Kolumne
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.7 od 17 glasov Ocenite to novico!
Telekom
Pri prodaji Telekoma seveda notranjepolitična razsežnost ne bi smela biti najpomembnejša, je pa bila vedno doslej odločilna. Foto: BoBo

Dodaj v

Telekom in začetek konca

Tanja Starič
6. junij 2015 ob 09:37,
zadnji poseg: 6. junij 2015 ob 10:12
Ljubljana - MMC RTV SLO

Zgodba o prodaji Telekoma se je z (ne)odločitvijo nadzornikov SDH-ja vrnila na svoje izhodišče – v vlado, torej v vrh slovenske politike.

Ta je danes sicer drugačen, kot je bil v obdobju prve Janševe vlade pred skoraj desetletjem, ko sta Šrotov SLS in Erjavčev DeSUS zaustavila prvi poskus prodaje državnega ponudnika telekomunikacijskih storitev.

A dileme so enake, ker so enaki tudi interesi, ki poganjajo vse bolj iracionalne ideološke spopade nasprotnikov in zagovornikov prodaje državnega premoženja. V tem primeru sicer politika ni ključni akter dogajanja, ampak le podaljšana roka pravih igralcev, ki lahko v primeru takšne ali drugačne odločitve vlade računajo na velike dobičke ali dramatične izgube. Kljub temu pa bo zadnjo odločitev morala sprejeti vlada, s tem pa bo seveda prevzela tudi odgovornost in politične posledice. Te bodo v vsakem primeru pogubne, a le za predsednika vlade Mira Cerarja.

Nobenega dvoma ni, da bo ob nasprotovanju SD-ja in taktiziranju DeSUS-a o prodaji Telekoma odločila ekipa ministrov SMC-ja. Ta bo morala slediti svojemu predsedniku. Če bo Cerar za, bo postal osrednja tarča levega političnega pola, predvsem pa večjega dela javnosti, ki prodaji premoženja tujcem že v izhodišču nasprotuje. Mediji bodo iz arhivov potegnili njegove predvolilne izjave o privatizaciji in s tem dokazovali njegovo dvoličnost. Protestniki ga bodo pred vladno palačo pozivali k odstopu. Politični tekmeci bodo ob vsaki priložnosti, še posebej pa v predvolilnem času, spomnili, da je to tisti premier, ki je prodal pomemben del družinske srebrnine.

Če pa bo Cerar glasoval proti, bo s tem nesorazmerno okrepil moč in vpliv najmanjše partnerice v koaliciji, kar lahko postane nerešljiva težava že jeseni pri sestavljanju proračuna. Zaprl si bo vrata do zavezništva z zmerno desnico, ki ji je SMC, to je zdaj že očitno, v številnih točkah bližje od SD-ja, pa tudi od Desusa. V delu javnosti, ki podpira popolno privatizacijo, bo dokončno obveljal za še eno politično lutko lobijev, ki svojih bankomatov v državnih podjetjih nikakor ne izpustijo iz rok.

Čeprav bodo v štabu na Gregorčičevi v prihodnjih dneh zagotovo skušali najti kompromisno rešitev, zasilnega izhoda predsednik vlade tokrat pravzaprav nima. Odločitev o prodaji Telekoma sicer ne bo zrušila vlade in koalicije, bo pa lahko usodna za politično kariero Cerarja in njegove stranke. Ali kot je že napovedal izkušeni socialnodemokratski poslanec Matjaž Han: Po odločitvi o Telekomu "nič več ne bo, kot je bilo". Pri tem ne gre spregledati tudi prvih javnih prask Cerarja s finančnim ministrom Mramorjem, ki ga je prav tako povzročila privatizacija, le da je v tem primeru šlo za sporni manever slabe banke. Če je bila to napoved rahljanja zavezništva Cerar-Mramor, ki kljub koalicijskim turbulencam brez dvoma določa smer vladne politike, bo tudi to bistveno spremenilo razmerja v koaliciji in še dodatno oslabilo položaj predsednika vlade.

