Marko Radmilovič
slice
Zadnje besede prazničnih poslanic
Kolumna Marka Radmiloviča, 27. junij 2018 ob 09:54 O prazničnih dneh bo tekla beseda. Analizirali bomo nekaj temeljnih misli, ki so jih ob prazničnih nagovorih izrekli vidni predstavniki naroda.
1
Diktatura asfalta
4
19. junij 2018 ob 16:51 Prejšnje dni smo uživali v prenosu kolesarske dirke po Sloveniji. Bila je promocija, da so tur operatorji vriskali in bil je enkraten športni uspeh.
Gliha vkup štriha
13
12. junij 2018 ob 17:26 Svetovni dogodki niso prijazni do tistih, ki ponoči radi spijo. Najprej je bilo treba pospremiti finale košarkarske Lige NBA, potem pa še srečanje predsednika Trumpa in predsednika Kima.
Zapisi iz močvirja: Nam je vseeno, kam reka teče
10
5. junij 2018 ob 16:39 Kot v redakciji te skromne oddaje trobimo po vsaki veliki maši demokracije, je osnovno vprašanje volitev, referendumov in drugih nacionalnih glasovanj udeležba.
»U ta črna skrin'ca vrgel je svoj glas«
1
29. maj 2018 ob 16:50 Na letošnjo volilno kampanjo pada zastor in s primerno dozo spoštovanja ter sledeč striktnim predvolilnim pravilom poglejmo, kako smo se ljubili in sovražili v zadnjem mesecu.
Živalska farma Danes pa o čebelah. Izpustili bomo večino duhovitih primerjav in primernih verzov, ki so jih o žuželki zadnje dni izbrskali v medijih, in se posvetili sami vlogi čebele.
3
Zapisi iz močvirja: Rokovalci Priprave na sestop oblasti k ljudem, kot tudi lahko razumemo inflacijo volitev in referendumov v prihodnjih mesecih, so v popolnem razmahu.
1
Spomeniško varstvo Danes pa nekaj o spomeniškem varstvu. Ni še minilo leto, kar si je predsednik republike v svoji spravljivosti umislil spomenik žrtvam vseh vojn.
3
Pametna vas Tej oddaji je komaj uspelo priti s slovenskega podeželja v ljubljanski studio.
7
Zapisi iz močvirja: Levičarji in desničarji April prinaša v slovenska mesta vonj po pomladi, na slovensko podeželje pa vonj po gnojnici. Predvsem pa april prinaša vonj po bližajočih se volitvah.
3
Zelena bratovščina zelenega parketa Danes pa nekaj o zeleni bratovščini diplomatskega parketa. S prihodom pomladi je odpravljen lovopust. Tako je dovoljeno preganjati diplomate in še nekatere njim sorodne vrste.
4
Pol kilograma osebnih podatkov, prosim Ob vseh prelomnih dogodkih, ki te dni tresejo tečaje planeta, se za nekaj minut vrnimo k veliki aferi, ki je pretresla Facebook.
Zlatko nacionale Danes pa končno avtor tega besedila vsaj približno ve, o čem govori. Pred leti je namreč za zapisano v javnem mediju postal žrtev besa Zlatka gromovnika!
31
O pobijanju muh Vsak posameznik, ki ima dostop do javnega prostora, se mora danes izraziti o odstopu premiera.
2
Zgodba o maketi drugega tira v drugačni luči Ob postavitvi makete drugega tira na obali se je na vlado vsul plaz kritik in pomilovanja; še sploh, ker je bila maketa nenormalno draga.
9

Kazalo