Citat
slice
Igor Stravinski
(1882-1971), 22. julij 2017 ob 15:28 "Vsak ima nos. Nos voha in izbira. Umetnik je preprosto neke vrste pujs, ki vohlja za tartufi."
John Malkovich
21. julij 2017 ob 15:45 Gledališče je organska, minljiva oblika, tako kot življenje - in za razliko od filmov, ki so absolutno neorganski in neminljivi.
Cary Grant
20. julij 2017 ob 18:54 Vsi mi govorijo, da sem imel neznansko zanimivo življenje, ampak včasih se mi zdi, da vse skupaj ni bilo nič drugega kot želodčne motnje in zaverovanost vase.
Bram Stoker
1
19. julij 2017 ob 18:40 "Po naravi sem bil zelo premišljujoč in lagodnost dolge bolezni mi je dala priložnost za razmišljanja, ki so se pozneje izkazala za koristna."
Robin Williams
1
18. julij 2017 ob 18:34 Ni pomembno, kaj vam govorijo, besede in ideje lahko spremenijo svet.
George A. Romero Zombiji so bili zame vedno samo zombiji. Cigara, ki je samo cigara. Ko sem posnel Noč živih mrtvecev, so film analizirali prek meja razumnega.
Alexander Payne "Najboljši igralci so vedno tisti, ki so tudi sami režirali, saj razumejo težave, s katerimi se spopadaš."
Caspar David Friedrich Slikar naj ne slika le tistega, kar vidi pred seboj, temveč tudi tisto, kar najde v sebi. Če v sebi nima ničesar, naj neha slikati tisto, kar je pred njim.
Patrizia Piccinini Želim opozoriti, da tehnologija spreminja naš odnos do drugih bitij.
Salman Rushdie "Svobodna družba ni spokojna, ampak turbulentna."
Ingrid Bergman Bodi to, kar si. Svet obožuje original.
Sebastian Cavazza Film Moški ne jočejo bo vsekakor razprl vprašanja o odpuščanju, ki se ne dotikajo samo tega dela Balkana, pač pa tudi celotne Evrope in vseh držav z vojno izkušnjo.
David Hockney V resnici nihče ne razume, kako se zgodi - kako nastane umetnost. Tega se ne da pojasniti. Optični prijemi so samo orodja. Razumevanje orodja ne pojasni magije ustvarjanja. Niče je ne more pojasniti.
Mojca Kumerdej Ko se ukvarjam z umetnostjo in tudi z drugimi načini mišljenja, se mi izostri pogled. (Za Radio Slovenija)
Emerik Bernard Slika, ki ni popolna, nudi nekaj novega.

Citat
link
Igor Stravinski
22. julij 2017 ob 15:28 "Vsak ima nos. Nos voha in izbira. Umetnik je preprosto neke vrste pujs, ki vohlja za tartufi."
Več novic ...
Izbor
Kazalo