Pri prodaji Telekoma seveda notranjepolitična razsežnost ne bi smela biti najpomembnejša, je pa bila vedno doslej odločilna. Navsezadnje je privatizacija zrušila nekaj predhodnic Cerarjeve vlade, njihove napake pa država še vedno plačuje, tudi s prodajo premoženja. Zato se zdi sporna poteza nadzornikov SDH-ja na svojevrsten način pravična kazen. Sprenevedanja, da o prerazporejanju družbenega bogastva odloča stroka in ne politika, je zdaj konec. Ironija pa je, da najvišje cene ne bodo plačali tisti, ki so vlekli napačne poteze in zdaj v zavetrju opazujejo Cerarjeve muke, ampak politik z enoletnim stažem, ki je volitve dobil z obljubo o drugačni, pravičnejši in bolj pošteni politiki.

Tanja Starič, Radio Slovenija
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
uizzi
# 06.06.2015 ob 09:51
Pri tej prodaji me moti le to, da je v parih mesecih cena delnice padla za 30+%.

Ne morem se otresti občutka, da bo nekdo spet pobral mastno provizijo od edinega ponudnika.
Igor E
# 06.06.2015 ob 09:47
Cerar, če želi obdržati kredibilnost pri ljudeh, ki znajo razmišljati z lastno glavo,,sploh nima druge možnosti, kot da njegova vlada glasuje ZA prodajo. Sprenevedanje SDja, ki je bil v vladi,ki je Telekom uvrstila na spisek podjetij za prodajo,pa je že absurdno otročje.

Levičarji so nam 15 let prodajali nacionalni interes, sedaj pa nam prodajajo "iskanje strateških partnerjev".
qwerty99
# 06.06.2015 ob 09:51
"Telekom in začetek konca" ali medijsko dramatiziranje do neskončnosti.
FemSheppard
# 06.06.2015 ob 11:04
Ista fora kot pri delnicah Mercatorja. Takrat je tista ovenela sova Dagmar Komar (AUKN) preprečila prodajo Agrokorju...zato, da bi ta isti Agrokor eno leto kasneje vseeno kupil Mercator po POLOVIČNI CENI.

Če to ni namerno, potem je edini preostali razlog to, da se v Sloveniji na oblasti (in pripadajočih foteljih) izmenjujejo kronično nesposobni psihomotorični debili.
TinkiB
# 06.06.2015 ob 10:19
Ne vem, od kje ljudjem ideja, da so te firme, ki se prodajajo plačniki v proračun.???? Če so že so pljunek v morje. V proračun večinoma prispevamo z davki 22%, malo si poglejte bruto plačilne liste? Potem si pa malo poglejte, kam gre ta denar, v infrastrukturo siurno ne ( ceste? čeprav ob registraciji plačaš) jama ponikovalnica :) meni je vedno bolj smešno :)
infostriker
# 06.06.2015 ob 10:07
Kaj je v naši državi sploh še Slovensko? ..Kaj je NAŠE? Razn davkov?
mostnica
# 06.06.2015 ob 12:54
Kdo bo povrnil trajno škodo, ki jo je Cerar z Mramorjem povzročil s prodajo Žita in ko sta s tem uničila kmetijstvo v Prekmurju? Kaj storiti z njima? To so kriminalna dejanja proti lastni državi!
legendfritz
# 06.06.2015 ob 11:05
"Telekom in začetek konca" ali medijsko dramatiziranje do neskončnosti." AMEN
TinkiB
# 06.06.2015 ob 10:31
Še ena stvar, ki sem jo spoznal v tujini. Kot tehnični kader smo super delavci, ker znamo razmišljati , kot vodilni kader, se pa prebijemo težko, ker nimamo vizije, vizije v globalnem smislu., pomanjkanje samozavesti in komunikacije, pol pa rep med noge. V Sloveniji, vodilnega kadra ni, samo podrepniki. V moji firmi lahko ima to moč sodelavec, ki je pripeljal novega sodelavca, da ga odpusti (pač je dal besedo zanj ), če ni zadovoljen z njegovim delom. zato mi pa zadeve štimajo :)
the law1
# 06.06.2015 ob 10:26
@TinkiB

Ne vem, od kje ljudjem ideja, da so te firme, ki se prodajajo plačniki v proračun.???? Če so že so pljunek v morje.

Ja, ta je kot tista od Erjavca, da je Zavarovalnica Triglav pomembna za stabilnost pokojninskega sistema. Luknja v pokojninski blagajni je cca 1,7 milijarde EUR in on pravi, da bo z 30 milijoni stabiliziral pokojninski sistem.

