Kunigunda skuša pokazati, da je alternativna kultura prav tako kakovostna, izpovedna in katarzična kot tista, s katero se srečujemo ves čas. Foto: Kunigunda
Kunigunda skuša pokazati, da je alternativna kultura prav tako kakovostna, izpovedna in katarzična kot tista, s katero se srečujemo ves čas. Foto: Kunigunda

Zvrstilo se bo osem koncertov alternativne glasbe, med drugim bodo nastopili splitski hip-hop kolektiv Kiša metaka, zasedba BeatMyth iz Slovenije, ekipe mladih glasbenih producentov, DJ-ev in vizualnih ustvarjalcev in novo nastali velenjski kolektiv producentov in izvajalcev elektronske glasbe Sikk.ru.

Postavljenih bo tudi šest razstav na različnih prizoriščih po mestu, tudi v velenjski Pekarni.

Tudi branje je lahko družabna dejavnost
Na ulicah si bo mogoče ogledati štiri gledališke in plesne predstave. Za ljubitelje literature bodo poskrbeli tudi z urbano bralnico, izposojevalnico in izmenjevalnico knjig na prostem na 18 lokacijah po mestu.

Na ogled bo tudi dokumentarni film o zgodovini Festivala mladih kultur Kunigunda - Srčna leta. Vstop na večino festivalskih dogodkov je prost.

Kunigunda: ljubiteljem alternative prijazna
Festival mladih kultur Kunigunda je projekt Mladinskega centra Velenje, ki je prvič ugledal luč sveta v letu 1998. Bistvo tega neprofitnega festivala je pripraviti raznovrsten kulturni program za približno teden dni, ki bo zanimiv zlasti za mlade, ne bo dolgočasil starejših in ne bo preveč banalen za najzahtevnejše. Kunigunda omogoča nekonvencionalnim kulturnim praksam in mladim neuveljavljenim umetnikov vseh vrst, da stopijo iz ozadja.