Citat
slice
Udo Kier
(1944), 21. februar 2018 ob 21:51 Ker sem Nemec, mi je v filmih vedno ime Hans.
3
Claude Monet
20. februar 2018 ob 21:10 Hočem naslikati zrak, ki objema most, hišo, čoln ... in lepoto svetlobe, v kateri obstajajo.
Carl Gustav Jung
19. februar 2018 ob 21:55 Vsaka oblika zasvojenosti je slaba, ne glede na to ali je opojna substanca alkohol, morfij ali pa idealizem.
Bryan Cranston
5
17. februar 2018 ob 18:28 Zadovoljen in optimističen sem vsakič, ko je s prestola zrušen kdo, ki je bil pred tem razkrinkan kot napadalec ali nadlegovalec. Institucionalizirano mizoginijo je treba odpraviti.
Roberto Rossellini
16. februar 2018 ob 19:41 Nisem pesimist; sposobnost zaznavanja zla me navdaja z optimizmom. O velikem režiserju italijanskega neorealizma in celotnem gibanju pa tudi v nocojšnji oddaji Kultura.
Michael Stipe O razpadu skupine REM: "Postalo je očitno, da bomo ali zvodeneli in postali trapasti, česar ni hotel nihče od nas, ali pa bomo sprejeli težko odločitev, da odkorakamo pod lastnimi pogoji in je s tem ...
Friedrich Nietzsche Močno se bojim, da je sodobni človek za nekatere pregrehe kratko in malo prekomod: tako da te dobesedno izumirajo.
1
Ivan Cankar Kadar ne bo nikogar več, ki bi jim roko poljubil, je tudi iztegovali več ne bodo.
2
Gaj Julij Cezar Nihče ni tako pogumen, da ga ne bi prestrašilo nekaj nepričakovanega.
Pablo Picasso Kdo pravilno vidi človeški obraz, fotograf, ogledalo ali slikar?
William Shakespeare Zlo, ki ga je človek storil, ga preživi, dobra dela pa pogosto pokopljejo z njegovimi kostmi.
Vinko Möderndorfer Trditev, da mora umetnost izpolnjevati neka pričakovanja najširše javnosti, so neumnosti, in to nevarne neumnosti. Kar priznajmo si: kakšna so v resnici kulturna pričakovanja najširše javnosti?
4
Christopher Plummer Nastopil sem že v več kot sto filmih in nekateri med njimi so bili celo dobri. Lepo se je preroditi vsakih nekaj desetletij, ker na ta način dobiš novo kariero.
Paul Cézanne Če se umetniško delo ni začelo s čustvom, to ni umetnost.
William Shakespeare Dvom je izdajalec, zaradi katerega izgubimo vse dobro, ki bi ga lahko naredili, a se bojimo poskusiti.

Citat
link
Udo Kier
3
21. februar 2018 ob 21:51 Ker sem Nemec, mi je v filmih vedno ime Hans.
Več novic ...
Izbor
Kazalo