Beremo
slice
Brane Senegačnik: Tišine
Celjska Mohorjeva družba, 2014, 20. oktober 2014 ob 20:03 "Se spoznavamo samo zato, da se izgubimo?" se sprašuje Brane Senegačnik v pesniški zbirki Tišine, v eni izmed pesmi v ciklu Appassionate.
Andrej Arko: Hudomušnice
14. oktober 2014 ob 09:29 Avtor Andrej Arko se že na začetku Hudomušnic pošali, da ga je k natisu zbirke spodbudil nekdanji direktor.
'Pripada nam neslavni naslov najnevarnejše vrste v analih biologije'
36
12. oktober 2014 ob 18:56 Kako smo zavladali našemu planetu? Kako smo ustanovili mesta, začeli verjeti v bogove, narode in človekove pravice? In zakaj smo postali sužnji birokracije, potrošništva in iskanja sreče?
J. G. Ballard: Suša
8. oktober 2014 ob 11:37 Slovensko založništvo ima z Jamesom Grahamom Ballardom (1930-2009) očitno težave, kot kaže, se mu zdi preveč banalen ali žanrsko (ne)osmišljen avtor, zato ga preprosto ne prevajajo.
Bolañov 2666, pričevalec časa ob prehodu v 21. stoletje
9. oktober 2014 ob 13:48 Čilski pisatelj Roberto Bolaño je delo 2666 pisal pet let z zavestjo o prežeči smrti.
Matjaž Lunaček: Telovadci nad prepadom Telovadci nad prepadom so tiste vrste knjiga, ki jo, ko jo zagledaš, težko prezreš.
1
Miriam Drev: Nemir Roman Nemir avtorice Miriam Drev se odvija na območju treh držav: Slovenije in njenih sosed Avstrije in Madžarske, skozi spomine in pripovedi pa je prisotna tudi daljna Indija.
1
David Bedrač: Tvoj nakupovalni voziček Knjiga Davida Bedrača Tvoj nakupovalni voziček sodi v tisti korpus pesniških besedil, ki skušajo iznajti novo preživetveno strategijo.
Haruki Murakami: Kronika ptiča navijalca Murakamijeve romane lahko v grobem razdelimo v dve kategoriji, nekatera najobsežnejša dela (npr.
J. M. Coetzee: Jezusovo otroštvo Nobelov nagrajenec in dvakratni dobitnik Bookerjeve nagrade John Maxwell Coetzee je lani objavil svoj trinajsti roman Jezusovo otroštvo, delo s skrivnostnim naslovom, ki odpira številna vprašanja in ...
1
Aleš Šteger: Odpusti Na začetku Štegrovega romana Odpusti se srečamo z dramatis personae, v prvem odstavku pa lahko med drugim preberemo: "Niso edino, kar šteje, gosto tkanje brokatnega odrskega zastora, teža megle, ki ...
1
George Orwell: Živalska farma in Pot v Wigan O Georgeu Orwellu alias Ericu Arthurju Blairu običajno govorimo predvsem v povezavi z romanoma 1984 (1949) in Živalska farma (1945), ki ostajata njegovi najbolj znani deli, tako rekoč popkulturna ...
16
Igor Pison: Zasilni izhodi Leta 1982 rojeni Igor Pison s knjigo Zasilni izhodi na nov način posega v koordinatni sistem slovenske družbe v Trstu.
Gabriela Babnik: Nočne pokrajine Po treh romanih so Nočne pokrajine prva knjiga kratke proze Gabriele Babnik; osem po dolžini precej raznolikih zgodb se stilno bistveno ne razlikuje od njenih romanov.
3
Petra Kolmančič: P(l)ast za p(l)astjo Pesnica Petra Kolmančič je po izobrazbi filozofinja in sociologinja kulture. Nič čudnega torej, da se je filozofija naselila v njene pesmi, toda pri tem se ni zgodilo, da bi jim zagospodovala.

Citat
link
Ivanka Mežan
23. oktober 2014 ob 18:30 "Ne samo mitraljez ali puška, orožje je bila tudi beseda."
Več novic ...
Izbor
Kazalo