Matt Lucas te dni verjetno preživlja ob študiju grimas Alfreda Hitchcocka. Foto: EPA
Matt Lucas te dni verjetno preživlja ob študiju grimas Alfreda Hitchcocka. Foto: EPA
Alfred Hitchcock
Alfred Hitchcock ni nikoli dobil oskarja (razen tistega za življensko delo). Ga lahko dobi Matt Lucas?

Čeprav je ta umrl že davnega leta 1980. Lucas se je uveljavil predvsem kot odličen komik v britanskih televizijskih serijah, sedaj pa se mu obeta, da bo v biografskem filmu upodobil Alfreda Hitchcocka. Seveda Hitchcocka ne bo mogel odigrati v vseh režiserjevih življenjskih obdobjih. Lucas se bo prelevil v mladega Alfreda Hitchcocka, ki si je v 20. in 30. letih 20. stoletja utiral pot med najpomembnejše režiserje grozljivk.

Matt Lucas je zaslovel s serijo Little Britain (Mala Britanija), ki jo je oblikoval skupaj z Davidom Walliamsom. Morda prelomne vloge v njegovem življenju pa mu ni prinesel le igralski talent, ki ga je dokazal s televizijskimi nastopi, pač pa tudi videz. Gologlavi 31-letnik naj bi bil prav presenetljivo podoben Alfredu Hitchcocku; še posebej, če ga v roke vzamejo izkušeni maskerji. Čeprav celotna igralska zasedba še ni izbrana, naj bi bi v filmu zaigral tudi eden najbolj "vročih" britanskih igralcev zadnjih let Ewan McGregor.

Uspešen Britanec v Hollywoodu
Alfred Hitchcock tudi 25 let po smrti še vedno velja za najbolj uspešnega britanskega režiserja v Hollywoodu. Režiserske spretnosti si je Hitchcock pridobival s snemanjem nemih trilerjev za nemške in britanske filmske družbe. V Hollywood pa je odšel, ko se mu je ponudila priložnost posneti filmsko priredbo srhljivega romana Rebecca pisateljice Daphne du Maurier. Film iz leta 1940 z Laurenceom Olivierom in Loan Fontaine v glavnih vlogah je bil izjemna uspešnica in je Hitchocku odprla vrata do dela z odličnimi igralci in do sodelovanja z največjimi hollywoodskimi studii. Kot najbolj uspešni filmi Alfreda Hitchocka – seveda so prav vsi grozljivke – so ponavadi omenjeni Sever severovzhod, Ptiči, Psiho in Vrtoglavica.