Kolumne
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.2 od 33 glasov Ocenite to novico!
Igor Vidmar
Igor Vidmar. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Dodaj v

Pravna država deluje. Avstrijska namreč.

Kolumna Studia City
15. junij 2015 ob 21:05,
zadnji poseg: 15. junij 2015 ob 21:30
Ljubljana - MMC RTV SLO

Kupčija s Telekomom je morda res negotova, ne pa tudi premierjevo stališče. Strateški lastnik? Larifari. Cena? Malenkost. Angleži, Angela, kdor koli!

Kaj pa bomo rekli o še hujšem: o tajni odločbi Bruslja, s privolitvijo prejšnje vlade, o tako rekoč namernem sesuvanju vrednosti obeh državnih bank z zmanjševanjem njune konkurenčnosti za depozite državljanov, pa tudi za gospodarske kreditojemalce, za kar smo ju menda dokapitalizirali! Nezaslišano, državomorno?! Demantija ni.

Pa recimo, da je Bruselj gospo Bratušek v to prisilil, a se, kot kaže, to še kar dogaja kljub drugačnim gospodarskim razmeram! Bo gospod Mramor še kdaj govoril o gospodarski suverenosti? A glej čudo, o tem škandalu na nobeni televiziji niti besede.

No, smo pa o družbi zdravja in celo o reformi zdravstvenih financ slišali same lepe vladne besede. Vendar ne bojmo se zdravnikov, kot se jih boji premier, bojmo se njegove dojemljivosti za tuje interese, ko bodo Bruselj ali finančni trgi zahtevali privatizacijo zdravstva - sploh če pride do nove krize, recimo po izgonu iz Grčije evroobmočja, do katere je Slovenija med najnepopustljivejšimi.

Ampak pravna država, ta pa deluje. Avstrijska namreč. Kako nepatriotsko.

Pa še to: kdor verjame, da je bil gospod Zagožen patriot brez vednosti svojega vodje, ta je zrel za kraljestvo belega panterja. Ali za ustavnega sodnika.

Igor Vidmar, Studio City
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
Otoček
# 15.06.2015 ob 21:34
Res je. Naredil je celo vec kot kardinal Rode. Sodeloval je v vseh vecjih krajah in prevarah od osamosvojitve do njegove prepozne smrti.
SamoRes
# 15.06.2015 ob 21:40
Pa še to: kdor verjame, da je bil gospod Zagožen patriot brez vednosti svojega vodje, ta je zrel za kraljestvo belega panterja. Ali za ustavnega sodnika.

To je to!
Otoček
# 15.06.2015 ob 21:33
Hvala Igor. Ti si dokaz ( sicer redek) da je v butalah se nekaj soli.
bobby8
# 15.06.2015 ob 23:41
log
Ta gospod Zagožen je za Slovenijo naredil več, kot bo Igor Vidmar v treh življenjih, če mu bo to seveda dano.
------------------
In kaj je naredil g.Zagožen tako ne precenljivega za Sovenijo?????
Fritz.si
# 16.06.2015 ob 08:51
Kaj je naredil g. Zagožen? V imenu svojih zaslug (kakršnekoli že so), se je zajetno dokapitaliziral z davkoplačevalskim denarjem in državnim premoženjem. Od tega, da je takoj po osamosvojitvi zamenjal majhno in poceni stanovanje za veliko in drago stanovanje v Ljubljani (na račun države) do tega, da ostaja znan kot minister, ki je v kamere izjavil, da on ne more prebrati vsega kar podpiše kot minister in zato ni odgovoren za posledice njegovih podpisov (npr. nakup prenosnih računalnikov po ceni tedanjega VW Golfa za en (1) računalnik).

Ker gre o mrtvih govoriti vse najboljše, bom raje molčal o njegovih drugih 'dosežkih'.
mend055
# 16.06.2015 ob 14:21
Avstrija nikoli ni imela komunizma, zato pa je tam tako kot je.

Pravim, da imajo pa morda ravno zato tako Ustavno sodišče, ki na podlagi enakih dokazov kot v Sloveniji obsodi obtoženega. Pri nas pa ne ...
@twwwter
# 17.06.2015 ob 11:23
Edina šansa za avstrijske obsojence ostaja slej ko prej pritožba na Ustavno sodišče R Slovenije...
rajko.galun
# 16.06.2015 ob 16:11
Igor,Igor,Bruselj je tudi zahteval,da so naše pešnajstkrat dokapitalizirane banke, na lepe oči kreditirale naše tajkunčke.Ostani Igor rajši pri muski,ti je bolj jasna.Me zanima,zakaj ljudje namesto da protestirajo proti prodaji telekoma,ne protestirajo rajši,ker še ni bil nihče obsojen zaradi bančne luknje?
Jocipros
# 17.06.2015 ob 09:29
Pravna država deluje. Avstrijska namreč. POVSEM SOGLAŠAM! Pri nas pa delujejo zakoni, ki so proti ustavi in so si jih naredili katoliki, da bi zajebavali državljane, ki niso katoliki! Primer: DURS, policija, sodišča...
PONEUM
# 08.12.2015 ob 14:34
! Bo gospod Mramor še kdaj govoril o gospodarski suverenosti? A glej čudo, o tem škandalu na nobeni televiziji niti besede

Butalci so ponosni, da zivijo v koloniji...
vojkop5
# 19.06.2015 ob 08:41
Ne gledam imena, kdo napiše in izgovori, da je komentar sovražen, ko se govori o politiki mora spremeniti svoje celice v glavi. V Butalah je marsikaj dovoljeno, samo ne nam navadnim smrtnikom, da bi lahko prišli do normalnega življenja, ko smo plačali davke in prispevke in si lahko le želimo, da ...
mehko koleno
# 18.06.2015 ob 10:57
Ampak pravna država, ta pa deluje. Avstrijska namreč. Kako nepatriotsko.

