Glavni cilj festivala je obogatiti urbano kulturno ponudbo Maribora. Foto: http://www.refreshmaribor.net
Glavni cilj festivala je obogatiti urbano kulturno ponudbo Maribora. Foto: http://www.refreshmaribor.net

Glavni cilj festivala je osvežiti mestno urbano kulturno ponudbo in podpreti kakovostne urbane vsebine. Mariborčani in obiskovalci bodo na petih prizoriščih lahko sodelovali na različnih glasbenih, športnih in umetniških prireditvah. Festival poteka v sklopu Evropske prestolnice mladih, prireja pa ga Združenje Vinilija.

Za uvod v festivalsko dogajanje se bo danes v prireditveni dvorani Štuk predstavila sodobna urbana glasba, med drugim pa bodo nastopili predstavnik beats scene iz Los Angelesa Sweatson Klanka, hitropotezni DJ iz London Kutmah in Maja Milich iz Zagreba.

V soboto bo v rolkarskem parku na Trgu Leona Štuklja, ki so ga odprli prejšnji teden, potekalo tekmovanje najboljših rolkarjev pri nas, v Limbušu pa se bodo v nedeljo pomerili mojstri v slacklineu.

V soboto bo na Štuku nastopila tudi ameriška hiphoperska glasbenica Akua Naru, ki živi in ustvarja v Nemčiji. "Z globokim, toplim in predvsem iskrenim čustveno nabitim prvencem "The Journey Aflame" je v zelo kratkem času osvojila svetovno občinstvo ter odobravanje najpetičnejših glasbenih kritikov, ki jo opisujejo kot vzor, kaj vse lahko ženska doseže v hip hopu," pravijo organizatorji festivala.

Obiskovalci se bodo lahko priključili tudi Re:Fresh ulični akademiji, v okviru katere bo mladim obiskovalcem brezplačno na voljo osvajanje veščin DJ-janja, risanja grafitov, rolkanja in drugih prvin urbane kulture.