Drugo
()
Ljubljana
Program se bo sklenil s festivalom Prihodnost arhitekture v Ljubljani, na katerem bodo predstavili najzanimivejše projekte, nastale v sklopu platforme. Foto: RTV SLO/ Ergyn Zjeci
MAO
Konferenca Future Architecture bo februarja prihodnje leto potekala v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO), ki domuje na Fužinskem gradu. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Dodaj v

V iskanju idej generacij, ki bodo v prihodnosti gradile evropska mesta

Dvoletni program Future Architecture
12. december 2015 ob 14:39,
zadnji poseg: 12. december 2015 ob 15:08
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) je nosilec platforme Future Architecture, namenjene iskanju novih idej in vizij evropskih mest prihodnosti. Platforma, ki povezuje arhitekturne muzeje, festivale in producente iz 13 držav, je namenjena kroženju mladih, še neuveljavljenih ustvarjalcev, ki bodo prek nje dobili priložnost, da spregovorijo.

Projekt je namenjen ustvarjalcem različnih poklicev in disciplin s področij arhitekture, urbanizma, krajinske arhitekture, oblikovanja in umetnosti. V muzeju so novembra objavili razpis (odprt je do 20. decembra), s katerim zbirajo ideje o prihodnosti mest in arhitekture. Z njim pozivajo posameznike, da svoj pogled na družbene, okoljske, gospodarske in oblikovalske potenciale arhitekture predstavijo najširši javnosti po Evropi.

Izmed prispelih prijav bodo člani platforme izbrali kandidate, ki bodo svoje ideje in vizije predstavili na uvodni konferenci Future Architecture, ki bo februarja prihodnje leto potekala na Fužinskem gradu. Med njimi so tiste, ki bodo vključeni v program razstav, konferenc, predavanj in delavnic v organizaciji članov platforme. Program bo potekal med 1. marcem in 31. oktobrom prihodnje leto in bo del nekaterih pomembnih evropskih dogodkov, med drugim Evropske prestolnice kulture Voclav 2016.

Najzanimivejše projekte bodo predstavili na sklepnem dogodku programa, festivalu Prihodnost arhitekture v Ljubljani. Ker pa bo v platformo vključen tudi bienale industrijskega oblikovanja - BIO 25, ga bodo premaknili za pol leta (vrata bo odprl spomladi 2017). Mednarodni odprti poziv za sodelovanje bodo objavili spomladi 2016, delovni procesi izbranih sodelujočih bodo trajali od poletja do pomladi 2017.

M. K.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo