Beremo
slice
Gašper Kralj: Rok trajanja
Založba /*cf., 2016, 16. maj 2017 ob 11:54 Na slovenskem literarnem prizorišču ni veliko del, ki bi opisovala umiranje, vsaj ne na način, kot se tematiki posveča Rok trajanja.
Janez Gregorin - Igor Zagrenjen: Zavetje v pečevju
1
12. maj 2017 ob 20:52 Po krivici pozabljen pisatelj in vrhunski alpinist Janez Gregorin se je rodil leta 1911 v Ljubljani.
Drago Jančar: In ljubezen tudi
5
8. maj 2017 ob 18:33 Na začetku Jančarjevega romana In ljubezen tudi stoji fotografija. Neznan fotograf je dokumentiral na videz nedolžen prizor na mariborski ulici.
Orhan Pamuk: Rdečelaska
2
28. april 2017 ob 10:22 Novi roman Orhana Pamuka se je v slovenskem prevodu znašel v (za naše razmere) rekordnem času, leto dni po izdaji izvirnika in celo pred prevodom v angleščino - kar ga dela še bolj aktualnega, ...
Ivan Dobnik: Magični pesniški izreki
25. april 2017 ob 10:20 " Napiši v noč. / Napiši v veter… " je Ivan Dobnik, pesnik, urednik in prevajalec, ki je dosledno zapisan svojemu poslanstvu in ga v pesmih neredko izpoveduje, začel pesniško zbirko z zgovornim ...
Egon Pelikan: Tone Kralj in prostor meje Toneta Kralja, mlajšega brata slikarja in kiparja Franceta iz Zagorice pri Dobrepolju, je življenjska pot že zgodaj povezala s Primorsko.
5
Neil Jordan: Utopljeni detektiv Neila Jordana poznamo predvsem kot scenarista in filmskega režiserja, z romanom Utopljeni detektiv pa na slovensko sceno zdaj že drugič stopa kot romanopisec.
1
Tine Hribar: Nesmrtnost in neumrljivost Nesmrtnost je eno od večnih vprašanj v filozofiji in je temelj religij.
4
Erich Prunč in Matija Ogrin (ur.): Kapelski pasijon Odkritja neznanih ali izgubljenih besedil iz obdobja starejšega slovenskega slovstva so po več generacijah temeljitih raziskovalcev vedno bolj izjemna in presenetljiva. In zato toliko pomembnejša.
Andrej Hočevar: Dvojna napaka: poustvarjene zgodbe Glede na to, da je Andrej Hočevar avtor petih pesniških zbirk in da je Dvojna napaka njegova prva prozna knjiga, bi pričakovali – kar je seveda tudi rahlo klišejsko –, da bo prozna zbirka aluzivna ...
Borislav Pekić: 1999 - Antropološka povest Šele z izidom romana 1999 sem se zavedel, kako malo je v slovenščino prevajan opus srbskega pisatelja Borislava Pekića, enega največjih literatov nekdanje skupne države, ki je po političnem pregonu ...
1
Lucija Stepančič: Tramvajkomanda, oddelek za pritožbe So avtorji, ki stavijo na zgodbo, ne da bi se pri tem obremenjevali s tem, kako bo povedana. In so tisti, ki vse svoje adute stavijo na način.
Lawrence Ferlinghetti: Prvo in zadnje vsega Lawrence Ferlinghetti velja za eno najbolj prepoznavnih imen ameriške književnosti iz druge polovice dvajsetega stoletja.
Barbara Korun: Vmes Pesmi Barbare Korun so vedno nastajale v resnem bivanjskem razpoloženju, četudi so prisegale na čudovitost človekovega obstoja.
1
Ivana Djilas: Hiša Pred dvema letoma je Ivana Djilas z Zgodbo o neuspehu "zlomila splet", no, vsaj njegov slovenski del: v duhovitem zapisu s trpkim priokusom je pred bralci razgrnila svojo osebno dramo.
5

Citat
link
Vladimir Rukavina
25. maj 2017 ob 19:54 Festival Lent je družinski dogodek, in dokler smo še vedno največji v Sloveniji in dovolj inovativni, ne bomo eden od mnogih.
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo