Igor Vidmar. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Igor Vidmar. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Tujina, Berlin, pa dobro ve, kam gremo, tudi brez nemškega nadzornika Luke Koper. Res ni teorije zarote, g. Jazbec, je pa narodna izdaja, kot je delal delavec Luke. In bodo še. Se bo ta vlada zoperstavila TTIP-u, ko pa ga že upošteva, pa še sprejet ni? Dve ministrstvi sta že kapitulirali pod pritiskom tobačnih multinacionalk. Voda naša dragocena na veliko teče v tujino ...

Zato nam je pravosodno ministrstvo v odzivu na uničenje malega podjetnika g. Smrtnika sporočilo: "Izboljšanje plačilne discipline je primarno naloga pogodbenih strank in problem kulture." Pravna država s tem torej primarno nima nič?!? Če to ni potuha divjemu prostemu trgu, kjer večji, močnejši prosto kršijo zakone, ne plačujejo podizvajalcev, delavcev, prispevkov?! Za bankirje, ki so odobrili pajdaški kredit gospe Dimičevi, pa niti pogojne kazni! Kakšna Švica, to še Črna gora ni.

Sporočilo pa je: Slovenci, vsi lahko postanete navadni Smrtniki, lepo darilo za 25-letnico. Česa že? Demokracije, pravičnosti in enakopravnosti? Pa ja. No, svoboda, te je pa kar dosti, kajne? Da, a ne svobode vseh od strahu pred revščino, krivicami, boleznijo. Dosti je svobode za izbrance, za korupcijo, pohlep in oblastniške arogance. Francozi se upirajo, Britanci bodo morda primazali klofuto svoji vladi in Bruslju. Kaj smo pa mi, državljani ali podložniki?

Lahko noč in srečno.