Citat
slice
Greta Gerwig
(1983), 27. maj 2018 ob 14:01 Nič ni bolj navdušujoče kot gledati velike igralce, medtem ko govorijo stvari, ki si jih napisal, in jih oživijo.
Steven Spielberg
25. maj 2018 ob 19:31 Še vedno dobim tisti občutek živčnosti, slabosti in navdušenja vsakič, ko se odpravim na delo. To me ni minilo, odkar sem bil star 12 let in sem šel snemat z 8-milimetrsko kamero svojega očeta.
Clay Shirky
1
24. maj 2018 ob 20:22 Institucije bodo poskušale ohraniti težavo, za katero so one rešitev.
Philip Roth
23. maj 2018 ob 19:37 Zgodovina je nočna mora, iz katere se skušam zbuditi.
Terry Crews
1
22. maj 2018 ob 21:55 Agenti so kot katoliški duhovniki. Če so dobri, jih ima cela skupnost rada. Če so slabi, pa je tako hudo, da slabše ne more biti.
Jean-Michel Basquiat Želel sem postati zvezdnik, ne galerijska maskota.
Haruki Murakami Včasih se počutim kot skrbnik muzeja - ogromnega, praznega muzeja, v katerega nihče nikoli ne pride, in ga ne pazim za nikogar drugega kot le in zgolj zase.
1
Alberto Giacometti Če bi pred požarom lahko rešil Rembrandtovo delo ali mačko, bi se odločil za mačko.
2
Lars von Trier Zelo pomembno je, da te nimajo vsi radi, ker to pomeni, da ti je spodletelo. Celo nisem prepričan, da se je film The House That Jack Built ljudem dovolj upiral.
Spike Lee Živimo v dobi, v kateri so se laži začele razglašati za resnico. O tem govori ta film. To leži v mojem srcu in ne zanima me, kaj pravijo kritiki. To je prava plat resnice.
Karel Čapek Pomislite na tišino, ki bi nastala, če bi ljudje govorili samo tisto, kar resnično vedo.
Svetlana Slapšak Spomnim se pisateljev, ki so delali čevlje, živeli v najhujši bedi, ker niso imeli niti denarja, da bi pobegnili. Res, vsak, ki je lahko, je odšel.
Jean-Luc Godard Film se ne bi smel toliko osredotočati na kazanje tega, kar se dogaja. Kazati mora, kar se ne dogaja. (Citat iz pogovora z režiserjem z letošnjega canskega festivala.)
Jo Nesbo Kriminalni roman je v svojem bistvu konservativen. Protagonistova, torej detektivova naloga je, da vzpostavi zakon in red, da družba vrne v stare tirnice, v stanje pred umorom.
3
Maja Smrekar Eden izmed zelo prisotnih odzivov na to krizo je zelo radikalen desničarski populizem, ki dejansko vse, kar ni skladno z njegovimi vrednotami, postavlja v opozicijo.
1

Citat
link
Greta Gerwig
27. maj 2018 ob 14:01 Nič ni bolj navdušujoče kot gledati velike igralce, medtem ko govorijo stvari, ki si jih napisal, in jih oživijo.
Več novic ...
Izbor
Kazalo