Kolumne
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.4 od 99 glasov Ocenite to novico!
Gol Gorana Cvijanovića s prostega strela proti Birkirkari
Televizijski prenos tekem slovenskih klubov v Evropi je naša pravica, je vljuden povzetek ostrih komentarjev pod nogometnimi novicami zadnjih poletnih dni in tednov. Foto: BoBo
Nik Omladič na tekmi Olimpija - Žilina
Celje, Domžale in Olimpija so izpadli na prvi oviri v Evropski ligi, pri čemer velika večina niti ne more presojati, kaj se je zalomilo Celjanom in Ljubljančanom, da so zapravili veliko prednost s prvih tekem. Foto: Aleš Fevžer
Maribor
Maribor v pogajanjih nastopa s položaja moči, saj se zaveda, da še zdaleč ni odvisen od nekaj tisoč televizijskih evrov. V zadnjih dveh letih so slovenski prvaki z igranjem v Evropi (obakrat so prišli do skupinskega dela Evropske lige) zaslužili tri milijone evrov. Foto: BoBo
Oliver Bogatinov in Stanley Aborah (Mura 05)
Upanje za ureditev razmer: lani je bilo v jesenskem delu Prve lige samo en televizijski prenos večnega derbija, ki ga je videlo 110 tisoč TV-gledalcev. Spomladi se je nato domače prvenstvo vrnilo na TV-zaslone s po dvema prenosoma na krog. Foto: Aleš Fevžer
3D kamere na finalu Eura 2012
Medtem ko se na najvišji evropski ravni ukvarjajo s prenosi v 3D-tehniki in velikimi tekmami za vse gledalce, v Sloveniji med nogometnimi tekmami visimo na internetu in poslušamo stari dobri radio. Foto: Reuters

Dodaj v

"Mir v bajti, čakam na prenos fuzbala!"

O (ne)prenosih evropskih nogometnih tekem
26. julij 2013 ob 11:37,
zadnji poseg: 26. julij 2013 ob 12:40
Ljubljana - MMC RTV SLO

"... in čakam in čakam ter ne dočakam. Mat' kurja vi RTV in vse športne televizije ..." Komentar nogometnega navdušenca nad odsotnostjo prenosov evropskih tekem slovenskih klubov.

Evropa, prosto po vodji športa na MMC-ju, predstavlja olimpijske igre za slovenske nogometne klube, a kljub temu smo od 8 tekem na TV-zaslonih v preteklih tednih videli le en sam samcat domači poraz Domžal.

Tekmo Maribora, najprepoznavnejšega in najuspešnejšega športnega kluba v Sloveniji, si je bilo mogoče ogledati le v spletnem klubskem prenosu z eno kamero brez ponovitev, dve veliki zapravljeni priložnosti za korak naprej Celja in Olimpije pa se v gibljivi sliki ni dalo videti.

Kako je to mogoče? Zakaj ni nogometnih prenosov? So televizije preškrte ali brez denarja? So klubi prelakomni in zahteve nerealne?

Pogled na TV-spored slovenskih televizij prejšnji četrtek, ko je igrala Olimpija: V Evropi smo doma, Vojna navijačic, Firma, Ace Ventura 3, Vojna za ... športni kanali Amazulu - Man City, kviz, Aston Vila - Man City (ponovitev) ... Ta četrtek? Rajši ne začnem naštevati.

Sodeč po našem portalu, je malo stvari, ki bi bile v poletnem juliju tako privlačne kot slovenski nogomet - ta predstavlja 8 od 20 najbolj branih športnih novic v preteklem mesecu, med njimi sta obe evropski tekmi tekmi Olimpije in Maribora. Zlasti zadnji je garant za zelo spodobne TV-ratinge, kar dokazuje tudi 8 tisoč in še več gledalcev spletnega prenosa.

Velik del odgovora se skriva v sami Sloveniji in njenem trgu, ki je MAJHEN. Na drugi strani gre za najbolj konkurenčen šport na svetu, kjer se temu primerno pretakajo tudi ustrezno veliki denarci.

