Kolumne
Stožice
Bo Slovenija še imela priložnost uživati v pravih domačih derbijih, ki bodo napolnili tribune do zadnjega? Foto: Aleš Fevžer
       Zelo sem zadovoljen z vzdušjem, takega navijanja si želimo. Olimpija bo morala narediti en preskok višje. Če bi se borili za naslov prvaka, bi bilo v Stožicah vsako tekmo 7.000 ali 8.000 gledalcev. Ni res, da Ljubljančani ne marajo nogometa.       
 Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič
Viole
Slovenski klubski derbiji, sploh nogometni, postanejo novica informativnih oddaj samo še ob izgredih organiziranih navijaških skupin, medtem ko imamo iz zimskih klasik vedno reportaže o vzdušju, vremenu, šegah in navadah. Foto: Aleš Fevžer
       Vsako leto aprila ugotavljamo, da je finale državnega prvenstva iz sezone v sezono na nižji ravni. Samo upamo lahko, da se v bližnji prihodnosti ne bosta med seboj pomerili dve amaterski ekipi.       
 Novinarski kolega Aleš Golob
Telemach Olimpija
Pred dvema desetletjema smo se na moji osnovni šoli zunaj hokejskega rajona tresli ob "marčni norosti", izzivali, stavili, zdaj pa je še novopečenim prvakom pod častjo igrati povsem razvodenel finale DP-ja. Foto: Aleš Fevžer
       Težko razumljiv paradoks: izjemna sodobna objekta, a brez prave vsebine. Bankrotirana in propadla kluba izmed velike četverice nogometna Olimpija in hokejske Jesenice imata zdaj v različici Bežigrad 2005 in HZS-jev Team Jesenice najboljšo infrastrukturo v svojem športu, a klubsko vsebino neprimernega formata.       
Podmežakla v času EuroBasketa 2013
Jesenice so s Podmežaklo za Eurobasket 2013 dobile najsodobnejšo dvorano na območju Lige Ebel, a kaj ko ni skupnega jezika za pravo člansko moštvo. Stožic Olimpija ne more napolniti niti do polovice, saj novi klub ne zna prepričati meščanov. Za nameček si na spornem objektu ne želi igrati tudi velika večina reprezentantov, na čelu z Ljubljančanom Novakovićem. Foto: Aleš Fevžer

Dodaj v

Minljiva večnost derbijev

Utrinki z nogometne in hokejske tekme leta z napako
5. april 2014 ob 06:30,
zadnji poseg: 5. april 2014 ob 07:19
Ljubljana/Kriška vas - MMC RTV SLO

Ljubljana je bila dva dni zapored gostiteljica "večnih derbijev", nekoč največjih klubskih spektaklov v Sloveniji, zdaj pa? "Kaj najedate s tem pridevnikom večni ...

saj še derbi to ni več, da se ne omenja propadlih klubov in njihovih zasilnih nadomestkov."

Sreda in četrtek sta prinesla priložnost, da se vidi in občuti, koliko še živita dva slovenska športna najdogodka: nogometni derbi Maribor - Olimpija in hokejski derbi Jesenice - Olimpija.

Krajši odgovor: tekmi sta še imeli neki poseben prizvok, a že vzdušje je bilo prijetno, ne vznemirljivo. V resnici bolj nostalgično srečanje širše družine v veliko manjšem številu od želenega. Predvsem pa je bilo oboje daleč od pravih klasičnih dvobojev zagrizenih tekmecev, ki bi se jih spominjali "večno".

Sreda in nesrečne Stožice ter nogomet
Tekma leta za Olimpijo, ki jo v Evropo pelje samo uspeh v pokalu, in to na račun Maribora, ki prihaja v centralo z minimalno, a udobno prednostjo. V središču mesta ne sluha ne vonja o tekmi, v parkih in na igriščih se je v soncu kopalo in igralo na stotine otroke, staršev, babic, varušk ...

Takrat policijski helikopter nizko preleti park v Navju:
"Babi, kam pa gre 'kopter?"
"Najbrž iščejo koga ali pa nadzorujejo promet."
Sosed na klopci: "Ne, tekma je. Fuzbal, spet bodo razbijal."

