Britanska javnost je zgrožena tudi nad neomajno podporo, ki jo je ministrici vse do konca izkazoval premier Cameron. Foto: Reuters
Britanska javnost je zgrožena tudi nad neomajno podporo, ki jo je ministrici vse do konca izkazoval premier Cameron. Foto: Reuters

Cameron ji je nato odpisal, da odhod sicer obžaluje, da pa sprejema njeno odločitev; Millerjevo je zamenjal konservativni poslanec in nekdanji bankir Sajid Javid.

Millerjeva se je v zadnjem tednu soočala z velikimi pritiski od opozicijske laburistične stranke in svojih konservativnih kolegov. V nasprotju s parlamentarnimi pravili je namreč uveljavljala povračilo stanovanjskih stroškov za svojo hišo v Londonu, ki jo je prodala za več kot milijon funtov dobička.

Prejšnji teden je Millerjeva v parlamentu izrekla točno 32 sekund dolgo opravičilo, ker je pri preiskavi priskrbela le nepopolne informacije (kratkost njenega opravičila je bila predmet številnih kritik). Na podlagi neodvisne preiskave naj bi Millerjeva vrnila 45.000 funtov (54.000 evrov), vendar je bil pozneje ta znesek zmanjšan na 5.800 funtov (6.960 evrov).

Ljudstvo je zahtevalo odstop
Več kot 140.000 ljudi je podpisalo spletno peticijo, v kateri so Millerjevo pozvali, naj odstopi ali pa vrne višji znesek. Tudi dve tretjini članov konservativne stranke je menilo, da naj Millerjeva odstopi, saj naj bi spor pomenil nepotrebno odvračanje pozornosti pred evropskimi volitvami.