Do "playoffa" oz. 4. predkroga TV-pravice tržijo sami klubi, in če klub za vsak odigrani krog prejme 130 tisoč (Evropska liga) oz. 140 tisoč (Liga prvakov) evrov, klubi pričakujejo tudi oprijemljivejši priliv od televizije in ne recimo pičlih 1.500 evrov za domačo tekmo, kot naj bi bilo ponujeno enemu izmed letošnjih "Evropejcev" ali celo nič (0) evrov kot se je lani glasila ponudba za tekmo Maribor - Željezničar.

Na drugi strani imajo televizije težavo, ker so nasprotniki slovenskih klubov "palčki" oz. klubi, za katere se v njihovih državah ravno ne tepejo za odkup prenosov. Veliko pove dejstvo, da je bil edini prenos gostujočih tekem slovenskih klubov Astra - Domžale v 20-milijonski Romuniji. S tem celotno breme drage produkcije pade na pleča slovenske televizije, ki se nato sreča z največjo težavo - kako iztržiti prenos na skoraj monopoliziranem oglaševalskem trgu, ki pa se zaradi večletne krize tudi opazno in vztrajno krči?

Oglaševalski trg za nameček obvladuje največja slovenska komercialna televizija, ki ni nikoli prenašala slovenskega klubskega nogometa, obenem pa je pred leti s kupovanjem pravic za velika prvenstva in prestižno Ligo prvakov sesula cenovna razmerja.

Pri obeh komercialnih športnih televizijah so jasni: televizija je podjetje, tako kot je klub podjetje, in ne more prenašati tekme z že vnaprej predvideno izgubo. RTV Slovenija? Denarja za dodatne prenose preprosto ni, zato letos na primer ni bilo že Toura, ki je glede na vložek, število predvajanih ur in gledanost eden najugodnejših televizijskih športnih dogodkov.

Koliko je zares vreden slovenski nogomet na televiziji? S spomladansko vrnitvijo Prve lige Telekom Slovenije na nacionalko in sponzorjevo televizijo je vsak klub prejel 50 tisoč evrov za pol sezone, v zameno pa sta v vsakem krogu predvajani dve od petih tekem. Vsaj toliko denarja si klubi obetajo tudi letos za celotno sezono, a pri tem ne bo več šlo za povsem enakovredno delitev pogače.

Če ostanemo pri uravnilovki: imamo 102 prenosa v sezoni in pol, ob pravični delitvi prenosov in denarja to znese okroglih 10 tisoč evrov na tekmo.

Koliko torej lahko slovenski klubi zahtevajo za evropske tekme? Uefin odgovor ponuja podobne številke. Maribor je zadnji dve leti igral v skupinskem delu Evropske lige in je iz televizijskega tržnega deleža prejel 110.798 evrov (predlani 27.969, lani 82.829), kar znese dobrih devet tisoč evrov na tekmo.