Vendar navijaško srce Ljubljane še obstaja. Vstopim na "trolo" sočasno z mlajšimi mladoletniki z zeleno-belimi šali in oboroženimi s pijačo v plastenkah, ki verjetno ni sladko mehurčkasta. A bistvo je, da na avtobus in stadion ne tihotapijo ne bakle ne dresa Vršiča, temveč najmlajšega med njimi 12-letnika, ki gre prvič na derbi z vrstniki. Iniciacija.

V Stožicah za najpomembnejšo nogometno tekmo v Ljubljani v letu 2014 premalo ljudi, spomin na izgrede domačih Green Dragonsov pred mesecem dni je pustil posledice. Maloštevilni, a bučni GD-ji so tokrat opravljali svoje delo in navijali. Na drugi strani še nekaj manj Viol najprej tiho, nato pa so vse od 12. minute dalje predvsem zahtevale Svobodo Violam. Za pretepače iz Tepanj? Na igrišču je moral Maribor z avtogolom poskrbeti za zanimivost, ki pa je trajala vsega deset minut igre. Nova Olimpija oz. permutacija Bežigrada 2005 še vedno čaka na prvo lovoriko, prvič po štirih sezonah je ostala brez Evrope, kar pa ne prinese teme v Odmevih.

Četrtek in starodavni Tivoli ter hokej
Za ogrevanje trening "risov", velikih slovenskih junakov iz Sočija. Resda priprave niso oglaševane, a vseeno me preseneti, da sta od civilov "firbcala" le dva: oče in sin. Uro pred tekmo v preddverju po naključju ostanem v klepetu s Tomom Lajevcem. Mimo prehoda v legendarni bife se zvrstijo vse legende tivolskih hodnikov.

Stanje v hokeju je še veliko slabše: prave Jesenice so že dve leti pokojne oz. z večmilijonskim dolgom globoko zamrznjene. Zaradi preozkosti v Zgodnjesavski dolini se vleče v tri smeri, članski hokej je omogočila šele horukakcija hokejske zveze. Olimpija, ki so ji permutacije imena in računov dobro znane, se je tej usodi za zdaj še izognila, a zdaj trdno ždi pri dnu razširjenega avstrijskega prvenstva in se poigrava z novo administrativno akrobacijo: "selitev" na Hrvaško in postati podružnica Medveščaka.

Pika na i je letošnja ponesrečena marčna norost. Legendarni finali DP-ja, zaradi katerih se je v 90. letih treslo, so zdaj povsem razvodeneli. V deželi četrtfinalistov olimpijskih iger v Sočiju sta po največjem reprezentančnem uspehu v zgodovini odločali dve tekmi po nogometnem sistemu. "Državni naslov je naslov, čeprav proti amaterjem. Sami so si krivi, tako kot smo si mi sami za naše 'uspehe'," je pripomnila ena izmed legend Tivolija.

Začelo se je komično: iz gostujočega sektorja je odmevalo Je-se-ni-ce, a odgovarjal je le Pero Lovšin prek ozvočenja "Olimpija, Olimpija". A dva tisoč gledalcev so prebudili jeseniški amaterji, ki so na hitro povedli z 2:0, vendar je bilo razburjenja konec že do 1. tretjine. Pogovor na tribuni: "Tale naslov je pa še manj vreden kot tisti ob diskvalifikaciji Jesenic."

Konec večnosti
Sklep: nič ni večno - niti klubi niti derbiji niti navijaštvo. Imeli smo prave "večne derbije", a smo jih zapravili. Zdaj imamo samo nekakšne zasilne nadomestke. Legalno to že davno ni prva zadeva. Legitimnost podeljujejo navijači, za katere je to še posebna tekma, a že neštevilčnost (2.500 in 2.000) na uradno najpomembnejših tekmah leta povesta vse.

