Tanja Starič
Komentar: Obrambni ukrep v predvolilni ofenzivi
Kolumna Tanje Starič, 15. marec 2018 ob 07:14 Če oluščimo presenetljivo ostre besede, s katerimi je odhajajoči predsednik slovenske vlade Miro Cerar sinoči dramatično pojasnil svoj odstop, je sporočilo jasno.
123
Spopad v Twin Peaksu
4
13. marec 2018 ob 06:36 V razvpiti knjigi Fire and Fury (Ogenj in bes) je eden najzanimivejših delov zagotovo opis zgodovinskega volilnega večera, ko je v nasprotju s pričakovanji slavil kontroverzni Donald Trump.
Volilno leto in skok v neznano
53
31. december 2017 ob 11:00 Super volilno leto 2018, ki se bo v resnici končalo šele spomladi leto pozneje z izborom novih evropskih poslancev, bo zarisalo nov politični zemljevid za najmanj en, morda celo za več mandatov.
Krhko ravnotežje
19
4. september 2017 ob 08:10 Borut Pahor je z zdaj že znamenito fotografijo, na kateri v predsedniški obleki prepričljivo lovi ravnotežje na supu, odprl letošnjo volilno tekmo.
Izgubljena karta iz rokava
47
23. julij 2017 ob 08:44 V slovenski politični zgodovini sta dva premierja zahtevala glasovanje o zaupnici in tako presekala vse nevarnejša razmerja med strankami vladne koalicije.
Neobičajen molk slovenske politike
9
28. junij 2017 ob 16:55 Slovenska politika je pred razglasitvijo sodbe arbitražnega sodišča neobičajno molčeča.
Alternative
49
23. maj 2017 ob 07:06 Odločitev SDS-a, da na kongresu ne bo predstavila svojega kandidata – kandidatke za predsedniške volitve, je potrdila, da je za Janeza Janšo Borut Pahor še vedno sprejemljiva rešitev.
Na vlaku strahov Če bi bila vodilna parlamentarna in vladna SMC tradicionalna stranka – kot sta še vedno SDS in SD, pred leti pa tudi LDS –, bi dan po glasovanju o zakonu o tujcih razpadla, z njo pa tudi koalicija ...
148
Nov predsednik, nova pravila Nobenega dvoma ni, da je slovenska politika skrbno spremljala "zgodovinsko" ameriško predsedniško tekmo, ne samo zaradi svetovnih geopolitičnih in ekonomskih premikov, ki jih lahko povzroči zmaga ...
168
Volitve in ruska ruleta SDS je z novo interpelacijo potrdil, da stranka resno računa na predčasne volitve prihodnje leto.
74
Vlada po Mramorju Odstopil je objektivno najmočnejši minister Cerarjeve vlade; Dušan Mramor kot varuh državne blagajne je nesporno določal okvire ekonomske politike vlade - od pogajanj s sindikati, privatizacije ...
54
Mrtvi tek Zdaj je jasno – vlada Mira Cerarja nima več veliko možnosti, da bi končala redni mandat. Barometer sprememb je seveda tudi tokrat Karl Erjavec.
28
Spopad za glasove starejših volivcev Desus in Karl Erjavec sta znova poskrbela za politični preobrat. Potem ko je koalicija ministrici Anji Kopač Mrak že pred časom zagotovila podporo, ji je Erjavec to v zadnjem trenutku odrekel.
46
Mediji brez novinarjev V globoki senci družbenih sprememb se v slovenskem prostoru temeljito preureja medijska krajina.
29
Desnica na razpotju Spor med Novo Slovenijo in SDS-om, ki se je zaostril po znamenitih žvižgih Ljudmili Novak na ljubljanskem zboru v "obrambo domovine", seveda ni prvi konflikt na desnici v slovenski strankarski ...
136
Zaradi interesov države Cerar je ministra Mramorja zaščitil, kot je dejal, zaradi interesov države.
8
Minister Mramor pa nič Kako se bo razpletla afera o spornih dodatkih, ki je močno zatresla položaj najmočnejšega ministra v slovenski vladi Dušana Mramorja?
118
Cerar nima veliko izbire: čakajo ga ministrske menjave Premier Miro Cerar ob vstopu v novo leto, ki bo hkrati tudi drugo leto mandata njegove vlade, nima veliko izbire.
26
Na desno in naprej Politična levica je več kot desetletje po razpadu LDS-a zaman iskala novo organizacijsko formo in vsebino.
38
Najtežja preizkušnja Vlada Mira Cerarja, ki je prisegla pred enim letom, je imela – kljub dvomom dela javnosti o njenih sposobnostih – izhodiščno prednost.
5
Kazalo