Skratka, vse se začne in konča pri denarju. Seveda pa je nenavadno, da medtem ko sodišče Evropske unije na eni strani razsodi, da so nogometne tekme svetovnega prvenstva in Eura dogodek širšega družbenega pomena in se morajo predvajati na vsem dosegljivih TV-kanalih, v Sloveniji ostajamo brez prenosov evropskih tekem domačih klubov.Da gre za zelo perečo temo, dokazuje dejstvo, da se je po objavi kolumne oglasil NK Maribor, ki zanika navedbe v kolumni. "Če bi nam šlo za zaslužek in nastop v “pogajanjih” s položaja moči, kot se nam zavajajujoče pripisuje, bi mirno spremljali dogajanje. Pa nismo. Ker nam je mar za naše navijače, ki niso mogli na stadion. In smo z lastno klubsko kamero izpeljali prenos na spletni strani," so zapisali pri mariborskem klubu.
Toni Gruden, MMC
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
peruzzi
# 26.07.2013 ob 11:44
Vsak dan presenecas Toni. Zelo dobra tema in pohvalno da si se odlocil o tem pisat. Glede na to da nihce od odgovornih za to ŠE ni dal jasnega odgovora zakaj se to dogaja. Enako se dogaja ze vrsto let s hokejem.. Pa zdaj imamo kar imamo..
zarman
# 26.07.2013 ob 11:50
Kot plačnik obveznega rtv prispevka prepuščam te zaplete, zdrahe in poslovne težave medijski hiši, jaz sem uporabnik in vse, kar hočem vedeti oziroma videti, je prenos teh tekem. Vse ostalo je vaš problem RTV Slovenija! Tudi mene nihče ne vpraša, kako lahko plačujem naročnino, davke ... in še kaj! Preprosto, želimo, hočemo in zahtevamo prenose, za vse ostalo pa mi je vseeno!
Deimos
# 26.07.2013 ob 11:51
Samo vprašanje: koliko prenosov dirk formule 1 je bilo lani na RTV in koliko je potemtakem stal en sam prenos dirke? ;)
nenn0
# 26.07.2013 ob 11:45
Nogomet še vedno najbolj gledan šport v Sloveniji, pa četudi si kar nekaj ljudi tega noče priznati ...
stezosledec
# 26.07.2013 ob 11:51
in kako kaže za 3. krog proti apoelu?
zanima me za OBE tekmi??
Okna
# 26.07.2013 ob 11:46
Toni zdaj pa še naj to novico preberejo uredniki RTV športnega programa, pa tudi komentarje pod temo Maribor-Birkirkara, Žilina-Olimpija
mike81
# 26.07.2013 ob 11:42
tk je to na rtv - ju....in pol se sprašujemo zakaj so stadioni prazni.....važn da prenašajo umetnostno drsanje,pa razne kozlarije kot so oddaje čez planke.....
syncmaster
# 26.07.2013 ob 11:54
gledanost evropskih tekem slovenskih klubov bi po številu presegla vsa umetnostna drsanja,mostovi hidak...
kunta kinte
# 26.07.2013 ob 15:28
ne samo,da so nesposobni,tudi lažejo in zavajajo!!!!!!

odziv NK Maribor

SPEKTAKLI BREZ KAMER

Športni cilj je dosežen, navijači Maribora in slovenska javnost so v sredinem večeru z veseljem pozdravili nov uspeh našega klubskega nogometa v elitnem evropskem tekmovanju. Nikomur pa ni bilo vseeno, da spektakularnega večera pred 9000-glavo množico niso videli tudi televizijski gledalci. In komaj smo se nekako sprijaznili, da v Sloveniji tako pač je, je sledilo novo, neprijetno presenečenje. V petkovem dopoldnevu smo namreč na spletni strani nacionalne televizije z osuplostjo prebrali članek o razlogih za (ne)prenašanje tekem slovenskih klubov v evropskih pokalih, vmes pa tudi podatek o tem, kako naj bi NK Maribor zahteval 30.000 EUR za prenos lanske tekme proti Željezničarju!? Laž, nesmisel, obtoževanje brez vsakršne osnove.
Ko smo poklicali avtorja članka, se je skliceval na svoj vir. Seveda, po njegovem mnenju zanesljiv in neimenovan vir. Vir, ki mu je zadostoval za objavo zgodbe, namesto upoštevanja novinarskega kodeksa, da bi pred objavo podatke preveril na merodajnih naslovih. V tem primeru v lastni medijski hiši ali na NK Maribor. Seveda se avtor za to ni zmenil, če pa ima svoj vir…


Članek je bil po klicu iz kluba in pojasnilu popravljen, toda škoda je že bila storjena. Škoda, ki se z brisanjem dela teksta ne da popraviti. Zapis, da naj bi NK Maribor za prenos zahteval 30.000 EUR, je grobo zavajanje slovenske javnosti. Najlažje je lastno nesposobnost opravičevati z lažmi, z natolcevanjem o lakomnosti in nerealnih zahtevah klubov. Resnica pa je povsem drugje. NK Maribor niti ni mogel predstaviti svojih zahtev, saj do pogajanj sploh ni prišlo, kajti dobili smo odgovor, da za nadomestilo ob prenosu ne bo na voljo niti evra!?
Zgodba se je ponovila letos, ob tekmi proti Birkirkari. Če bi nam šlo za zaslužek in nastop v “pogajanjih” s položaja moči, kot se nam zavajajujoče pripisuje, bi mirno spremljali dogajanje. Pa nismo. Ker nam je mar za naše navijače, ki niso mogli na stadion. In smo z lastno klubsko kamero izpeljali prenos na spletni strani.