In zato se zdaj odpovedujem izrazu "večni derbi", mogoče ga obdržim edino v navezi "nekoč večni derbi". Potem ko bodo vse štiri klubske strani enakovredne in svoj status podkrepile z izmenjavo kakšnih lovorik, pa lahko govorimo o vrnitvi "večnosti".

Pripomba iz ozadja: "Čeprav nadgradnja izrazoslovja ne bi škodovala: na primer zakaj ne "klasika"? Brezveze, naj bo "superklasika"!"

Toni Gruden, MMC
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
nogax
# 05.04.2014 ob 06:59
Zafrknl so s Pečečnikom, če bi takrat prevzel Olimpijo verjamem,da bi se sedaj oba rivala borila za naslov,pa še veliko bolj zanimivo bi bilo na "nogometni tržnici",saj si trenutno MB lahko privošči veliko več kot ostali.
Samo Zakes
# 05.04.2014 ob 07:41
Odličen članek!
Mogoče pogrešam še imenovanje tistih, ki so zakuhali, da je vse skupaj crknilo. Ampak po drugi strani je pa tudi res, da je javnosti to znano...
Pravosodju žal ne.
karambo
# 05.04.2014 ob 07:59
Spomnim se tekem takrat res večnega derbija, ko je iz ene strani hale odmevalo F*** you Sheehy F*** you, iz druge strani pa nič manj glasno let's go Sheehy let's go. To je bilo res naelektreno vzdušje. Danes ni več tega na žalost.
raurbef
# 05.04.2014 ob 08:42
Aj Medo ne seri.
Incidenti ki se dogajajo se ne dogajajo med Violami in Dragonsi, saj ti dve navijaški skupini nikdar ne pridejo skupaj, temveč se zgodi incident pri posamezni navijaški skupini in to na tistem mestu kjer skupina navija.
Nikdar še nisem videl da bi kakorkoli bili gledalci na stadionu ogroženi zaradi navijačev.
Bil sem že na 7 tekmah med MB in OL, bil sem na nekaj pomembnih tekmah obeh klubov, ko le ta dva nista igrala eden proti drugemu in nikoli nisem občutil da bi bili gledalci kakorkoli ogroženi. Delo navijačev je da naredijo vzdušje, da ponesejo in gledalce in igralce, četudi se kdaj izraža nezadovoljstvo, prižge baklja, ali poči petarda.
Medo1247 če te to moti, potem pa pojdi gledat umetnostno drsanje.
Ali pa tekme Reala.
Če bi novinarji poročali le o nogometnem delu tekem in ignorirali navijače ko le ti izvajajo izgrede in jih pohvalili in objavili slike in video prispevke, ko le ti odlično navijajo bi se stvari premikale na bolje.
Novinarji pa mrhovinarji kot so vsako provokacijo in neumnost navijačev takoj objavijo saj bo to bombastična novica ki prinese klike in bralce. Ne zavedajo se pa da delajo škodo klubu vsakič ko pišejo take neumnosti.
kevo1414
# 05.04.2014 ob 08:42
In pol o derbiju pametira RTV, ko še najmanj prispeva k popularnosti le tega, pa ko bi lahko še največ!
Mihacar
# 05.04.2014 ob 09:10
Se popolnoma strinjam z nogax, tudi jaz sem mnenja da so takrat močno zajebali, ko je Pečečnik ponujal združitev in da bi prevzel Olimpijo. Danes bi gledali močno Olimpijo, ki bi igrala v evropski ligi in bi jo maribor gledal od zadaj na lestvici.
Joc ima denar, je sposoben, ima vizijo in ima rad šport, pa za razliko od mnogih bogatašev je poštenjak ki je ta denar zaslužil sam z delom.
Z Interblockom mu ni uspelo ker klub ni imel ne navijačev, ne spodobnega stadiona in ni imel duše, tradicije. Pa še same pijavke je imel okoli sebe vključno z nogometaši kao neki zvezdniki, ki so samo denar molzli.
Skratka zajebal so Pavlin in nekaj somišljenikov in če se ne motim so tudi dragonsi blokiral združitev.
No zdaj pa imamo enega bananarja, ki le posoja denar Olimpiji in ni neki priljubljen, še manj pa uspešen. Vse Olimpije gredo počas v k...c, denarja ni, s tem seveda ni kvalitete v kadru ter posledično rezultatov in dvorane, stadion samevajo.
Škoda in velika sramota na kako nizko točko je prišel šport v metropoli.
likid
# 05.04.2014 ob 12:01
Dokler se bo pri glavnih poročilih dogajalo, da bodo senzcionalistično napovedovali, kakšni neredi so se dogajali na derbiju, potem pa v samem članku izpostavljali pretep znotraj navijaške skupine oz. kakšno prižgano baklo, potem pa v istih poročilih pokazali izseke iz ene tekme v drugi državi in povedali da so vžgali 250 bakelj in kako veličasno vzdušje je bilo, tako dolgo se bo delala namensko v naših medijih, kako nevarno je hoditi na te derbije in kako so člani naših navijaških skupin dosti večji huligani kot drugi v tujini.