Ti nacionalninteresenti so pripravljeni izreči katerokoli laž oz. naredi prav vse za obdržati vplive nad bankomati.
xavi
# 06.06.2015 ob 10:24
Daleč od tega, da bi večji del javnosti prodaji nasprotoval. Večji del javnosti prodajo podpira! Dovol je bilo kraj in izkoriščanja državne lastnine za bogatenje priviligiranih posameznikov in koritnikov..To je potrebno takoj in nemudoma končati in tudi Telekom prodati. Denar pa se naj nameni izključno za zmanjševanje državnega dolga, saj bodo državljane , ki moramo ta dolg preko visokih davkov odplačevati, le ti slej kot prej pogubili. Tudi od enormno visokih davkov imajo koristi samo posamezniki v državi, drugi pa zaradi tega živimo slabše kot bi lahko.
zeitgeist
# 06.06.2015 ob 11:49
MIRO CERAR, MOŽ BESEDA?
1. "Izrazito sem zadržan do prodaje Telekoma" (Miro Cerar, Mladina, 6. junij 2014)
2. "Naša stranka nasprotuje prodaji Telekoma Slovenije in Aerodroma Ljubljana" (Miro Cerar, Reuters, 6. junij 2014)
3. "Dejstvo je, to moramo priznati, da je bilo teh petnajst podjetij dano na spisek dokaj nestrateško, bi rekel nesistematično, brez neke čvrste logike, ampak to je pač preteklost" (Miro Cerar, RTV, 12. januar 2015)
No, nadzorni svet SDH je usodo Telekoma zdaj predal v roke vlade Mira Cerarja, tako da ta odločitev za Mira Cerarja zdaj ni več preteklost.
Pa da vidimo.
FemSheppard
# 06.06.2015 ob 11:13
Treba je izplačevat izbrisane, pa drugo leto varčevalce LB...kaj bo šele, ko pridejo na plačilo vsa tista nesramno draga posojila, s katerimi je genialna šivilja "rešila Slovenijo pred trojko"

Kupnina Telekoma se bo požrla v parih mesecih za plače javne uprave, kaplja v morje.

Ma važno da se kokodaka o 2,5% gospodarski rasti, da se pomiri lačno rajo.
ksljbles
# 06.06.2015 ob 10:53
Ne vem kaj je toliko govora o tem socialističnem mastodontu, ki nezadržno hira, prodajmo ga že enkrat dokler nam sploh še kdo kaj ponudi zanj, naj se javijo tisti ki še uporabljajo telekomove storitve, pa bomo videli koliko jih je, vsakdan manj.
Mindmaster
# 06.06.2015 ob 10:44
Pa še to:

V Evropski uniji ni države, ki bi imela večinski delež v telekomunikacijskem podjetju. Manjšinski delež imajo države, katerih telekomunikacijska podjetja so si na mednarodnem prostoru
s premišljeno strategijo razvoja že zagotovila znaten tržni delež. Vemo pa, kaj se je zgodilo s Telekomovim naskokom na Balkan, ko so mislili, da bodo "carji careva".
TinkiB
# 06.06.2015 ob 10:05
generacija56

Sposobni smo že šli :) ostali sposobni bod šli za nami.
daresi
# 06.06.2015 ob 09:49
Nič novega. Konec koaliciji je napovedal že Janša.
Ferdek
# 07.06.2015 ob 19:51
Vsa Cerarjeva predvolilna morala je padla že v prvem mesecu vladavine.
Prodal /ali pa pokleknil/ se je Bruslju.
Fuj, nebodigatreba.
slopamet
# 06.06.2015 ob 10:57
Vseeno mislim, da če striktno pogledamo samo pogodbo, oz znana dejstva o njej, se mi tale posel zdi slab. Glede na to, da je cena telekoma padla ravno v času prodaje, pa če je to zaradi politike ali zaradi taktike cinvena in deutsche telekoma, mislim da je cena preprosto premajhna.
Sedaj, kot pravijo, imajo na mizi dve zelo slabi možnosti. Nisem ravno podpornik privatizacije, a vidim zakaj bi to v sloveniji storili.
Glede telekoma nisem popolnoma odločen, a če ga hoče kdo kupiti, ga prodajmo po pravični ceni. Mislim celo, da bi v tem primeru veliko volivcev, ki so za privatizacijo dojeli, da je nenazadnje ta posel zelo slab, in bi morali, če ne drugega počakati na pravi čas, se pogovoriti z vpletenimi osebami, da ne bodo zbijali cene v poskusih da preprečijo prodajo telekoma, in to gladko speljejo.
TinkiB
# 06.06.2015 ob 10:37
The law1

Od tega mi nimamo nič od tega, slepilo, za nekatere. Zato sem pa v tujini, redno plačajo in so zadovoljni, mi pa srečni :)
the law1
# 06.06.2015 ob 10:32
@koridor

Cerar bo prodal in najebal politično.

