Kolumne - Zgodbe
Palestina "Evropska unija Palestincem pošilja zelo pomembno sporočilo, da nismo sami, da EU podpira dve državi, da ne smemo obupati. Podporniki dveh držav v Evropi delajo, kar je prav," je v pogovoru za ...
6
Svet nezaupanja Komu zaupati v današnjem svetu, je vprašanje, s katerim se spopada že vsak posameznik, pa naj gre za iskanje dela, prave šole, banke, partnerja, sogovornika ali volilno dilemo.
2
Kontrarevolucije v arabskem svetu Bil je začetek leta 2011, ko so v severni Afriki na ulice privrele množice in zahtevale konec kleptomanskih diktatur in vrnitev dostojanstva.
21
Reševanje evra Pretekli konec tedna je Portugalska končala program pomoči trojke – Mednarodnega denarnega sklada, Evropske komisije in Evropske centralne banke.
9
Ponavljanje "Nikoli več" pomeni, da nam je spodletelo "Genocid je poguben opomin, da se tudi najhujše nočne more lahko uresničijo," je na spominski slovesnosti ob 20. obletnici genocida v Ruandi dejala ameriška veleposlanica pri OZN-u in avtoriteta ...
9
Institucionalizacija revščine Če bo hotela Slovenija zmanjšati zunanji dolg, bo morala še nižati pokojnine, javne izdatke in zaposlenost v javnem sektorju, zatrjuje finančni minister Uroš Čufer.
25
(R)evolucija v Bosni in Hercegovini? Ob 20. obletnici pokola na tržnici Markale, 5. februarja, je v Bosni in Hercegovini znova zagorelo.
12
Peklenski trikotnik Sirija po treh letih vojne, v katero so se vmešali prav vsi, izginja. Toda ne krvavi več samo Sirija, krvava državljanska vojna duši porušeni Irak, znova se maje tudi krhki Libanon.
Kazalo