Ko se boste začeli zavedati, da je kriminilizacija navijaških skupin načrtno delo političnih elit s podporo vseh glavnih medijev, potem bo kaj upanja za Slovenijo. Ker elita se dobro zaveda, da lahko ravno člani navijaških skupin spravijo skupaj največje državne vstaje proti njim in predstavljajo za njih lahko največjo nevarnost. In jim je velik interes, da takšne skupine ne zrastejo preveč. Ob tem pa lahko policija potem brez kakršnegakoli odgovarjanja uporablja in trenira razne postopke, ki jih bi potem lahko uporabila v primeru večjih demonstracij (kar so konec koncev pokazali eno leto nazaj).

V glavnem, naša elita se zelo boji prireditev z velikim številom gledalcev in večjo udeležbo navijaških skupin. In jim je v velikem interesu, da je tega čim manj.
kanalija
# 05.04.2014 ob 08:12
Moje osebno mnenje je takšno, da sem že večkrat razmišljal, da bi šel na nogometni derbi v Stožice, vendar si zmeraj premislim samo iz enega razloga, ker nikoli ne vem kakšne incident se bo zgodil med Violami in GD in ali bom kot nedolžen gledalec nekaj dobil v glavo. Se mi zdi, da je precej nevarno. Če bi že šel, bi raje šel v MB, ker se mi zdi, da je tam bolj poskrbljeno za varnost Verjetno pa nisem edini, ki razmišlja tako! pa lep pozdrav

1. Vsako mnenje je osebno.
2. Do sedaj v stožicah še ni bilo incidenta med gd in violami (razen če v to šteješ verbalni delikt)
3. Bil sem v mbju in stožicah.. zgleda isto. Overkill policije v obeh primerih. Pač za slo politiko smo slo navijači govedo. Poglej samo ograje v košarkarskih stožicah.. farma ihan.
4. Verjetno res, Lp
Evaleš
# 05.04.2014 ob 07:56
Ljubljana je sod brez dna. Vse propade v njej (na kratki ali na dolgi rok). Ne vem, zakaj je temu tako. Imsjo vse, pa tega ne znajo izrabiti tako kot npr. Maribor s trdim delom in jasno vizijo ter z ljudmi, ki delajo ZA klub.
Žalostno je.
rivaldo10
# 05.04.2014 ob 09:27
Jst lahko povem da sem bil na tekmi Olimpije ko je še Vršič igral za njo na tekmi kvalifikaciji za Evropsko ligo, sedel sem v prvi vrsti čist na sredini igrišča. In sta dva(obritoglavca) iskale probleme po tem delu tribune, seveda brez ustreznih vstopnic(sploh jih nista imela). Par ki je sedel samo 3-4 ljudi stran od mene je pa na srkal, ker je fant nekaj rekel proti njima, čisto nič žaljivo in ni iskal nobenega problema. Ona dva pa sta ga parkrat čez gobec. Okoli pa je sedel večinoma folk, ki je bil s otroci ali pa kakšni pari, saj je bilo sredi poletja in popoldanski termin(19:00). Varnostnik pa je bil oddaljen od tega dogodka vsega 2-3 metre, saj se je to dogajalo, kot sem omenil čist ob zelenici. Vse je videl reagiral ni pa čisto nič. Folk je nekako s skupnimi močmi pregnal ta dva primitivca, malo kasneje sem videl da sta plezala čez ograjo v sektor k Dragonsam!!! Varnostniki pa pri vseh teh dogodkih pa nič, samo opazujejo. A ne bi bilo ceneje za klub če bi sam kamere postavili, saj varnostniki nič več ne naredijo kot kamera, saj pri prijavi ne bi bilo treba iskati kateri varnostnik nas je samo opazoval. Od takrat nisem šel več na nobeno tekmo Olimpije in verjetno še kdo ki je sedel v sami bližini. Toliko o tem da se nič ne more zgoditi!!! Pa s tem da je na tekmi s Mariborom, še toliko večja možnost podobnih dogodkov.
kanalija
# 05.04.2014 ob 07:53
Meh, zveni kot da ljudje nismo več pravi in klube so vsi oropali.. ampak žal je tako da je za mal dnarja malo muske. Vse probleme ki si jih zgoraj omenil so le posledica denarja. Od jesenic, do fuzbala v Lj. Hokej na jesenicah ni umrl, umrlo je financiranje hokeja itd itd.
kayci
# 05.04.2014 ob 08:21
Bolj je podobno nakladanju novinarjev da zapolnijo prostor in čas, ter izmišljevanju bombastičnih naslovov brez vsebine.
Špelca Golob
# 05.04.2014 ob 12:50
Rivaldo10