Slovenski prvak bo zdaj zastopal državo v 3. krogu kvalifikacij za UEFA Champions League. Toda nič se ne spreminja. Spet bo dogajanje v Nikoziji in Mariboru minilo brez televizijskega prenosa za območje Slovenije. Odziva pristojnih ni, na klubski naslov denimo za povratno tekmo v Ljudskem vrtu še ni prispela ponudba. Povsem drugače je na Cipru, tako da že lahko imamo obvestilo za slovenske državljane, ki bodo v začetku avgusta preživljali počitnice na vročem sredozemskem otoku. Tekmo iz Maribora boste lahko spremljali na ciprski televiziji, ki si je zagotovila pravice za prenos. Pri nas pa boj slovenskega prvaka za play off UEFA Champions League še vedno ni dogodek, ki bi ga veljalo prenašati…
Guinness
# 26.07.2013 ob 12:13
Toni, ne serji. Če RTV najde denar za drago F1, v kateri ni nobenega Slovenca in zraven plačuje še draga potovanja Ališiča in ekipe, potem bi morala najti denar za prenose slovenskih klubov v Evropi.
Tadex
# 26.07.2013 ob 11:42
Sramota!!! Fuj vas bodi medijski monopol....
kunta kinte
# 26.07.2013 ob 12:06
dober članek? to je navaden zmazek,ki našteva že znana dejstva,naj raje razloži,zakaj rtv slo ni sposobna pripraviti prenosa domače evropske tekme iz Maribora ali Ljubljane in zakaj marketing z desetinami zaposlenih ni sposoben prodat reklam za 10k evrov v tem terminu
robby
# 26.07.2013 ob 12:07
a ze prosim nehajte s to krizo???? kaksna kriza???? krizo delate vi...najslapsi tv program v celi evropi imate...pa ne mislim sam na rtv...tudi vse ostale tv postaje...saj ni cudno da se nic na boljse ne premika ce pa vsi sam o neki krizi!!!!!!!!!!!!!!!!
Primus Rochwald
# 26.07.2013 ob 12:31
Po večmesečni odsotnosti se enostavno moram oglasiti...

Članek je dobesedno "delanje norca" iz državljanov.

Glede na to, da RTV dobi prisilni mesečni priliv 12€ na mesec s strani vsakega imetnika televizije z argumentom "ker smo javna TV, vaša TV, torej ne gledamo na profit, temveč ponudimo prav tisto kar si želite" zdaj pa med vrsticami postrežete z izgovorom, da se prenos evropskih tekem ne splača zaradi 30.000€ (ali kakšnega drugega zneska) kolikor jih zahteva MB (kar je, btw, natanko toliko denarja koliko vam ga preda 2500 družin vsak mesec).

Da ne govorim o tem, da gre v tem primeru denar navsezadnje v žep slovenskega športa in ne nekega tujega, kot v primeru formule 1

Pa naj razume kdo more!
nocik
# 26.07.2013 ob 11:53
Sej v članku je bolj kritika na klube kot na rtv....
sammy13
# 26.07.2013 ob 15:50
No, glavno, da ste Ališiču omogočli prihod na nacionalko, da sta si z Mariom zdaj še bliže...
sportivko
# 26.07.2013 ob 11:55
"Na drugi strani imajo televizije problem, ker so nasprotniki slovenskih klubov "palčki" oz. klubi, za katere se v njihovih državah ravno ne tepejo za odkup prenosov."

Toni Gruden, MMC

Ma koji si ti pametnjakovič da veš kakšna je strast navijačev do kluba? Ste edini v Sloveniji ki pobirate naročnino za RTV in prosim ne trobi takšnih neumnosti!
rok_p
# 26.07.2013 ob 12:30
kaka kolumna, to je sprenevedanje in zavajanje javnosti ...napisano v prid rtv
vasia
# 26.07.2013 ob 11:45
Grški scenarij bo treba naredit na temu qrčovmu zavodu !!!
mutaito
# 26.07.2013 ob 18:22
Pa da vas ni SRAM kakšne laži širite po tem svojem portalu. Kaj pa mislite, da želite s takjšnim laganjem slovenski javnosti doseči?

