Citat
slice
Simon Gregorčič
(1844 - 1906), 20. november 2017 ob 21:56 Visoko čislam učenjaka, ki nam preganja temo zmot, a še bolj cenim poštenjaka, ki ve in hodi pravo pot.
Honoré de Balzac
19. november 2017 ob 18:51 Za razvade nam ne zmanjka denarja, o ceni koristnih in potrebnih stvari pa na dolgo in široko razpravljamo.
Ivan Cankar
17. november 2017 ob 21:34 "Lahko bi hodil brez roke, brez očesa, da, celo brez nosa bi se dalo živeti ... A kadar človek nima prepričanja, tedaj je samo še senca brez telesa, knjiga brez vsebine ..."
Auguste Rodin
16. november 2017 ob 19:52 Pravi umetniki so skorajda edini, ki svoje delo opravljajo z užitkom.
Erich Fromm
15. november 2017 ob 20:23 Človek je edina žival, ki mora razvozlati lasten obstoj.
Vladimir Nabokov Dober smeh je najboljši pesticid.
Gian Lorenzo Bernini Harmonija je najlepša stvar na svetu in veličina ni odvisna od količine investiranega denarja, ampak veličine arhitektovega sloga in plemenitosti njegove ideje.
Albert Einstein Življenje je kot vožnja s kolesom. Če želiš obdržati ravnotežje, se moraš premikati.
Henry David Thoreau Včasih preverim značaj znanca tako, da ga vprašam, ali bi nosil zakrpane hlače.
Charlie Chaplin Vse, kar potrebujem za komedijo, so park, policist in lepo dekle.
R. A. Lafferty Ko ustreliš in ubiješ človeka, si do neke mere razjasnil svoje stališče do njega. Podal si končen odgovor na dokončno težavo. Dobro ali slabo, ampak ravnal si odločno.
Xavier Dolan Uspeh je po mojem mnenju delo z ljudmi, ki jih občudujemo.
George Eliot Jeza in ljubosumje, prav tako kot ljubezen, ne preneseta, da bi iz vidnega polja izgubila objekt poželenja.
Tizian Umetnost je močnejša od narave.
Andrej Tarkovski Umetnost je realistična, kadar stremi k izražanju etičnega ideala. Realizem pomeni stremljenje k resnici, in resnica je vedno lepa.
1

Citat
link
Simon Gregorčič
20. november 2017 ob 21:56 Visoko čislam učenjaka, ki nam preganja temo zmot, a še bolj cenim poštenjaka, ki ve in hodi pravo pot.
Več novic ...
Izbor
Kazalo