Dogajanje se bo začelo v muzeju v Divači. Foto: Muzej Divača
Dogajanje se bo začelo v muzeju v Divači. Foto: Muzej Divača

Festival se bo začel s prvim mednarodnim branjem v izvirnikih in prevodih v jezike partnerskih revij. Branju, na katerem se bosta predstavila slovaško-slovenska avtorica Stanislava Repar ter filozof in zgodovinar Primož Repar, bo sledilo uradno odprtje festivala z odprtjem razstave Boruta Skoka, ki bo na ogled postavil naslovnice revije Apokalipsa. Večer se bo sklenil z drugim mednarodnim branjem, na katerem bo med drugim nastopil bosansko-hercegovski literat in prevajalec Zdravko Kecman.

V soboto bo v muzeju v Škocjanu potekalo omizje na temo Meje (ne)uresničljivega, zvečer pa bo v Muzeju slovenskih filmskih igralcev projekcija slovaškega filma Sneg režiserja Ivana Šebestova. Kratek animirani film govori o ljubezni in globinah domišljije, dotika pa se tudi kultur Daljnega vzhoda. Sledili bosta odprtje fotografske razstave Odmevi, obrazi, pisave, ki so jo pri KUD-u Apokalipsa pripravili ob 10. obletnici festivala, ter mednarodno branje, na katerem se bodo med drugim predstavili avstrijski pisatelj Ludwig Hartinger, češki literat Jaroslav Žila in hrvaški pesnik Damir Šodan. Večer bo sklenil koncert slovenske zasedbe Lolita.

Prva podelitev nagrade založniku in uredniku leta
V nedeljo se bo festivalsko dogajanje preselilo v Ljubljano. V Atriju ZRC-ja bo potekal revijalno-knjižni sejem, sledila bo podelitev nagrade založniku in uredniku leta. Ob 14. uri bo v dvorani Duše Počkaj v Cankarjevem domu sledila generalka predstave Slovenka na kvadrat v režiji Nika Goršiča.

V nedeljo bodo v Atriju ZRC-ja podelili tudi nagrade 15. mednarodnega natečaja za najboljši haiku, sledilo pa bo četrto mednarodno branje, na katerem bodo poleg gostov festivala lahko nastopili tudi drugi avtorji in sodelavci založbe Apokalipsa.

Obfestivalsko dogajanje bo potekalo v Ljubljani in Bovcu. Mednarodni festival Revija v reviji organizirata KUD Apokalipsa in KD Vilenica.