Sem sedela par vrst višje, bilo je točno tako, kot je napisal Rivaldo10. S tem da verjetno nisi videl, da je en od teh dveh klofnil tudi dekle.
KlGr
# 05.04.2014 ob 11:59
Ljubljana je sod brez dna. Vse propade v njej (na kratki ali na dolgi rok). Ne vem, zakaj je temu tako. Imsjo vse, pa tega ne znajo izrabiti tako kot npr. Maribor s trdim delom in jasno vizijo ter z ljudmi, ki delajo ZA klub.
Žalostno je.

Zanimivo. Razen NK Maribora je v SV Sloveniji propadlo vse drugo, le ti pač za 3 minute na to pozabiš, da lahko stresaš komplekse.
Frajercek
# 05.04.2014 ob 14:27
* ... pardon, v kvalifikacije za ligo Europa, da ne bo kdo skakal v luft...
invisible man
# 05.04.2014 ob 13:30
tak kot so zdaj v fusbali bli 4 derbiji v enem mesecu, prej ogromno med jesenicami in olimpijo v ebel ligi takrat ko so še jeseničani špilali, to je preveč derbijov v tak kratkem času in izgubi svoj čar, 4 al pa 2 derbija na leto sta čisto dovolj. seveda v nekem časovnem razmiku med derbiji.
Schallabweiser
# 05.04.2014 ob 11:52
Večni derbi!? Večni derbi je tekma NK Britof : NK Visoko....
marialorca
# 05.04.2014 ob 11:42
SSKJ pravi, da je DERBI
1. dirka plemenskih jahalnih ali kasaških konj, ki se prireja enkrat letno
2. odločilno tekmovanje med starima (športnima) tekmecema, zlasti krajevnima

Torej nas Toni vleče na spolzka tla ... noben konj ne dirka vsako leto (morda tri ali štiri leta, potem ga nadomesti nov konj) ... Dokler se bo igral hokej na Jesenicah in v Tivoliju /ne glede na sestavo kluba ali poreklo sponzorjev/ bo to srečanje med dvema krajema, ki gojita neko tradicijo ... podobno je s "fuzbalskim" Maribor : Olimpija. Vseeno je, kdo nadaljuje tradicijo teh srečanj v imenu Maribora in Ljubljane (lahko Zalog in Železničar) to je še vedno nogometni derbi med metropolo in drugim največjim mestom. Političnim in ekonomskim pogledom tu ni pozicija, gre samo za športni duel.