Drugo vprašanje pa bi se glasilo: kakšne LJUDI pa imate vi zaposlene med temi 2000 RTV-jevci, da ne bi bili sposobni narediti profita s prenosom tekme, ki bi jo gledalo med 50.000 in 100.000 ljudmi, četudi bi NK Maribor v resnici zahteval 30.000 €? Že tako ali tako vam plačujemo naročnino, banda pokvarjena. Na žalost je vse skupaj ena velika sramota, ampak glavno, da še vsi kar naprej vlečete lepe državne plače na račun obveznega RTV prispevka, zakaj bi se pa potem sploh trudili?
modri-dirkac
# 26.07.2013 ob 16:27
Toni Gruden, MMC

Od kje vam potem posnetki golov s tekme Maribor - Birkirkara? So prileteli po zraku v vaš studio?
Blinky
# 26.07.2013 ob 15:38
Če sem prej avtorja te kolumne še pohvalil, vzamem tiste besede takoj nazaj. :/
stezosledec
# 26.07.2013 ob 11:52
HD radijski prenos???
Brisko
# 26.07.2013 ob 12:43
Ok, razumem, da ne bo nobena slovenska televizija odšla na Malto delat prenosa Birkirkara-Maribor, če ga ne delajo niti Maltežani.
Ni mi pa jasno, kako se recimo splača športnim televizijam predvajati veliki belgijski derbi med Mechelenom in St. Truidnom, spektakle svetovnih razsežnosti v drugi angleški ligi, ne splača pa se oditi v Celje in prenašati tekme s Tromsom?
zarman
# 26.07.2013 ob 12:04
Lanski zaplet pri prenosu kvalifikacijske tekme Maribora. ... Torej, RTV-ju naj bi bilo samo po sebi umevno, da bi v primeru, če bi se le odločili prenašati tekmo, to lahko storili brez odkupnih pravic in ker so do zadnjega odlašali, pri tem pa se še vedli ignorantsko in prepotentno, so stopili na rep ZZ-ju. Vsi pa si lahko mislimo, kaj to pomeni, zato takšen odziv NK Maribora. Nekatera dejstva so zato prikrita, slika niti slučajno ni bila predstavljena v "fair" luči!
KomandantStane
# 26.07.2013 ob 16:08
Kaj je želel avtor s kolumno povedati? Da RTV dela dobro? Da je Slovenija majhna? Da so klubi pohlepni? Da je komercialna TV kriva, da je oglaševalski trg monopoliziran? Po prebranem ne vem, kaj je bistvo tega skropucala.

