Tanja Starič
Na vlaku strahov
Kolumna Tanje Starič, 27. januar 2017 ob 08:02 Če bi bila vodilna parlamentarna in vladna SMC tradicionalna stranka – kot sta še vedno SDS in SD, pred leti pa tudi LDS –, bi dan po glasovanju o zakonu o tujcih razpadla, z njo pa tudi koalicija ...
148
Nov predsednik, nova pravila
168
10. november 2016 ob 09:20 Nobenega dvoma ni, da je slovenska politika skrbno spremljala "zgodovinsko" ameriško predsedniško tekmo, ne samo zaradi svetovnih geopolitičnih in ekonomskih premikov, ki jih lahko povzroči zmaga ...
Volitve in ruska ruleta
74
25. oktober 2016 ob 09:16 SDS je z novo interpelacijo potrdil, da stranka resno računa na predčasne volitve prihodnje leto.
Vlada po Mramorju
54
14. julij 2016 ob 06:36 Odstopil je objektivno najmočnejši minister Cerarjeve vlade; Dušan Mramor kot varuh državne blagajne je nesporno določal okvire ekonomske politike vlade - od pogajanj s sindikati, privatizacije ...
Mrtvi tek
28
2. julij 2016 ob 06:59 Zdaj je jasno – vlada Mira Cerarja nima več veliko možnosti, da bi končala redni mandat. Barometer sprememb je seveda tudi tokrat Karl Erjavec.
Spopad za glasove starejših volivcev
46
15. junij 2016 ob 12:25 Desus in Karl Erjavec sta znova poskrbela za politični preobrat. Potem ko je koalicija ministrici Anji Kopač Mrak že pred časom zagotovila podporo, ji je Erjavec to v zadnjem trenutku odrekel.
Mediji brez novinarjev
29
3. maj 2016 ob 07:53 V globoki senci družbenih sprememb se v slovenskem prostoru temeljito preureja medijska krajina.
Desnica na razpotju Spor med Novo Slovenijo in SDS-om, ki se je zaostril po znamenitih žvižgih Ljudmili Novak na ljubljanskem zboru v "obrambo domovine", seveda ni prvi konflikt na desnici v slovenski strankarski ...
136
Zaradi interesov države Cerar je ministra Mramorja zaščitil, kot je dejal, zaradi interesov države.
8
Minister Mramor pa nič Kako se bo razpletla afera o spornih dodatkih, ki je močno zatresla položaj najmočnejšega ministra v slovenski vladi Dušana Mramorja?
118
Cerar nima veliko izbire: čakajo ga ministrske menjave Premier Miro Cerar ob vstopu v novo leto, ki bo hkrati tudi drugo leto mandata njegove vlade, nima veliko izbire.
26
Na desno in naprej Politična levica je več kot desetletje po razpadu LDS-a zaman iskala novo organizacijsko formo in vsebino.
38
Najtežja preizkušnja Vlada Mira Cerarja, ki je prisegla pred enim letom, je imela – kljub dvomom dela javnosti o njenih sposobnostih – izhodiščno prednost.
5
Kdo bo plačal najvišjo ceno za krizo medijev? Dejstvo je: število medijev in novinarjev se radikalno zmanjšuje.
12
Leto dni od volitev Pred enim letom so šli državljani Slovenije na predčasne volitve, na katerih je nepričakovano prepričljivo zmagala Stranka Mira Cerarja.
6
Telekom in začetek konca Zgodba o prodaji Telekoma se je z (ne)odločitvijo nadzornikov SDH-ja vrnila na svoje izhodišče – v vlado, torej v vrh slovenske politike.
45
Igra prestolov Seznam podjetij in lastniških deležev, ki jih bo država še prodajala, je verjetno po naključju prišel v javnost istega dne kot razvpita sodba ustavnega sodišča v primeru Patria.
65
Cunami Veberkom Politični samomor ministra za obrambo Janka Vebra ne bo imel pomembnih kratkoročnih političnih učinkov.
34
Novi brezoblični strici iz ozadja Vlada Mira Cerarja je v zadnjem tednu doživela nekaj hudih političnih pretresov; tako hudih, da je premier včeraj stopil pred mikrofone in državljane pozval, naj "ne nasedajo manipulacijam".
107
Po rebalansu proračuna - rebalans koalicije Potrditev proračuna je minila v znamenju koalicijskega spora med predsednikom DeSUS-a Karlom Erjavcem na eni strani in premierjem Mirom Cerarjem ter finančnim ministrom Dušanom Mramorjem na drugi ...
43
Kazalo