Polona Fijavž
Ko želi Nemčija omejiti priseljevanje, Slovenija postavi ograjo
Kolumna Polone Fijavž, 13. november 2015 ob 11:37 V Uradu kanclerke so prejšnji teden hvalili odlično sodelovanje s Slovenijo pri ravnanju z begunci. Da se Merklova in Cerar redno slišita in usklajujeta, so povedali. To je bilo v ponedeljek.
Poljaki imajo gospodarske in politične stabilnosti dovolj
81
27. oktober 2015 ob 14:05 Direktor živalskega vrta, ki je v času komunizma zelo želel ustreči birokratom, je namesto živega slona za živalski vrt kupil napihljivega.
Teorija kaosa
75
6. julij 2015 ob 16:23 Ko so na ZDF-ju v nedeljo zvečer v posebnem programu predstavljali izide referenduma v Grčiji, njihov poročevalec iz Aten ni mogel skrivati razočaranja nad izidom.
Kaj si želijo Poljaki?
28
25. maj 2015 ob 15:53 Poljska je edina država v Evropski uniji, ki se je izognila recesiji. Njen BDP raste najhitreje v EU-ju, od leta 2008 je narasel kar za 20 odstotkov.
Sirija brez prihodnosti
2
10. september 2013 ob 18:45 Po dveh letih in pol, 100 tisoč mrtvih v napadih s konvencionalnim in kemičnim orožjem, je zadnji dovolj pretresel ameriškega predsednika Obamo, da je napovedal povračilne ukrepe in govoril o ...
Erdoganova Turčija
1
12. junij 2013 ob 13:53 Tempo protestov na trgu Taksim v Carigradu se stopnjuje, stopnjuje se tudi agresivna retorika vsemogočnega turškega premierja Erdogana.
Spopad s preteklostjo
8
7. maj 2013 ob 21:12 "Spoštovani kolegi, vsaka kaplja krvi je naš madež. Naš cilj ni oblast in težko bi vladali, če bi se morali bati svojih državljanov."
Krvavo desetletje "ZDA so prijateljice Iračanov. Naše zahteve so uperjene v režim, ki njih zasužnjuje, nas pa ogroža. Ko ga bomo ustavili, bodo najhitrejšo in največjo korist od tega imeli Iračani, Iračanke in ...
27
Varčevalna bomba Vodilna ekonomista Mednarodnega denarnega sklada sta kot dobrodošlico letu 2013 izdala poročilo, v katerem sta črno na belem zapisala, da so varčevalni ukrepi preveč nepredvidljivi, da bi lahko bili ...
25
Demonstracije, protesti, zahteve, pobude Po Grčiji, Španiji, Portugalski in tudi Italiji so množični protesti vse bolj pogosti tudi v Sloveniji.
5
Globusov intervju z Noamom Chomskim: "Kapitalizem slabi demokracijo" S profesorjem lingvistike, filozofom, aktivistom in večnim borcem proti nepravičnostim v sistemih se je v Bostonu v Massachusettsu pogovarjala voditeljica Globusa Polona Fijavž.
83
Julian Assange: politična drama "Politični jezik je narejen tako, da laži zvenijo resnično in je umor spoštovan ..." je nekoč zapisal George Orwell.
18
Kazalo