Bom pa dal Toniju 5 zvezdic za kolumno. Lep pozdrav vsem.
t-bone
# 05.04.2014 ob 10:39
Že prevzemanje etikete "večni" od beograjcanov je bilo brca v temo.

Kaj je vecnega v derbiju Olimpija - Maribor?

V zadnjih 24letih se govori o "večnem" derbiju, ki v 50 letih pred tem bil nek obroben regionalen derbi.

V samostojni Sloveniji smo poskušali umetno ustvariti nek "večni" derbi pri nogometu, medtem pa je eden od "vecnih" tekmecev propadel se preden je vsaj "večnih" 20 let igral "večni" derbi.

Slovenski derbi je bolj primerna beseda, ce ze hocemo biti iskreni do sebe.

Edini Večni derbi, ki ga priznavam v Sloveniji je hokejski med Jesenicami in Olimpijo. Ostalo so natolcevanja in skusanje narediti nekaj WOW iz nekaj oh..
DLeagueStar
# 05.04.2014 ob 17:17
Glavni razlog so propadli klubi brez vizije in konstantni porazi. Samo zmagovanje pripelje ljudi na stadione, sploh na tako malem trgu kot je Slovenija.

Takoj po Sočiju je bil članek o poraznem stanju hokeja v sloveniji in kaj bo kdo naredil glede tega. Tam je bilo precej več strani komentarjev, ko so pametnjakoviči ugotavljali da je itak vsega država kriva in razni posamezniki, ki so kradli denar.

Danes se še vedno o podobnih kozlarijah pogovarjamo a komentarjev je precej manj. Vse to samo dokazuje da ljudje večinoma nimajo pravega interesa in jim je treba ponudit zabaven produkt, ki v športnem svetu rabi predvsem zmage. Kaj bojo nam novi štadioni pa dvorane, če ni ljudi, ki bi jih napolnili? Stožice so bile polne prvih dvakrat, ker je bila prireditev precej velika in so vsi firbcal kakšna je nova dvorana. Folk hodi novo dvorano gledat medtem ko se klub utaplja v dolgovih in je totalno brez prihodnosti.

Drug velik problem je tudi, ker bi imeli v vsakem športu derbi. Nogometni, hokejski, košarkaški pa še in še,... premajhen trg smo za vse športe in veliko premalo zanimivi, da bi ta izdelek prodali tujcem. Prvo slovensko nogometno ligo lahko predvajamo mogoče Tuniziji pa še tam imajo enako kvaliteto fuzbala. Šport ni nekaj kar zraste samo od sebe, treba je vlagat in razvijat. Tako lahko v Sloveniji pričakujemo še dolgo obdobje razgrajanja in sproščanja kompleksov na štadionih, ker športniki bodo zgubljali in stagnirali, ljudje pa ne bodo hotl gledat nezanimivih tekem z vnaprej znanim izidom- porazom.
rivaldo10
# 05.04.2014 ob 19:59
raurbef

ni problem ta incident kot sam, ampak to da varnostna služba sploh ni reagirala! Nisem iz Lj in mi kar nekaj časa vzame da pridem na tekmo, tako da si grem raje ogledati lokalne tekme, kot ljubitelj nogometa, pač najdem tisto kar meni bolj odgovarja in ne silim tja kjer so lahko problemi. Moti me pač da od odgovornih nič ne naredi, pa naj bo to varnostna služba, policija,... Iz prve roke tudi vem kako pri nas delujejo varnostne službe pri reprezentančnih tekmah, ki sem to videl na lastne oči, mojo trditev pa je potrdila tudi ena gospodična, ki skrbi za organizacijo tekem-varnost, usmerjanje ljudi,... In je rekla da so se že velikokrat kregali s varnostnimi agencijami o tem, da pač spuščajo "svoje" ljudi skozi, brez vstopnic! Ta problem se je videl sploh pri tekmi Slovenija:BiH, ki je bilo na tekmi več kot 16-tisoč ljudi, več kot jih uradno sprejme stadion. In to se dogaja tudi na manjših tekmah, sam ne v takem obsegu. Žal. Ne pravim, da je potrebno pirotehniko čist ukinit-zatreti, kakšna bakla je čist ok, petarde so že druga zadeva. Moti me tudi navijanje proti nasprotniku, namesto da bi se navijalo za svoje. No sam tudi to me toliko ne moti če je v mejah normale. Vendar kje je ta meja je pa druga zadeva, saj bo vsak rekel drugače. Določena kultura vseeno bi morala biti!
Frajercek
# 05.04.2014 ob 14:22
@Toni Gruden
prvič po štirih sezonah je ostala brez Evrope

