Beremo
slice
Ivan Dobnik: Magični pesniški izreki
Književno društvo Hiša poezije, 2016, 25. april 2017 ob 10:20 " Napiši v noč. / Napiši v veter… " je Ivan Dobnik, pesnik, urednik in prevajalec, ki je dosledno zapisan svojemu poslanstvu in ga v pesmih neredko izpoveduje, začel pesniško zbirko z zgovornim ...
Egon Pelikan: Tone Kralj in prostor meje
3
24. april 2017 ob 12:11 Toneta Kralja, mlajšega brata slikarja in kiparja Franceta iz Zagorice pri Dobrepolju, je življenjska pot že zgodaj povezala s Primorsko.
Neil Jordan: Utopljeni detektiv
1
22. april 2017 ob 18:44 Neila Jordana poznamo predvsem kot scenarista in filmskega režiserja, z romanom Utopljeni detektiv pa na slovensko sceno zdaj že drugič stopa kot romanopisec.
Tine Hribar: Nesmrtnost in neumrljivost
4
19. april 2017 ob 12:21 Nesmrtnost je eno od večnih vprašanj v filozofiji in je temelj religij.
Erich Prunč in Matija Ogrin (ur.): Kapelski pasijon
13. april 2017 ob 08:01 Odkritja neznanih ali izgubljenih besedil iz obdobja starejšega slovenskega slovstva so po več generacijah temeljitih raziskovalcev vedno bolj izjemna in presenetljiva. In zato toliko pomembnejša.
Andrej Hočevar: Dvojna napaka: poustvarjene zgodbe Glede na to, da je Andrej Hočevar avtor petih pesniških zbirk in da je Dvojna napaka njegova prva prozna knjiga, bi pričakovali – kar je seveda tudi rahlo klišejsko –, da bo prozna zbirka aluzivna ...
Borislav Pekić: 1999 - Antropološka povest Šele z izidom romana 1999 sem se zavedel, kako malo je v slovenščino prevajan opus srbskega pisatelja Borislava Pekića, enega največjih literatov nekdanje skupne države, ki je po političnem pregonu ...
1
Lucija Stepančič: Tramvajkomanda, oddelek za pritožbe So avtorji, ki stavijo na zgodbo, ne da bi se pri tem obremenjevali s tem, kako bo povedana. In so tisti, ki vse svoje adute stavijo na način.
Lawrence Ferlinghetti: Prvo in zadnje vsega Lawrence Ferlinghetti velja za eno najbolj prepoznavnih imen ameriške književnosti iz druge polovice dvajsetega stoletja.
Barbara Korun: Vmes Pesmi Barbare Korun so vedno nastajale v resnem bivanjskem razpoloženju, četudi so prisegale na čudovitost človekovega obstoja.
1
Ivana Djilas: Hiša Pred dvema letoma je Ivana Djilas z Zgodbo o neuspehu "zlomila splet", no, vsaj njegov slovenski del: v duhovitem zapisu s trpkim priokusom je pred bralci razgrnila svojo osebno dramo.
5
Veronika Dintinjana: V suhem doku Druga pesniška zbirka Veronike Dintinjana V suhem doku je izšla kar osem let po prvencu Rumeno gori grm forzicij.
2
Igor Marojević: Mamina roka Osnovna zastavitev Marojevićevega romana Mamina roka je vsekakor ena tistih, ki se v sodobni literaturi pogosto pojavljajo.
Martin Brecelj: Anatomija političnega zločina Martin Brecelj, v Argentini rojeni tržaški časnikar, si je z raziskavo trojnega umora v Rossettijevi ulici zadal težavno nalogo: dokopati se do končne resnice o tragičnem dogodku, ki ga je ...
1
Alojz Ihan: Čas nesmrtnosti – smrt v dobi bionike Leta 2012 je Alojz Ihan, pesnik, pisatelj, esejist, zdravnik, objavil esejistično knjigo Državljanski eseji - podnaslovljeno O fiziologiji človeške moralnosti - in zanjo dobil Rožančevo nagrado.

Citat
link
Robert M. Pirsig
25. april 2017 ob 21:32 In če človek, ki je sit svojega dolgočasnega dela - in vsa dela postanejo dolgočasna prej ali slej -, začne za zabavo v tem delu iskati možnosti za Kakovost in na skrivaj sledi tem možnostim, kar ...
Več novic ...
Izbor
Kazalo