Pa še to: kdor verjame, da je bil gospod Zagožen patriot brez vednosti svojega vodje, ta je zrel za kraljestvo belega panterja. Ali za ustavnega sodnika.

V Butalah nic novega ,vzgojeni v hlapce pa se kar ploskajo...
Barry Soetoro
# 17.06.2015 ob 18:01
Zakaj tolčete po Ustavnem sodišču, enkrat so rešili enega krivično obsojenega, pa še to se narod zgraža. V redu, so rešili pač napačnega, ampak še vedno je bolj sto krivih spustiti na svobodo kot kaznovati enega samega nedolžnega. Kdor ne verjame, upam da bo krivično obsojen prav on, bo potem povedal, če se splača.
Nekaj jih je že na svobodi, ostali nikoli ne bodo prestajali nobene kazni, ne loti se jih niti zloglasna družbena samozaščita, ki pri nas skrbi za karmo, v odsotnosti normalne države, še kakšnih 90 jih naj rešijo, da bomo prvič dočakali pravico in svobodo za navadnega človeka, pa bo.
Barry Soetoro
# 17.06.2015 ob 17:53
Eh, seveda avstrijska pravna država deluje, če pa jim je zmanjkal denar. Pri nas ni nikomur nič zmanjkalo, sodišča so kvečjemu žalostna, ker se je vmešal Interpol in nismo mogli nič zaslužiti. Ni panike, naša bilanca je še vedno zelo pozitivna, če jih vsake toliko nekaj polovijo, se nam to nikjer ne pozna.
In ravno Vidmar se oglaša, naj raje razloži kdo je njega financiral, med akcijo Slovenija, moja dežela oziroma bosance v lance in srbe na vrbe, takrat se mu je zgleda zdelo, da malo piszdarij ne škodi, in glej, skoraj je dočakal že penzijo, pri istih delodajalcih. Ni slabo za režimskega anarhista, plačano pa pri nas le dobijo.
resnicar
# 16.06.2015 ob 16:58
Navkljub minusom, ki sem jih kasiral. Resno bom jemal Vidmarja, ko se bo spravil na Semoliča, študentske servise in našo birokracijo. Sočna primerjava z Avstrijo tedaj bo trgala gate in Vidmar bo dobil moje spoštovanje tudi na političnem področju, kot ga sicer uživa na glasbenem.
brehme
# 16.06.2015 ob 13:06
Avstrija nikoli ni imela komunizma, zato pa je tam tako kot je.
otto bizantiski
# 17.06.2015 ob 18:05
No ja pričakovat je,da so v Avstriji sodili na podlagi dokazov in samo tako lahko rečemo na deluje pravna država ta članek pove samo politično usmerjenost starega pankerja.
Še enkarat pravna država deluje le če se obsoja ljudi na podlagi dokazov. ves ostalo je eno boljševištično jamranje kako bi lahko na podlagi političnih procesov izločili del družbe iz upravljanja. Primer Patria je bil primer, ko se je izločilo opozicijo od leta 2008 pa do 2015 in se je podlagi politčnega procesa postvljale nelegitimne in nelegalne vlade v Sloveniji.
To je vsa resnica, ki se je danes ne da več popraviti, me zanima kako bi bilo sedaj v Sloveniji, če do primera nikoli ne bi prišlo
.Ali bi še imeli čas debelih krav?
resnicar
# 16.06.2015 ob 11:37
Sedaj je Avstrija prikladna za primerjave, ča pa bi vzeli npr. delovno pravno zakonodajo, trg dela, gospodarsko pravo..... Pa bi Igorju na kraj pameti ne prišlo, da bi se poskušal primerjati z našimi severni sosedi. So bistveno premalo rdeči.
Matejko
# 15.06.2015 ob 22:48
Ne vem zakaj tak problem pri tem ¨novinarju¨ .... Zdaj je navrgel svoje misli, v vsakem stavku drugo. Zakaj pa se ne gre raziskovalnega novinarstva in širši mnozici pojasni o vseh stvareh ki jih omenja ?? Bo prec boljše... v Sloveniji namreč!
Ppiikkaa
# 16.06.2015 ob 10:24
"Pa še to: kdor verjame, da je bil gospod Zagožen patriot brez vednosti svojega vodje, ta je zrel za kraljestvo belega panterja. Ali za ustavnega sodnika. " Vidite, tole je pa sovražni govor, eni očitno smejo, pa se jim ne zgodi nič, ker so pač v sistemu.
log
# 15.06.2015 ob 21:33
Ta gospod Zagožen je za Slovenijo naredil več, kot bo Igor Vidmar v treh življenjih, če mu bo to seveda dano.
Igor Vidmar
link
Banalno perfidna predvolilna finta
15
19. marec 2018 ob 20:15 Spoštovani! Odstop tik pred volitvami? Predajam vam oblast? Banalno perfidna predvolilna finta, pa ne zaradi drugega tira, saj ga podpiramo vsi, četudi smo proti kravji kupčiji z Madžari.
Več novic ...
Kolumne
link
Naša dva odstotka
62
14. julij 2018 ob 06:48 Scenarij je bil relativno dobro začrtan. Ideja je bila, da zasedanje voditeljev Nata ne bi postal Trumpov šov. Ni uspelo. Trump je jasen in glasen, mediji pa smo lačni vsake grožnje, opazke.
Več novic ...
Kazalo