Marko Radmilovič
slice
Zapisi iz močvirja: Rokovalci
Kolumna Marka Radmiloviča, 8. maj 2018 ob 16:48 Priprave na sestop oblasti k ljudem, kot tudi lahko razumemo inflacijo volitev in referendumov v prihodnjih mesecih, so v popolnem razmahu.
1
Spomeniško varstvo
3
24. april 2018 ob 20:00 Danes pa nekaj o spomeniškem varstvu. Ni še minilo leto, kar si je predsednik republike v svoji spravljivosti umislil spomenik žrtvam vseh vojn.
Pametna vas
7
17. april 2018 ob 17:21 Tej oddaji je komaj uspelo priti s slovenskega podeželja v ljubljanski studio.
Zapisi iz močvirja: Levičarji in desničarji
3
10. april 2018 ob 16:49 April prinaša v slovenska mesta vonj po pomladi, na slovensko podeželje pa vonj po gnojnici. Predvsem pa april prinaša vonj po bližajočih se volitvah.
Zelena bratovščina zelenega parketa
4
3. april 2018 ob 17:19 Danes pa nekaj o zeleni bratovščini diplomatskega parketa. S prihodom pomladi je odpravljen lovopust. Tako je dovoljeno preganjati diplomate in še nekatere njim sorodne vrste.
Pol kilograma osebnih podatkov, prosim Ob vseh prelomnih dogodkih, ki te dni tresejo tečaje planeta, se za nekaj minut vrnimo k veliki aferi, ki je pretresla Facebook.
Zlatko nacionale Danes pa končno avtor tega besedila vsaj približno ve, o čem govori. Pred leti je namreč za zapisano v javnem mediju postal žrtev besa Zlatka gromovnika!
31
O pobijanju muh Vsak posameznik, ki ima dostop do javnega prostora, se mora danes izraziti o odstopu premiera.
2
Zgodba o maketi drugega tira v drugačni luči Ob postavitvi makete drugega tira na obali se je na vlado vsul plaz kritik in pomilovanja; še sploh, ker je bila maketa nenormalno draga.
9
Prsi in zadnjice Danes pa nekaj malega o ženskah. In o prsih in zadnjicah. O enakopravnosti, izključenosti in ogroženosti nežnejšega spola. O takšnih stvareh. Marec se zdi primeren mesec.
9
Igre na olimpijadi Olimpijske igre, ki trenutno polnijo medijski prostor, so skrajno nenavadne. Zdi se, kot da imajo veselje z njimi le mediji in oglaševalci.
3
Surfarji stavkovnega vala Danes pa nekaj o teoriji in praksi stavkovnega vala. Če hočemo plimovanje dobro razumeti, ga je treba izsušiti do samih molekul vode.
5
Riomare Danes pa nekaj o piranskih ribičih. Če bomo že šli v ljuti boj zanje, jih je treba bolje spoznati! Izvedeti, za koga bomo proti sovragu nastavili junaške prsi.
4
Seznam društev, ki financirajo terorizem Danes pa nekaj malega o nevarnostih terorizma in pranja denarja ter kako oboje preprečiti. »I kako? Z registrom dejanskih lastnikov, menda!« vzklikne poštenjak.
5
Zapisi iz močvirja: Neodločeno po krivici Današnji zapis ima predzgodbo. Najprej je nastal kot nekaj drugega in je govoril o nečem drugem. Potem je bila rokometna tekma Slovenija : Nemčija.
3

Kazalo