Hehe, upam da Olimpija na koncu osvoji najmanj 4. mesto in se uvrsti v ligo Europa.
ReDBik
# 05.04.2014 ob 13:44
likid bravo, zapisal si bistvo!
MIRNČAN
# 05.04.2014 ob 12:05
Men se pa ne zdi tako črnogledo vse skupaj. MEdo mi poveš en primer kjer so jih navadni gledalci nasrkali zaradi navijačev? Največji problem naših klubov je da so vsi društva. Posledično ni nobenega da bi vlagal resno.
RedMiner
# 30.05.2014 ob 15:53
Eden izmed večnih derbijev je Zagorje - Rudar v nogometu. Venomer 2000-3000 gledalcev pa čeprav v 3. ligi...

Je pa žalostno, kam smo prišli...
Matjaz82
# 09.04.2014 ob 14:29
Olimpija podružnica Medveščaka? Zrelo za obisk Dragonsov pri upravi kluba.

V bistvu me malo moti, da se protestira v glavnem pri fuzbalu, ki je, kakor se čudno sliši, trenutno še najbolje urejen, medtem, ko pri hokeju in košarki opozicije ni.

RASTURIT VSE !!!
yyyeb
# 07.04.2014 ob 19:03
za huligane. vsak ob vstopu pokazat osebno izkaznico, ob kakem izgredu doživljenjsko prepovedan vstop na vse športne prireditve.
fedorov71
# 05.04.2014 ob 22:08
Toni, bravo za odličen članek, v njem je sicer navedenih nekaj dejstev, zaradi katerih dobivamo "rdeči" minuse, ko jih omenimo. Zato toliko bolje, da jih zapiše, verjamem da nevtralni novinar.

A drugič naredi dva ločena članka - v enem piši o hokeju, v drugem pa o nogometu, ker so se semle že usrali loptomotački fani, ki sploh ne razumejo, da huliganstvo meče slabo luč na šport in da veliko (normalnih) ljudi zato ne upa na tekmo, in se tukaj sprenevedajo ali celo opravičujejo nasilno vedenje z neko maso ljudi ipd...
Cini Minis
# 05.04.2014 ob 09:14
seeeeergej drozdov je pa owca ja ja...owca ja ja...owca ja ja....kje so tisti cajti ko smo bli mladi??? kje so? kje so? kje so?????
zamudnik
# 05.04.2014 ob 10:24
O, bo janičar pavejdou, kaku je zarejs.
r0b33
# 05.04.2014 ob 10:14
Pečečnik je pokazu svojo vrednost z interblocom remember? Če nekdo rab oprat denar še ne pomen da bo rešu klub pred ostalimi pralci denarja
raurbef
# 05.04.2014 ob 15:49
Špelca Golob in Rivaldo

Bil sem tudi sam na tisti tekmi. Ne trosita bedarij. Tista dva obritoglavca sta res nekaj srala, ona dva ki sta jih dobila po nosu pa bi lahko malo bolje pogledala (kot sem tudi jaz in Rivaldo in marsikdo) in prepoznala da sta onadva obritoglavca dva navadna butca ter jih ignorirat.
Da pa sedaj narod ne bi hodil na tekme zaradi takšnega incidenta, je pa neumnost brez primere.

Predvidevam da tudi v Baslu folk ne bo hodil več na tekme zaradi zadnjega incidenta proti Red Bull Salzburgu, prav tako na Švedskem zaradi incidenta na tekmi Djurgardena in Helsinborga, da o angleški in italijanski ligi niti ne govorim. Sarcasm off..