Na RTV-ju je tako kot v šolstvu, zdravstvu in še kje, še vedno prisotna t.i. socialistična miselnost. Denarja za prenose ni, ker kupujete socialni mir, ko ne odpuščate nesposobnih, nepotrebnih ali neželenih, ker investirate v več milijonov vredne reportažne tovornjake, ki jih država kot je Slovenija ne potrebuje... Za RTV je pogubna logika 'denar od vseh in od nobenega' in nezmožnost prilagajanja razmeram. Zato bi bilo za državljane dobro, da bi RTV prenovili po grškem scenariju.
zugec
# 26.07.2013 ob 12:28
Saj sploh ne vem če se mi da tole napisat, ker zaleglo itak ne bo, pa bom vseeno. Enostavno je fiasko da lahko na RTV-ju gledamo formulo 1 ne moremo pa gledati naših klubov v Evropi. Nacionalna televizija zapravlja denar za beli cirkus, Olimpiji pa ponudi 1.500 evrov za prenos.
slovannn
# 26.07.2013 ob 12:20
vse se začne in konča pri denarju. Res je, samo nacionalki plačujemo in od nje zahtevamo, da zastopa nacionalne interese, ne pa interese posameznikov, prenos smučanja (alpskega-moški, kjer že leta nimamo smučarja, ki bi prišel v drugi krog; umetnostnega drsanja, ritmične gimnastike, formule), itd.) Prenosi se vršijo, da imajo določeni reporterji delo in da potujejo po svetu. Niti približno ne sledijo razvoju športa pri nas, so takole zaostali za cirka dvajset let. Nekako ne razumejo, da Križaj, Košir, Kuralt, več ne smučajo. Čas jih je povozil, vodstvo je pa tudi bolj špičeno na rdeči šport.
nerd.
# 26.07.2013 ob 11:58
glede na delež proračuna medijske hiše ki gre za plače ''novinarjev'' normalno da ni denarja za prenose..
zarman
# 26.07.2013 ob 11:54
Demios
...verjetno je ena dirka stala toliko, bi celotni stroški vseh tekem skupaj! Gledanost si lahko mislimo, kakšna bi bila... nesmisli, ki smo jih že vajeni. Denar pa samo odhaja!
makkam
# 26.07.2013 ob 11:50
Mešate drek samo na vrhu. Bo treba palico bolj globok porinat, pa začet mešat. :)
Guinness
# 26.07.2013 ob 19:31
Cenzura že dela. Tonija označim za lažnivca in kvazi novinarja, pa me brišete. Sem morda povedal kaj narobe?
ivolino
# 26.07.2013 ob 16:53
samo število komentarjev pod takim člankom pove kaj je storiti. RTV sramota!
legenda3
# 26.07.2013 ob 16:05
Komaj čakam tekmo Maribora na Cipru. Itak bodo naši zrihtal prenos. Mariborčani seveda. En mali studijo pred tekmo še naredijo pa vas pohodjo ko tazadno mravlo!!

p.s.: lene otočane bomo pregazl ko tafrišn sneg. Že dol bo 2:0, doma pa revialna tekma.
schawlly
# 26.07.2013 ob 14:08
Mene pa zanima gledanost oddaj Ozare, Obzorje duha, Opus, Knjiga mene briga, Mostovi Hidak, Na 1. programu imajo samo kulturo, na 2 pa infokanal in kulturo! Ukinili so vse razvedrilne oddaje, razne kvize, od športa imajo pa samo še smučanje in pa tiste športe ki jih komentirata Stare in Budalovanovič! Če se ne motim, se tale Lombergar zavzema, da bi gledali kulturo kar celo noč in dan! Bi ga jaz zvezal pred TV ekran in naj gleda sam! Bomo videli, ali bo znorel al ne!
prlek
# 26.07.2013 ob 12:01
UEFA bi moral postaviti pogoj televizijskim postajam, ki odkupijo pravice za predvajanje Lige prvakov in Evropske lige, da morajo zagotoviti prenos tekem klubov iz svoje države od 1. predkroga naprej.
krygame21
# 26.07.2013 ob 19:35
Gruden ti si tele lažnivo !!! Točno vemo kaj se dogaja !! Kaj te so zdaj to neke finte da se Maribor tiši v drek ?? To so spet novi poskusi spodkovananja dobrega dela NK Maribor. Sram vas je lahko da se na taki nivo spuščate !!! http://www.youtube.com/watch?v=KAQqixEw6
BY
gledaec
# 26.07.2013 ob 17:44
Pod tem člankom je bilo izbrisanih najbrž več kot polovica komentarjev....
Bodo spet prišli tisti časi, ko bomo kričali: GOTOF SI!
treki
# 26.07.2013 ob 17:25
Evo, zdaj vidimo kakšne novinarje imamo na nacionalki. Se niti ne pozanima na drugo stran, ampak on verjame samo svojemu viru. Takšen novinar bi moral dobit takojšno odpoved delovnega razmerja. Gospod novinar, si upate povedat kdo je ta lažnivi vir? Ali pa ste si ga sami izmislili? Sramota, da imamo takšne novinarje v Sloveniji. Isti ste kot politiki v naši državi. Lažete se in se sprenevedate.
webmaher
# 26.07.2013 ob 16:51
Samo ena resnica je in ta pravi, da nacionalna RTV hiša ne služi ljudstvu, temveč politiki in parim stricem iz ozadja, zato je jasno, da jo ne rabimo in naj se takoj proda enemu tajkunu ali pa se razpusti in fertik...
N.W.A.
# 26.07.2013 ob 16:01
"V petkovem dopoldnevu smo namreč na spletni strani nacionalne televizije z osuplostjo prebrali članek o razlogih za (ne)prenašanje tekem slovenskih klubov v evropskih pokalih, vmes pa tudi podatek o tem, kako naj bi NK Maribor zahteval 30.000 EUR za prenos lanske tekme proti Željezničarju!? Laž, nesmisel, obtoževanje brez vsakršne osnove."

