Zaupal je tudi, da rad obišče kakšno veselico ... Foto: RTV SLO
Zaupal je tudi, da rad obišče kakšno veselico ... Foto: RTV SLO
Andrej Hofer
Andrej Hofer se v življenju loteva stvari, ki jih pozna in obvlada. Foto: RTV SLO

Tv-voditelj je povedal še, da je zelo kritičen do sebe, da pa se tudi rad zabava ob gledanju nastopov posameznih držav, ki želijo na Evrosongu na najbolj nenavaden način izkoristiti svoje 3 minute. Lahko Slovenci računamo na zmago na tem tekmovanju? "Žal imam občutek, da se slovenski glasbeni ustvarjalci raje prej ozrejo čez mejo k sosedom in šele nato napišejo skladbo. Formula za uspeh pa seveda obstaja. Samo ustvariti jo je treba."

Navijal je za Eres tu

Preberite celoten klepet z Andrejem Hoferjem.
Hofer je poskrbel za komentar velikega slavnostnega koncerta, ki so ga na Danskem pripravili ob 50. obletnici evrovizije. V posebni oddaji, ki so jo poimenovali Čestitke, so predstavili 14 najuspešnejših, najzanimivejših in najodmevnejših evrovizijskih pesmi, ki so se na tem tekmovanju predstavile v preteklih petdesetih letih. Med 14 pesmimi, ki so tekmovale za naziv najboljše evrovizijske popevke, je Hofer navijal za skladbo Eres tu skupine Mocedades, tudi zaradi podobnosti s skladbo Berte Ambrož Brez besed. Da je slavila Abba s pesmijo Waterloo ga ni presenetilo, vendar po njegovem mnenju obstajajo tudi lepše evrovizijske melodije.

Izbrati tistega, ki prepriča
Na vprašanje, koga od slovenskih izvajalcev bi poslal na evrovizijo, Hofer odgovarja, da tistega, ki prepriča in ki verjame v pesem, ki jo izvaja. Zato meni, da bi morali odgovoriti na vprašanje, kaj sploh je slovensko, in 'naš' melos nato predstaviti na evropskih odrih. Po njegovem mnenju pač odgovora ne moremo najti v kopiranju glasbe, kakršno delajo naši sosedi.

Sicer pa je Andrej Hofer v pogovoru zaupal še, da gre rad tudi na kakšno veselico, da se 'odklopi', ko potrebuje čas zase, da napolni baterije, pa se umakne "lahko v domače okolje, na morsko obalo ali pa enostavno sedem na prvo letalo, ki poleti z brniškega letališča. :) Sem avanturist."