A kaj to nuca, ko bo škoda že narejena. Od največjega proračunskega vplačnika, ki je Telekom bil do debele 0.


Tudi Schroeder je leta 2002 najebal politično, ker je v Nemčiji izvedel nepriljubljene reforme. Toda ravno te nepriljubljene reforme so Nemčijo rešile med krizo. Pravi politiki morajo izvajati tudi nepriljubljene reforme.

Je, pa res da vi socialisti imate radi takšne, ki vam nonstop sadijo rožice oz. imate radi mesečnike ali pa Sirize.

Tudi si eden izmed tistih, ki zagovarja izčrpavanje družbe z izplačevanjem celotnega dobička v proračun oz. zagovarjaš srednjeročni propad družbe.
Mindmaster
# 06.06.2015 ob 10:17
Včeraj je nekdo izračunal, da je trenutna ponujena kupnina za Telekom vredna toliko, kot če bi država 28 let izčrpavala celoten dobiček iz njega. Če ne bi radikalna levica minirala prodaje, bi bila kupnina še višja. Ob teh dejstvih je kristalno jasno je, da bi bila zaustavitev prodaje veleizdaja naroda in da si akterji, ki bi k temu pripomogli, zaslužijo sodni pregon.
generacija56
# 06.06.2015 ob 09:49
Meni osebno je zadeva postala jasna, ko sem videl cvet naših politikov na sprejemu v ameriški ambasadi. Sedaj vem tudi, zakaj je upor SD tako mlačen, saj ima tudi Lukič zguljena kolena....
Podrobnosti, povezave, kdo je v resnici Cinven, bodo prišle v javnost. Brez skrbi.
Vendar, kaj bomo imeli od tega? Sodne postopke, prerekanja politikov.....
Tele figure, ki so se začele sprenevedati že sedaj, pa se bodo skrivale še naprej za hrbti drugih...
Po Janševi, ki je verjetno obljubila in pokasirala bonitete, imamo že drugo nesposobno vlado, ki Slovenskemu narodu povzroča škodo. A res moramo vse to trpeti?
A RES ni v Sloveniji nikogar več?
amigo
# 17.10.2015 ob 07:08
Daleč od tega, da bi večji del javnosti prodaji nasprotoval. Večji del javnosti prodajo podpira! Dovol je bilo kraj in izkoriščanja državne lastnine za bogatenje priviligiranih posameznikov in koritnikov.

Res je naj se rajši bogatijo neznani lastniki Cinvena. Mi bomo vse prodali in delali za hungerlohn.
sagoza
# 05.07.2015 ob 09:10
o Satričeva, ti pa nakladaš. kot prvo s svojo prekoplicirano analizo boš na koncu vedno potegnila taktatko, saj se zgubljaš v detajlih ker ne vidiš širše slike ali je nočeš videti (čigavo trobilo si ne vem SDSovsko?). Bomo videli kaj boš pisala čez eno leto ne čez tri mesece, saj se očitno pripravljaš na fronto.
tonky
# 07.06.2015 ob 16:35
Gremo nacionalni interesenti na juuuuriiiššš...
Meh....
desus
# 07.06.2015 ob 11:11
Cerar ne more prepustiti odločitve o ekonomskem vprašanju enemu veterinarju in njegovi senci trgovskemu pomočniku.
amigo
# 06.06.2015 ob 13:23
Kdor se je izpogajal tako, da bomo TUDI PO PRODAJI davkoplačevalci odgovarjali za tožbe proti Telekomu, ki bo v Cinvenovil lasti MORA V ZAPOR!

