Beremo
slice
Filmska recenzija: Transcendenca
Z obetajočo igralsko zasedbo, ki pa ne uspe rešiti filma, 18. april 2014 ob 15:58 Odkar človeštvo obstaja, stremi k temu, da bi se naši zanamci rodili v tehnološko še naprednejši, učinkovitejši in inteligentnejši svet neskončnih možnosti.
Susan George: Kako zmagati v razredni vojni (priročnik za kapitaliste)
24
31. marec 2014 ob 08:02 Da je ves svet v permanentni razredni vojni, ni dvoma. Vprašanje je, kako v njej prevladati. Susan George ponuja odgovor. In to kot nasvet tistim, ki so za vojno odgovorni: superbogatim.
Glavaš: revni bratranec Hannibala Lecterja in nesojeni veleposlanik Hrvaške v Ljubljani
42
20. februar 2014 ob 08:00 Resnični politični triler o okoliščinah, ki omogočajo podpovprečnemu posamezniku, da postane gospodar življenja in smrti. Poslanec, mučenik, bojevnik za hrvaštvo in vojni zločinec v enem.
Jeffrey Tayler: Džihadistke zgoraj brez
8
20. januar 2014 ob 11:29 Kdo so aktivistke skupine Femen, kako so organizirane, kako opredeljujejo svoj boj? Avtor nam Femen sicer približa, manjka pa kritična analiza delovanja skupine.
Haruki Murakami: Brezbarvni Cukuru Tazaki in njegova leta romanja
2
7. januar 2014 ob 09:22 Priznani japonski avtor Haruki Murakami nas v svojem zadnjem delu zopet popelje na bolečo pot polno krhkosti, iskanja in soočenja, tokrat ob spremljavi Franza Liszta.
Maks Soršak, vratar mesta in vratar srca* Knjiga Maks, vezni igralec mesta je posvetilo velikemu človeku, ki je svoje sledi pustil v številnih, ne le umetniško-kulturnih dejavnostih, in knjiga, ki spominja na srčno kulturo kot tisto, ki nas ...
2
Chad Harbach, Umetnost obrambe in napada: Roman o bejzbolu, roman o življenju V središču romana Umetnost obrambe in napada je en sam ponesrečen met v igri bejzbola, ki sproži vrtinec dogodkov. A to ni le roman o športni igri, ampak predvsem o igri življenja.
1
Khaled Hosseini: In v gorah odzvanja Drži: trije romani o življenju v Afganistanu so bili po letu 2001 zagotovo pametna tržna poteza. A zahodni bralci zato nič manj ne potrebujejo knjige, ki državo predstavlja še kako drugače kot "tam, ...
2
Jojo Moyes: Ob tebi Britanski avtorici Jojo Moyes je uspelo napisati roman o invalidu in njegovi družabnici, ki ni ne temačen ne depresiven, pa tudi osladen in solzav ne. Tudi zares srečnega konca ne premore.
Novorojen: Zgodba o ljubezni, vojni, materinstvu, upanju ... Sarajevu "To knjigo sem napisala z željo ujeti prejo lepote in človeške strasti med mnogimi krivicami, ki so jih utrpeli. To knjigo sem napisala, ker ne smemo pozabiti."
4
Rafik Schami: Mračna plat ljubezni Danes od vojne razdejana Sirija ima dolgo zgodovino klanskega nasilja in krvnega maščevanja. A v zadnjem romanu Rafika Schamija ne manjka niti sožitja, prijateljstva in veselja do življenja.
1
Bo Gone Girl velika literarna uspešnica tega poletja? Medtem ko 50 odtenkov sive počasi izginja med prežvečene literarne fascinacije, se odpira sezona lova na "veliki roman poletja". Bi to lahko bila napeta kriminalka Gone Girl, ki je takoj po izidu ...
4
J. K. Rowling: Nadomestne volitve Kmalu po izidu prvega romana Rowlingove za odrasle so časopisne stolpce začeli polniti kritiki s svojimi strahovi, kaj bo, ko bodo za knjigo po nesreči poprijeli njihovi otroci in naleteli na svet, ...
1
Jo Nesbø: Pentagram Leta 2009 smo lahko prvič brali Joja Nesbøja v slovenščini. Obsežni roman Taščica se odlikuje po svoji kompleksnosti, prepletenosti preteklosti in sodobnosti ter več vzporednih pripovednih linijah.
Bekim Sejranović: Lepši konec Poskus ni najbolje uspel: roman, ki ga odlikujeta popolna, skoraj boleča neposrednost in izredno tekoča berljivost, dobi medel in skoraj sladkobno izpet konec. In to, kakor razlaga pisec, v ...

Citat
link
Charles Caleb Colton
21. april 2014 ob 20:05 Ljudje se bodo za vero borili: zanjo bodo pisali, se bojevali - vse, le živeli ne bodo zanjo.
Več novic ...
Izbor
Kazalo