Beremo
slice
Manfred Koch: Lenoba
Knjiga o "težavni disciplini", 23. julij 2014 ob 08:46 "Demoniziranje lenobe je očitno hrbtna plat malikovanja dela. Zato je priporočljivo, da si na hitro prikličemo v spomin zgodovino zelo različnih odnosov do dela. Potem se bo pokazalo, da lenoba, ...
Milan Jesih: Lahkoda
17. julij 2014 ob 14:30 Čeprav je Milan Jesih prvo knjigo leta 1972 naslovil zelo modernistično Uran v urinu, gospodar!, podobno, vendar malo manj bizarno, tudi še dve – Kobalt in Volfram –, je leta 1989 s knjigo, ki ji je ...
Blaž Lukan: Pričakujem pozornost
15. julij 2014 ob 09:43 Blaž Lukan se v zbirki Pričakujem pozornost posveča predvsem vprašanju zasebnega in javnega ob jeziku kritike in satire.
Ne morejo nas predstavljati (ponovno izumljanje demokracije od Grčije do Occupya)
10
13. julij 2014 ob 09:24 V času liberalne, predstavniške demokracije kot samoumevne družbene ureditve pride prav pregled izkušenj z resničnejšo demokracijo od Evrope in ZDA do Latinske Amerike.
Erika Vouk: Lasa pur dir
1. julij 2014 ob 15:45 Pesnica, prevajalka, bibliotekarka Erika Vouk živi in dela v Mariboru, ustvarja pa tudi na slovenski Obali.
Maja Gal Štromar: Potaknjenci Slovenskega romana se trdno držijo stigme neberljivosti, počasnega teka, pretirane psihologizacije, odsotnosti dogajanja, pasivnega junaka itd. To vemo vsi – bralci, kritiki, avtorji.
Ciril Zlobec: Biti človek Pesniška zbirka Cirila Zlobca Biti človek je sestavljena iz osmih ciklov, o katerih bi lahko rekli, da s svojim poimenovanjem sami zvenijo kot verzi, saj se glasijo: Sem, ki nisem; Samo en sam ...
2
Katja Perat: Davek na dodano vrednost Pozorno branje pesniške zbirke Katje Perat Davek na dodano vrednost nam postopoma odstira resničnost sveta, kot ga vidi, sliši, razume, misli poezija.
10
Knjižna recenzija: Robert Simonišek - Soba pod gradom Po Simoniškovi zbirki proznih fragmentov Melanholična zrenja, ki so bolj paleta razpoloženj in opažanj kot zaokrožene kratke zgodbe, je Soba pod gradom njegov romaneskni prvenec.
2
Ben White: Izraelski apartheid (vodič za začetnike) Izraelu grozi status apartheidovske države, je opozoril John Kerry. Britanski pisatelj Ben White odgovarja: Izrael apartheid izvaja že dolgo.
10
Susan George: Kako zmagati v razredni vojni (priročnik za kapitaliste) Da je ves svet v permanentni razredni vojni, ni dvoma. Vprašanje je, kako v njej prevladati. Susan George ponuja odgovor. In to kot nasvet tistim, ki so za vojno odgovorni: superbogatim.
24
Glavaš: revni bratranec Hannibala Lecterja in nesojeni veleposlanik Hrvaške v Ljubljani Resnični politični triler o okoliščinah, ki omogočajo podpovprečnemu posamezniku, da postane gospodar življenja in smrti. Poslanec, mučenik, bojevnik za hrvaštvo in vojni zločinec v enem.
42
Jeffrey Tayler: Džihadistke zgoraj brez Kdo so aktivistke skupine Femen, kako so organizirane, kako opredeljujejo svoj boj? Avtor nam Femen sicer približa, manjka pa kritična analiza delovanja skupine.
8
Haruki Murakami: Brezbarvni Cukuru Tazaki in njegova leta romanja Priznani japonski avtor Haruki Murakami nas v svojem zadnjem delu zopet popelje na bolečo pot polno krhkosti, iskanja in soočenja, tokrat ob spremljavi Franza Liszta.
2
Maks Soršak, vratar mesta in vratar srca* Knjiga Maks, vezni igralec mesta je posvetilo velikemu človeku, ki je svoje sledi pustil v številnih, ne le umetniško-kulturnih dejavnostih, in knjiga, ki spominja na srčno kulturo kot tisto, ki nas ...
2

Citat
link
Francis Bacon
23. julij 2014 ob 21:50 "Veliko je načinov, da človek obogati, in skoraj vsi so slabi."
Več novic ...
Izbor
Kazalo