No vidiš, to so ti genialni zahodnjaki, dobiček naš, stroški vaši. Nekoč je živel neki Ostap Bender. Njegova parola: Ideja moja, bencin vaš.
quaxy
# 06.06.2015 ob 12:08
Upam, da to pomeni začetek konca posiljevanja Slovenije s strani 'leve' politike in javnega sektorja.
kapljač
# 06.06.2015 ob 11:18
Vlade ki prodajajo skupno premoženje bi se morale razletet na atome
generacija56
# 06.06.2015 ob 11:17
Še vedno nekaterim ni jasno.
Nič ni narobe s privatizacijo Telekoma. Nasprotno. Zaželena je.
Vendar je dejstvo, da ga Slovenci ne morejo SAMI privatizirati, ker imajo le 200 milijonov pršic v vzglavnikih.... Torej ga bo MORAL kupiti tujec in vse gre SAMO v njegov žep.
To, da smo majhna država, k ne more sama akumulirati kapitala ne pomeni, da se moramo prodajati kot prostitutke/ti!!!!!!
Če že prodati, potem tako drago, da se splača!!!!!
In moti to, da so naši politiki le zvodniki. Nesposobni, lažnivi, prodani!
Ker tisto, kar omenjene osebe prodajajo ni njihovo, jim je zelo lahko.......
dusan21
# 06.06.2015 ob 11:07
Vprašanje prodaje TS sploh ni politično kot se zdi na prvi pogled.
Dejstvo je, da je izpogajana cena prenizka. Ne zanima me kdo je in kdo ni strateški partner, saj vsak kupec ki plača kupnino lahko s podjetjem nato počne kar mu pač najbolj ustreza.
Ne moremo prodati nečesa in potem kupcu govorit kaj naj z lastnino počne.
Ko prodaš pač prodaš.
A vprašanje se postavlja če bo morala dati država jamstvo za vse sodne postopke in ostale negativne opcije okoli TS, kakšno ceno smo sploh potem dosegli.
A bomo na koncu, ko bomo potegnili pod računom črto dobili iz te prodaje TS samo še 100-200 miljončkov, pa se že dejansko postavi vprašanje o smiselnosti take prodaje.
Kar se mene tiče to pač ni primerna cena za TS.
Za ta denar lahko mirno rečemo da smo TS vrgli v kanto za meti.
Mindmaster
# 06.06.2015 ob 11:00
slopamet

in bi morali, če ne drugega počakati na pravi čas, se pogovoriti z vpletenimi osebami, da ne bodo zbijali cene v poskusih da preprečijo prodajo telekoma, in to gladko speljejo.


Prej boš dočakal novo ledeno dobo.
kozorog1973
# 06.06.2015 ob 10:44
itak, državljani navadni niso imel nč od telekoma razen preplačenih položnic, govorim seveda o navadnih ljudeh, brez političnega pedigreja oz poznanstev, plačeval smo pa vsi notr od a do ž, da so se razni koritneži lahko vsa ta leta pasl notr, , no dajte povedat koliko je zaposlenih kok dobička je notr, pa dejte primerjavo deutsche telekom pa kok je notr zaposlenih?

http://www.telekom.com/company
the law1
# 06.06.2015 ob 10:34
@Mindmaster

Če ne bi radikalna levica minirala prodaje, bi bila kupnina še višja. Ob teh dejstvih je kristalno jasno je, da bi bila zaustavitev prodaje veleizdaja naroda in da si akterji, ki bi k temu pripomogli, zaslužijo sodni pregon.

Ja, to je tista prav veleizdaja. V imenu zblojene ideologije delajo škodo celemu narodu.
TinkiB
# 06.06.2015 ob 10:02
Razne monopolne družbe, sploh, če so v lasti države so poligon za korupcijo. Država in tukaj mislim parlament naj vzpoztavi:
- pravno državo ( kdor je delal naj bo plačan)
- plačilno disiplino
- odprava nezasluženih privilegijev
- itd.
Nismo vsi enaki, eni prispevamo v proračun bistveno več, kot drugi, dejstvo, pravice pa imamo vsi enake.
breypameti
# 06.06.2015 ob 10:00
Bomo na koncu videli da smo za njega dobili 400 mil.SD je rekel,da ni imel možnosti,zaradi prevelike obrestne mere zadolževanja in vem to je pol izgovor.Nimamo dolgoročnega načrta,ki bi ga skoraj morale sprejeti vse vlade za dobrobit vseh.
RJSlo
# 06.06.2015 ob 12:20
Zaprl si bo vrata do zavezništva z zmerno desnico, ki ji je SMC, to je zdaj že očitno, v številnih točkah bližje od SD-ja, pa tudi od Desusa.
--------------------------------
No ja. Parazitom in pijavkam je vseeno za predznak. Hijene pa, pač igra za javnost, spreminjajo barve in stranke kot nekateri gate/spodnjice.