odstavek iz besedila ki je bil objavljen na strani nk maribor.. sramota ste, medtem ko hrvati prenašajo še tekmo dinama v luksemburgu in povratno domačo...
darca19
# 26.07.2013 ob 15:51
RTV: Sram vas je lahko , da zavajate javnost!
N.W.A.
# 26.07.2013 ob 15:50
http://www.nkmaribor.com/novice/?id=5079

kak pa vi lažete, v čem je sploh pomen tega članka? če bi hoteli prenašat bi šprenašali, to so samo izgovori, samo da so mostovi hidak in formula.
nocik
# 26.07.2013 ob 11:58
@Senna-Maze a si sploh prebral članek? kje si ti razbral kritiko rtvja?
mprivse1
# 26.07.2013 ob 19:06
Zakaj se Čeferin ne oglasi na to temo. A ni on predsednik ali je samo nastavljen tja da pobira denar ker o fusbalu nima pojma
schickeria
# 26.07.2013 ob 16:24
Hja, bom samo tole vprašal: kako bo avtor članka komentiral podatek, da je ciprska TV že odkupila pravico do prenosa iz LV? Torej bi tudi TV SLO to storila, če bi želela. Daj no, ne se opravičevat, ker vam je težko ponudit nek honorar klubu, ki igra kvalifikacije za CL. Alpski nemci so prav tako prenašali tekmo med Sturmom in "tam nekim" Breidavikom - pa najbrž Sturm ni zastonj dal prenosa na razpolago. Aja, še nekaj - kje pa je podatek iz članka, da je NK Maribor za lansko kvalifikacijsko srečanje proti Željezničaru zahteval 30. 000 €? Najbrž ga je "zaupen vir" pobrisal..... Eh, nima smisla. Carpe diem.
sammy13
# 26.07.2013 ob 15:47
A zdaj se bo pa članek sproti spreminjal ?!?
kok
# 26.07.2013 ob 15:01
tema je dobra, članek pa je žal brez repa in glave. Toni povej konkretno, koliko sta hotela Maribor in Olimpija za prenos in koliko je bila RTVSLO pripravljena plačat
robi82
# 26.07.2013 ob 12:29
Pošteno bi bilo, da se objavi cena oglasa v terminu tekme. Če se že izpostavlja 30.000 € za prenos MB -Željezničar. Sploh pa tista tekma bi imela gledanost, najmanj takšno kot jo ima Liga prvakov. Izgovorov za RTV ni, ker pobirate naročnino, ste nacionalni tv, prenašate pa vse drugo samo Slovenskega bore malo.
brasilinho7777
# 26.07.2013 ob 12:08
Dokler bodo RTV vodili Miša Molk in ostali penzionisti bo pač tako.....sramota Slovenije ste!
Prva slovenska nogometna liga
link
Viole grozijo Mitroviću, novinar na pomoč na policijo
293
20. marec 2018 ob 18:31 Novinar športnega časnika EkipaSN Dejan Mitrović, nad katerim se je v soboto znesel športni direktor NK-ja Maribor Zlatko Zahovič, je zaradi groženj poiskal pomoč na policiji.
Več novic ...
Toni Gruden
link
Risi predobri za drugo ligo in preslabi za elito. Kako dolgo še?
88
1. maj 2016 ob 06:35 Naloga je opravljena in risi gredo znova, že sedmič, med hokejsko elito, a Katovice niso bile glavni turnir leta, temveč bo to Minsk, kjer se bo na začetku septembra borilo za olimpijske sanje.
Več novic ...
Kazalo