Citat
slice
Federico Fellini
(1920–1993), 18. november 2018 ob 10:24 Lažje je biti zvest restavraciji kot ženski.
Urša Menart
1
16. november 2018 ob 16:02 Zakaj bi morali vedno iskati potrditev zunaj, se uresničevati drugje? Slovenija je kot kolonija držav na severu Evrope, ki na ta način pridobivajo poceni visoko izobraženo delovno silo.
Jack Kerouac
15. november 2018 ob 20:41 Vsa človeška bitja so tudi bitja sanj. Sanje povezujejo človeštvo.
Michel Houellebecq
14. november 2018 ob 17:46 Če je življenje iluzija, je ta precej boleča.
Edvard Kocbek
13. november 2018 ob 17:11 In šele opolnoči se v vladni hiši umirijo zbrani oblastniki stoletja in vržejo tarok, blaga, edina izvirna ura slovenstva. (Iz pesmi Poročilo , 1969)
Gregor Strniša Ko pa sonce gori gre, kako bi še umrla vrba? Niti lista ne vzame jesen. Ti ne boš nikoli umrla. (Iz pesmi Vrba , pesniška zbirka Želod , 1972)
Rudolf Maister Ne priznavam teh točk. Maribor razglašam za posest Države Slovencev, Hrvatov in Srbov in prevzemam v imenu svoje vlade vojaško poveljstvo nad mestom in vso Spodnjo Štajersko.
10
Claire Danes Zelo sem imela rada Univerzo Yale, čeprav se mi je zdela zastrašujoča. Ko sem obiskala kampus, sem se vedno skrivala za drevesi, ker sem se počutila tako zelo nevredno.
Vincent van Gogh Ne morem spremeniti tega, da se moje slike ne prodajajo. A prišel bo čas, ko bodo ljudje prepoznali, da so vredne veliko več od cene barv, ki jih uporabim za slikanje.
1
Miran Zupanič Glasbenik dela, pevec dela, pesnik dela, na koncu pa lahko le ponižno rečemo, da je "zakaj" v polju nedoumljivega, neizrekljivega, nerazložljivega. Tja pesem sega in od tam najbrž tudi prihaja.
John Constable O slikah se pogovarjati z odvetnikom je tako, kot bi z mesarjem debatirali o človečnosti.
Pierre-Auguste Renoir Bolečina mine, a lepota ostane.
Francis Bacon Moral bi biti, kaj pa vem, slepar, lopov ali prostitutek, a sem iz nečimrnosti izbral slikarstvo - iz nečimrnosti in naključja.
Roddy Doyle Dobre ideje pogosto ubijejo še boljše.
Ivan Minatti Tudi jaz trava med travami drevo med drevesi bom stal z razprostrtimi rokami in objemal zvezde oblake in ptice in se povaljal s tabo zemlja dolgo dolgo takrat ko bom tih in dober tudi jaz.

Citat
link
Federico Fellini
18. november 2018 ob 10:24 Lažje je biti zvest restavraciji kot ženski.
Več novic ...
Izbor
Kazalo