Beremo
slice
David Bedrač: Tvoj nakupovalni voziček
30. september 2014 ob 08:43 Knjiga Davida Bedrača Tvoj nakupovalni voziček sodi v tisti korpus pesniških besedil, ki skušajo iznajti novo preživetveno strategijo.
Haruki Murakami: Kronika ptiča navijalca
29. september 2014 ob 09:17 Murakamijeve romane lahko v grobem razdelimo v dve kategoriji, nekatera najobsežnejša dela (npr.
J. M. Coetzee: Jezusovo otroštvo
1
23. september 2014 ob 09:41 Nobelov nagrajenec in dvakratni dobitnik Bookerjeve nagrade John Maxwell Coetzee je lani objavil svoj trinajsti roman Jezusovo otroštvo, delo s skrivnostnim naslovom, ki odpira številna vprašanja in ...
Aleš Šteger: Odpusti
1
16. september 2014 ob 19:03 Na začetku Štegrovega romana Odpusti se srečamo z dramatis personae, v prvem odstavku pa lahko med drugim preberemo: "Niso edino, kar šteje, gosto tkanje brokatnega odrskega zastora, teža megle, ki ...
George Orwell: Živalska farma in Pot v Wigan
16
10. september 2014 ob 17:49 O Georgeu Orwellu alias Ericu Arthurju Blairu običajno govorimo predvsem v povezavi z romanoma 1984 (1949) in Živalska farma (1945), ki ostajata njegovi najbolj znani deli, tako rekoč popkulturna ...
Igor Pison: Zasilni izhodi Leta 1982 rojeni Igor Pison s knjigo Zasilni izhodi na nov način posega v koordinatni sistem slovenske družbe v Trstu.
Gabriela Babnik: Nočne pokrajine Po treh romanih so Nočne pokrajine prva knjiga kratke proze Gabriele Babnik; osem po dolžini precej raznolikih zgodb se stilno bistveno ne razlikuje od njenih romanov.
Petra Kolmančič: P(l)ast za p(l)astjo Pesnica Petra Kolmančič je po izobrazbi filozofinja in sociologinja kulture. Nič čudnega torej, da se je filozofija naselila v njene pesmi, toda pri tem se ni zgodilo, da bi jim zagospodovala.
Kurt Vonnegut ml.: Klavirski avtomat Vonnegut, ameriški satirik, humanist in kritik družbenih anomalij, je leta 1952 objavil romaneskni prvenec Klavirski avtomat (Player Piano), s katerim je takoj zacementiral prepoznavni slog.
2
Cvetka Bevc: Libar "Nepopisani listi so kot gajbica za backa iz Malega princa," pravi Adam Jereb, junak Libarja, s katerim se začne istoimenska zbirka zgodb Cvetke Bevc.
Ilan Pappe: Ideja Izraela Medtem ko je Izrael, oziroma ideja Izraela, za nekatere zgodba o odrešitvi, junaštvu in zgodovinski pravici, je za vedno več ljudi simbol zatiranja, kolonizacije in etničnega čiščenja.
63
Barbara Jurič: Iskanje hrane Prvenec Barbare Jurič Iskanje hrane že z naslovom sugerira, da gre za poezijo, ki stavi vsaj na konotativno raven, če že ne na metafore in druge figure.
Jure Jakob: Delci dela Nova pesniška zbirka Jureta Jakoba Delci dela je dobila naslov po osrednjem ciklu petnajstih pesmi, sestavljenih iz nizov trivrstičnih verzov.
David Graeber: Fragmenti anarhistične antropologije Kratko uvodno besedilo pojasni, da Fragmenti anarhistične antropologije , ki so zbir misli, osnutkov potencialnih teorij in manifestov, prinašajo " bežen pogled na očrt korpusa radikalne teorije, ki ...
3
Manfred Koch: Lenoba "Demoniziranje lenobe je očitno hrbtna plat malikovanja dela. Zato je priporočljivo, da si na hitro prikličemo v spomin zgodovino zelo različnih odnosov do dela. Potem se bo pokazalo, da lenoba, ...

Citat
link
Jean Paul
30. september 2014 ob 15:22 Spanec, bogastvo in zdravje morajo biti na kocki, da lahko v njih resnično uživamo.
Več novic ...
Izbor
Kazalo