Novice o poletnem dogajanju bo iz studia prenašala tudi Bernarda Žarn. Foto: Stane Sršen, RTV Slo
Novice o poletnem dogajanju bo iz studia prenašala tudi Bernarda Žarn. Foto: Stane Sršen, RTV Slo

Prva oddaja bo na sporedu 1. programa Televizije Slovenija v soboto, 23. junija, ob 23. uri, Poletno sceno pa boste lahko ob isti uri spremljali do 28. avgusta. Poletna scena je na televizijske zaslone prišla preteklo poletje, bogato dogajanje pa je prinašala od ponedeljka do petka. Letos bo oddaja na sporedu vse dni v tednu. Še posebej kulturno obarvani bodo četrtki, ko bo Poletna scena sledila oddaji Kronika EPK.
Kalejdoskop poletnega kulturnega dogajanja
Iz studia 5 Televizije Slovenija bodo televizijski voditelji Tanja Postružnik, Mojca Mavec, Bernarda Žarn, Andrej Hofer, Neža Rupnik, Seku M. Conde in Nataša Globočnik vsak poletni dan v televizijsko zgodbo povezali dogodke in odmeve s kulturnega, festivalskega in družabnega dogajanja po vsej Sloveniji. Oddaja bo potekala v živo, o poletnem dogajanju pa bodo poročali dopisniki RTV Slovenija iz vse države.
Poletna osvežitev – dinamična, sveža in sproščena
Kulturna mozaična oddaja je posebna prav zaradi neposrednega in ažurnega pristopa k najzanimivejšim kulturnim dogodkom poletnih večerov, pa tudi zaradi svojega dinamičnega, svežega in sproščenega pristopa, ki pritiče vročim poletnim dnem. O vsakodnevnem dogajanju se bodo voditelji v studiu pogovarjali z znanimi gosti, novinarji bodo pripravljali krajše reportaže z različnih festivalskih in kulturnih prizorišč po vsej Sloveniji, predstavljali bodo zanimivosti in novosti iz svetovne kulturne in družabne scene, napovednike filmov, koncertov, festivalskih dogodkov in razstav ter zanimive gostujoče ustvarjalce in njihova dela.
Oddaja nastaja v sodelovanju ustvarjalcev iz več televizijskih uredništev (kulturnega, informativnega, razvedrilnega programa in uredništva 3. programa) pod uredniškim vodstvom Saše Šavel Burkart, sicer urednice Uredništva oddaj o kulturi, Andreja Hoferja, Diane Štraus Svetlik, Maruše Prelesnik in Tanje Postružnik.