P. S. Dejstvo je, da se je zelo malo ljudi iz zgodovine naučilo karkoli koristnega. Novinarji, ekonomisti in statistiki so pa sploh ..... svoje sorte. In edino iste vrste ptiči letajo v jati.
koridor
# 06.06.2015 ob 10:10
Cerar bo prodal in najebal politično.

A kaj to nuca, ko bo škoda že narejena. Od največjega proračunskega vplačnika, ki je Telekom bil do debele 0.
TinkiB
# 06.06.2015 ob 10:54
Nekako tako, če naša firma vplača buto bruto cca 35.000€ letno v proračun z 3. zaposlenimi???
Velik ? kam gre denar
the law1
# 06.06.2015 ob 10:15
A dileme so enake, ker so enaki tudi interesi, ki poganjajo vse bolj iracionalne ideološke spopade nasprotnikov in zagovornikov prodaje državnega premoženja.

Bullshit. Tukaj ne gre za nobene ideološke spopade ampak za čisto racionalen zaključek kam so nas pripeljale politike, ki smo jih izvajali zadnjih 25 let. Gre se za med tistimi, ki smo že davno spregledali škodljivost nacionalinteresentske politike, ki ni škodljiva samo iz gospodarskega vidika ampak vpliva tudi na delovanje celotne družbe in tistimi, ki imajo še vedno na očeh zavese indoktrinacije oz. tistimi, ki jih na vsakokratnih volitvah naplahtajo z floskulami tipa socialna država, škodljivosti kapitala (še posebno tujega), itd.
Tao3
# 06.06.2015 ob 12:24
@Igor E 06.06.2015 ob 09:47
Levičarji so nam 15 let prodajali nacionalni interes, sedaj pa nam prodajajo "iskanje strateških partnerjev"


Smo videli levičarski nacionalni interes, ko je Janša Majer prodal Mercator, Istrabenz in Delo pod mizo Šrotu in Bavčarju, da sta jih uničila.
Tao3
# 06.06.2015 ob 12:22
Kdor se je izpogajal tako, da bomo TUDI PO PRODAJI davkoplačevalci odgovarjali za tožbe proti Telekomu, ki bo v Cinvenovil lasti MORA V ZAPOR!

Spet bomo davkoplačevalci krili kapitalistu izgube! Dobički bodo logično šli v UK.

Pa kaj je možno, da imamo tako nesposobne pogajalce? Prodajamo pod ceno, pa še odgovarjali bomo za zadeve PO PRODAJI!?!? Kupi ine naj bo tvoje ali pa ne kupi. Spet ne tič ne miš!
generacija56
# 06.06.2015 ob 10:07
Najboljše bi bilo, če bi Cerar po študiju v ZDA tam tudi ostal.
Pa je očitno bolj koristen svojim štipendistom tukaj.
generacija56
# 06.06.2015 ob 12:17
Včasih pogrešam Jelinčiča.....
Verjetno je edini, ki bi lahko v tem kokošnjaku, ki ga imenujemo parlament, nekaznovano povedal: Ni potrebno počepniti pred vsakim, ki ti ponudi prgišče dolarjev.....
Sedaj ni nikogar. In državljane nas je lahko tudi sram.....
Tanja Starič
link
Komentar: Obrambni ukrep v predvolilni ofenzivi
123
15. marec 2018 ob 07:14 Če oluščimo presenetljivo ostre besede, s katerimi je odhajajoči predsednik slovenske vlade Miro Cerar sinoči dramatično pojasnil svoj odstop, je sporočilo jasno.
Več novic ...
Kolumne
link
Naša dva odstotka
63
14. julij 2018 ob 06:48 Scenarij je bil relativno dobro začrtan. Ideja je bila, da zasedanje voditeljev Nata ne bi postal Trumpov šov. Ni uspelo. Trump je jasen in glasen, mediji pa smo lačni vsake grožnje, opazke.
Več novic ...
Kazalo