Če je v lokalu 100 ljudi in se zabavajo (mi je rekel kolega ki ima lokal) je čisto normalno da se bosta našla dva ki si bosta skočila v lase.
Če pa imaš na tekmi 5000-10000 ljudi, pa moraš vedet da brez tega ne gre.
Kot tudi da brez 5000-10000 ljudi na tekmah neke evropske ekipe kot je Maribor, ali 1000-5000 ljudi na državni ligi ne boš uspel kot klub.
Boš pač vedno nekje zadaj.
Ker nogomet se igra zaradi tistih 5000-10000 ljudi ne zaradi Špelce in Rivaldota, katerima dvema toplo priporočam da si ogledata dramo Mihail Afanasjevič Bulgakov Mrtve duše v SNG Maribor. Tam ju zagotovo ne bo nihče po nosu.
Skakala pa tudi ne bosta ob nedovoljenem položaju, golu, enajstmetrovki, itd itd.
P.S.: pa bučna semena ne pozabita...za preganjanje dolgčasa.
Peter F.
# 05.04.2014 ob 12:49
Mirnčan… Ni potrebno tako posploševati.
Maribor, Gorica v nogometu, Krka v košarki, Celje in Velenje v rokometu… Verjetno se še kje kdo najde. Je pa res da ne moremo imeti v vsakem športu po 10 super moštev.
mihajlo86
# 05.04.2014 ob 11:45
Slovenski klubski šport je v velikem padcu na sploh olimpija v vseh športih. trenutna svetla točka je le nogometni Maribor. Dokler ni uspehov ali pa saj neke prspektive v klubih ne bo gledalcev zmeraj manj bo sponzorjev med mladimi bo vedno manj zanimanja za šport posledično čez leta manj vrhunskih športnikov. Nekaj je treba spremenit in ne samo obljubljat kako bo naslednje leto boljše, kot vsako leto poslušamo kako je union olimpija zmanjšala dolg in vsako leto popolnoma na novo sestavljati ekipo... Kako se bo nk olimpija borila za naslov prvaka...

Pri nogometu(državno prvenstvo) bi jaz spremenil način tekmovanja nekako na tak način kot je nekakšen playof prvi štirje v borbi za prvaka zadnji štirji v borbi za obstanek 5,6 uvrščeni pa bi bila prosta mislim da bi lahko na tak način precej dvignili zanimanje gledalcev
olimpija no1
# 05.04.2014 ob 09:47
nimate pojma ne vi novinarji , ne vi kavčarji!!!!
Medo1247
# 05.04.2014 ob 08:03
Moje osebno mnenje je takšno, da sem že večkrat razmišljal, da bi šel na nogometni derbi v Stožice, vendar si zmeraj premislim samo iz enega razloga, ker nikoli ne vem kakšne incident se bo zgodil med Violami in GD in ali bom kot nedolžen gledalec nekaj dobil v glavo. Se mi zdi, da je precej nevarno. Če bi že šel, bi raje šel v MB, ker se mi zdi, da je tam bolj poskrbljeno za varnost Verjetno pa nisem edini, ki razmišlja tako! pa lep pozdrav
Prva slovenska nogometna liga
link
Viole grozijo Mitroviću, novinar na pomoč na policijo
293
20. marec 2018 ob 18:31 Novinar športnega časnika EkipaSN Dejan Mitrović, nad katerim se je v soboto znesel športni direktor NK-ja Maribor Zlatko Zahovič, je zaradi groženj poiskal pomoč na policiji.
Več novic ...
Državno prvenstvo v hokeju
Toni Gruden
link
Risi predobri za drugo ligo in preslabi za elito. Kako dolgo še?
88
1. maj 2016 ob 06:35 Naloga je opravljena in risi gredo znova, že sedmič, med hokejsko elito, a Katovice niso bile glavni turnir leta, temveč bo to Minsk, kjer se bo na začetku septembra borilo za olimpijske sanje.
Več novic ...
Kazalo