Beremo
slice
Ana Svetel: Lepo in prav
Ljubljana: LUD Literatura, 2015, zbirka Prišleki, 3. maj 2016 ob 16:01 Pesniški prvenec Ane Svetel Lepo in prav se ne sramuje svoje mladosti in začetniškosti.
Marija Švajncer: Pisane pesmi
26. april 2016 ob 17:06 Marija Švajncer, profesorica filozofije na Univerzi v Mariboru, je po bogatem znanstvenem delu v zadnjih štirih letih znova zaživela kot pesnica, kot da bi se lirski del njene osebnosti osvobodil ...
Vicenç Pagès Jordà: Pismo angleški kraljici
2. maj 2016 ob 18:10 Ali je mogoče, da priznan in izkušen pisatelj napiše pravljico, preprosto zgodbo iz užitka? Kaj bi k temu dejali književni kritiki in strokovnjaki s področij, katerih bi se zgodba dotikala?
Breda Smolnikar: Si dekle ali si žena (izključno za starejše)
20. april 2016 ob 13:06 Breda Smolnikar je z jubilejno avtorsko kompilacijo pripovedk s povednim naslovom Si dekle ali si žena , med katerimi je bila večina že objavljenih, vendar jih tokrat predstavlja v novi preobleki, s ...
Frédéric Beigbeder: Oona & Salinger
1
14. april 2016 ob 13:47 Govoriti o romanu Frédérica Beigbederja Oona in Salinger kot o ljubezenski zgodbi je veliko premalo. Roman je tako večplasten, da ga enoznačna karakteristika siromaši in mu jemlje pravo vrednost.
Beremo: Kuhinja z razgledom Profesorica antropologije antičnih svetov in antropologije spolov Svetlana Slapšak se v svojih esejih o hrani pod naslovom Kuhinja z razgledom igrivo sprehaja od artičoke do torte, od moške debate o ...
Jasmin B. Frelih: Ideoluzije Da v kratkoprozni zbirki Ideoluzije Jasmina B. Freliha ne gre za poljuben izbor zgodb, ampak za delo, ki je precej konceptualno, izdaja že uvod v zbirko.
1
Evald Flisar: Besede nad oblaki Roman Evalda Flisarja Besede nad oblaki je po svoji zgradbi in pisavi v marsičem zelo poseben.
3
Kurt Vonnegut: Bog vas blagoslovi, gospod Rosewater Eno zgodnejših del Vonnegutovega literarnega kanona je vredno najprej klasificirati: je to roman ali zgolj (in predvsem) humanistična meditacija na avtorjeve priljubljene teme socialne države, ...
Kaja Teržan: Delta Kaja Teržan, v prvi vrsti plesalka, performerka in koreografinja, je novo ime na slovenskem pesniškem zemljevidu.
Sonja Votolen: Na lepi postelji iz peska Pesnica Sonja Votolen v zbirki Na lepi postelji iz peska / Sur un beau lit de sable prinaša erotično poezijo v najbolj žlahtnem in privzdignjenem pomenu besede, verze, ki presenečajo s svojo ...
Franco Arminio: Razglednice od mrtvih Trenutek konca je zajet v genskem zapisu vse narave. A čeprav je smrt edina zanesljiva in najbolj naravna stvar na svetu, nas vedno preseneti. Čudimo se, ko nastopi zares.
Matjaž Lunaček: Beatus ille qui … Prozni prvenec, zbirka kratkih zgodb in proznih krokijev Matjaža Lunačka Beatus ille qui … je kar se le da heterogen, kar je za prvence, ki so pogosto seštevek vsega, kar je avtor do takrat napisal, ...
6
Sjón: Modra lisica; Fant, ki ga ni bilo Sjónovo Modro lisico sestavljata dve pripovedni liniji, umeščeni v iste časovne koordinate: nekaj januarskih dni leta 1883.
Leonora Flis: Upogib časa Ko je slovenska pisateljica, esejistka in novinarka Nataša Kramberger izdala svoje "časopisne pripovedi o Berlinu" Brez zidu , se je to zdelo zgolj naključje.

Citat
link
Igor Stravinski
4. maj 2016 ob 21:55 "Mojo glasbo najbolje razumejo otroci in živali."
Več novic ...
Izbor
Kazalo