tonalitetI ze 25 let , a ljudje se vedno pobozno ploskajo...

Edina verodostojna razlaga taksne otrple drze je :
Predolgo casa vzgojeni v hlapce, da bi si upali svobodno razmisljati !!!
if
# 08.12.2015 ob 17:06
Vidmar, pojdite pridigati kokošim!
joketr1
# 08.12.2015 ob 10:54
... za omogočanje g. Bavčarju, da na nacionalni televiziji obljublja vrnitev v politiko ...

Tudi hvala nacionalki za vsiljevanje Vidmarjevih mnenj, da nam predava o oh in sploh prekrških in anomalijah naše družbe. mimogrede na pladnju servira še svoj pogled na bližnji referendum - brezplačno. Verjetno dobi še honorarček za prispevek. In glej ga zlomka - tu smo ... #Bruhpress
Igor Vidmar
link
Banalno perfidna predvolilna finta
15
19. marec 2018 ob 20:15 Spoštovani! Odstop tik pred volitvami? Predajam vam oblast? Banalno perfidna predvolilna finta, pa ne zaradi drugega tira, saj ga podpiramo vsi, četudi smo proti kravji kupčiji z Madžari.
Več novic ...
Kazalo